Codonopsis clematidea

Overig vaste planten

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Codonopsis clematidea is een klimmende plant met een lange, dunne stengel en hartvormige bladeren. De bloemen van deze plant zijn klokvormig en kunnen variëren in kleur van wit tot paars. Het is een winterharde plant die goed gedijt in vochtige, goed doorlatende grond. Codonopsis clematidea wordt vaak gebruikt in de traditionele geneeskunde vanwege de geneeskrachtige eigenschappen. Deze plant kan tot ongeveer 2 meter hoog groeien en heeft ondersteuning nodig om te klimmen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Codonopsis clematidea is niet groenblijvend. Het verliest zijn bladeren in de herfst en blijft kaal tijdens de winter. Het wordt beschouwd als een bladverliezende plant.

  Codonopsis clematidea is winterhard tot ongeveer -10°C. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tijdens strenge vorst. Het is aan te raden om de plant bij extreme kou binnen te zetten.

  Ja, de plant is over het algemeen makkelijk te onderhouden. Het vereist regelmatig water geven en een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Het is een sterke tuinplant die goed gedijt in de meeste bodemsoorten.

  Codonopsis clematidea heeft ongeveer 30-40 cm ruimte nodig om te groeien en zich goed te kunnen ontwikkelen. Zorg voor voldoende ruimte tussen andere planten om verstikking te voorkomen. Het is belangrijk om de plant regelmatig te snoeien om de groei onder controle te houden.

  Codonopsis clematidea groeit goed in de schaduwrijke plekken. Het is een plant die goed gedijt in de schaduw en kan zelfs beter groeien in deze omstandigheden. Het is daarom een uitstekende keuze voor schaduwrijke tuinen.

  De Codonopsis clematidea heeft behoefte aan regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes. Het is aan te raden om de grond licht vochtig te houden, maar let op dat de wortels niet te lang nat blijven staan. Over het algemeen heeft de plant wekelijks water nodig, maar dit kan variëren afhankelijk van de omgevingsomstandigheden.

  Ja, Codonopsis clematidea is een plant die vlinders en bijen aantrekt door zijn bloemen. Het is een goede keuze om deze plant in de tuin te zetten als je deze insecten wilt lokken.

  Ja, Codonopsis clematidea draagt bij aan biodiversiteit door bijen en andere bestuivers aan te trekken met zijn bloemen. Het zorgt voor een gevarieerd ecosysteem in de tuin en draagt bij aan de natuurlijke balans. Het biedt ook voedsel en schuilplaatsen voor verschillende soorten insecten en dieren.

  Codonopsis clematidea bloeit van juni tot augustus en bloeit ongeveer 6 tot 10 weken lang.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en groeit het beste op een zonnige locatie. Het is belangrijk om de grond goed vochtig te houden tijdens droge periodes. Planten in de volle zon stimuleert de groei en bloei van de plant.

  Ja, de wortels van deze plant zijn eetbaar en worden in sommige Aziatische landen gebruikt als groente. Het wordt vaak gekookt of verwerkt in soepen en stoofschotels. Let altijd op de juiste bereidingswijze om eventuele giftige stoffen te vermijden.

  Ja, als tuinplant heeft Codonopsis clematidea enige geluidsdempende eigenschappen door het absorberen van geluidsgolven met zijn bladeren en takken. Echter, het heeft niet dezelfde mate van geluidsdemping als specifieke geluidsdempende planten. Het wordt daarom voornamelijk gebruikt voor decoratie en niet als hoofdmiddel voor geluidsdemping.

 • Je kunt deze plant snoeien in het voorjaar om de vorm te behouden en de groei te stimuleren. Verwijder dode of beschadigde takken en knip lange scheuten af voor een compactere groei. Zorg ervoor dat je scherpe en schone snoeischaar gebruikt om eventuele ziektes te voorkomen.

  De Codonopsis clematidea heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels te lang nat blijven. Het is aan te raden om de plant 's ochtends water te geven, zodat deze voldoende tijd heeft om te drogen voordat de avond valt.

  Voor Tuinplanten is het belangrijk om goed doorlatende potgrond te gebruiken. Zorg voor een mix van potgrond en eventueel wat zand om de drainage te verbeteren. Kies voor een pot die voldoende groot is om de plant ruimte te geven om te groeien.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde vruchtbaarheid. Het is belangrijk om de bodem vochtig te houden, maar niet te drassig. Een pH-waarde van neutraal tot licht zuur wordt aanbevolen voor optimale groei.

  Deze plant houdt van een zonnige of halfschaduwrijke standplaats in vochtige, goed doorlatende grond. Hij gedijt goed in borders of rotstuinen en kan ook in potten gekweekt worden. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen harde wind.

  Om Codonopsis clematidea te beschermen tegen vorst in de winter, is het raadzaam om de plant te bedekken met stro, bladeren of een speciale winterhoes. Zorg ervoor dat de grond goed is afgedekt en dat de plant niet te nat staat tijdens de koude maanden. Verwijder de bescherming in het voorjaar zodra het risico op vorst voorbij is.

  Deze plant houdt van een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats en heeft regelmatig water nodig. Zorg voor goed doorlatende grond en geef tijdens de groeiperiode plantenvoeding voor een gezonde groei. Snoei dode of uitgedroogde delen van de plant om de algehele gezondheid te bevorderen.

  Voor deze plant is het aan te raden om organische meststoffen te gebruiken, zoals compost of bemeste tuinaarde. Het is belangrijk om de plant niet te veel mest te geven, omdat dit kan leiden tot een te sterke groei en minder bloei. Het beste is om de plant in het voorjaar en mogelijk nog een keer in de zomer licht te bemesten.

  Mulchen is belangrijk voor de bescherming van de wortels van deze tuinplanten tegen extreme temperaturen en vochtverlies. Het helpt ook bij het onderdrukken van onkruidgroei en het behouden van vocht in de bodem. Gebruik organisch materiaal zoals compost, boomschors of stro als mulchlaag.

  Codonopsis clematidea gedijt het best in een neutrale tot licht zure bodem. Een pH-waarde van ongeveer 6.0 tot 7.0 is ideaal voor deze tuinplant. Zorg ervoor dat de bodem goed doorlatend is.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kan regelmatig controleren op insecten en slakken helpen. Het gebruik van natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of het planten van afweerplanten zoals knoflook en goudsbloemen kan ook nuttig zijn. Daarnaast is het belangrijk om de plant gezond te houden door regelmatig te bemesten en voldoende water te geven.

 • Omschrijving

  Codonopsis clematidea is een klimmende plant met een lange, dunne stengel en hartvormige bladeren. De bloemen van deze plant zijn klokvormig en kunnen variëren in kleur van wit tot paars. Het is een winterharde plant die goed gedijt in vochtige, goed doorlatende grond. Codonopsis clematidea wordt vaak gebruikt in de traditionele geneeskunde vanwege de geneeskrachtige eigenschappen. Deze plant kan tot ongeveer 2 meter hoog groeien en heeft ondersteuning nodig om te klimmen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.