Convolvulus cneorum

Convolvulus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Convolvulus cneorum is een wintergroene struik met zilverkleurige bladeren en kleine, witte trechtervormige bloemen die bloeien in de zomer. De plant kan tot 60 cm hoog worden en heeft een compacte groeiwijze. Het is een populaire tuinplant vanwege zijn aantrekkelijke uitstraling en de lange bloeiperiode. Convolvulus cneorum gedijt goed in goed doorlatende grond en in de volle zon, en is relatief onderhoudsarm. Het is een mooie aanvulling op een mediterrane of kusttuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Dit zorgt voor het hele jaar door een decoratieve uitstraling in de tuin.

  De plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is raadzaam om de plant in de winter te beschermen tegen strenge vorst. Het is beter om de plant op een beschutte plek te zetten of te voorzien van winterbescherming.

  Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Het is een sterke en robuuste tuinplant die goed gedijt in verschillende soorten grond en weersomstandigheden. Regelmatig water geven en af en toe snoeien is voldoende om deze plant gezond te houden.

  Convolvulus cneorum heeft ongeveer een ruimte van 50 cm tot 1 meter nodig om goed te kunnen groeien. Het is belangrijk om voldoende ruimte te geven zodat de plant zich goed kan ontwikkelen en mooi kan bloeien. Houd ook voldoende afstand tot andere planten zodat ze elkaar niet gaan beconcurreren.

  Nee, Convolvulus cneorum groeit het beste in de volle zon. Het heeft minstens 6 uur direct zonlicht per dag nodig om goed te gedijen. In de schaduw zal de plant waarschijnlijk niet goed groeien en bloeien.

  Convolvulus cneorum heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond goed droog is voordat je opnieuw water geeft om wortelrot te voorkomen. Let op de bladeren van de plant om te controleren of hij voldoende water krijgt.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de mooie bloemen en de nectar die ze produceren. Het is een goede keuze voor tuinen die biodiversiteit willen bevorderen en ondersteunen.

  Convolvulus cneorum trekt bijen en vlinders aan en kan bijdragen aan de biodiversiteit in de tuin. Het is een waardevolle toevoeging aan de plantenwereld voor bestuivers en andere dieren. Het kan een belangrijke rol spelen in het creëren van een gevarieerde en levendige tuin.

  De plant bloeit van mei tot en met september en de bloeiperiode duurt ongeveer 4 tot 6 weken.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om te zorgen voor voldoende water in droge periodes. Deze plant gedijt het best op een zonnige locatie.

  Nee, de plant is niet eetbaar en wordt voornamelijk gekweekt als decoratieve tuinplant. Het consumeren van deze plant kan leiden tot gezondheidsproblemen. Het is dan ook niet geschikt voor consumptie.

  Ja, de plant heeft dichte groei en zilverkleurige bladeren die geluid kunnen absorberen. Hierdoor kan de plant een kleine bijdrage leveren aan het dempen van geluid in de omgeving.

 • Het is belangrijk om de plant regelmatig te snoeien om een compacte vorm te behouden en bloei te bevorderen. Verwijder dode of beschadigde takken en zorg ervoor dat de plant niet te uitbundig groeit. Snoei in het voorjaar na de bloei voor een gezonde en aantrekkelijke uitstraling.

  Convolvulus cneorum heeft matig water nodig en staat het liefst op een droge, goed doorlatende grond. Geef de plant alleen water wanneer de grond droog aanvoelt, vooral in de zomermaanden. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  De plant gedijt goed in goed doorlatende potgrond met een neutrale pH-waarde. Zorg ervoor dat de potgrond regelmatig wordt bemest om de plant van voldoende voedingsstoffen te voorzien. Controleer regelmatig of de potgrond vochtig genoeg is, maar zorg ervoor dat de plant niet met zijn wortels in het water staat.

  De plant gedijt het beste in een goed doorlatende bodem met een gemiddelde vruchtbaarheid. Zorg ervoor dat de grond niet te nat is, om wortelrot te voorkomen. Het is aan te raden om de bodem regelmatig te bemesten om de groei en bloei van de plant te stimuleren.

  De Convolvulus cneorum houdt van een zonnige standplaats en gedijt het beste in goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt om goed te kunnen bloeien en groeien. Deze tuinplant kan goed geplaatst worden in een border of rotstuin.

  Het is raadzaam om deze plant te beschermen tegen strenge vorst door middel van een mulchlaag van bladeren of stro. Plaats de plant op een beschutte plek in de tuin en vermijd natte voeten in de winter. Controleer regelmatig op eventuele vorstschade en trim eventuele beschadigde delen in het voorjaar.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in goed doorlatende grond en volle zon. Het is belangrijk om regelmatig te snoeien om de groei te bevorderen en de vorm te behouden. Verwijder regelmatig dode of beschadigde bladeren en bloemen om de gezondheid van de plant te behouden.

  Tuinplanten zoals deze hebben baat bij regelmatige bemesting met een evenwichtig samengestelde meststof. Het is belangrijk om te voorkomen dat de planten te veel meststoffen krijgen, omdat dit schade kan veroorzaken. Het is aan te raden om de planten in het groeiseizoen elke 4-6 weken te bemesten.

  Het gebruik van mulch wordt aanbevolen voor Tuinplanten zoals deze, omdat het helpt om vocht vast te houden, onkruidgroei te verminderen en de bodemtemperatuur te reguleren. Het is belangrijk om een laag mulch van ongeveer 5-8 cm aan te brengen rond de plant, maar ervoor te zorgen dat de mulch niet direct tegen de stam of bladeren komt. Kies voor organische mulch zoals boomschors, compost of houtsnippers voor het beste resultaat.

  Tuinplanten geven over het algemeen de voorkeur aan een neutrale tot licht zure bodem. Het is belangrijk dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Een pH-waarde tussen de 6 en 7 is ideaal voor de meeste tuinplanten.

  Er zijn verschillende methoden om ongedierte bij deze plant te bestrijden, zoals het handmatig verwijderen van insecten of schimmels, het gebruik van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes of het toepassen van biologische bestrijdingsmiddelen. Het is belangrijk om regelmatig de plant te controleren en snel in te grijpen bij een eventuele plaag, om verspreiding te voorkomen. Het is ook aan te raden om de plant gezond te houden door een goede bodemkwaliteit, voldoende water en voldoende belichting.

 • Omschrijving

  Convolvulus cneorum is een wintergroene struik met zilverkleurige bladeren en kleine, witte trechtervormige bloemen die bloeien in de zomer. De plant kan tot 60 cm hoog worden en heeft een compacte groeiwijze. Het is een populaire tuinplant vanwege zijn aantrekkelijke uitstraling en de lange bloeiperiode. Convolvulus cneorum gedijt goed in goed doorlatende grond en in de volle zon, en is relatief onderhoudsarm. Het is een mooie aanvulling op een mediterrane of kusttuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.