Coreopsis grandiflora

Coreopsis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Coreopsis grandiflora, ook wel bekend als de grote meeldauwresistente coreopsis, is een vaste plant die bekend staat om zijn heldergele bloemen met een bloemhoofdje dat lijkt op een madeliefje. De plant kan een hoogte bereiken van ongeveer 60-90 cm en bloeit van de lente tot de herfst. Coreopsis grandiflora gedijt het beste in de volle zon en is zeer aantrekkelijk voor bijen en vlinders. Deze plant vereist goed doorlatende grond en heeft weinig onderhoud nodig. Het is een kleurrijke toevoeging aan tuinen en borders en kan ook worden gebruikt als snijbloem in boeketten.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Coreopsis grandiflora is geen groenblijvende plant. Het blad van deze plant zal in de wintermaanden afsterven en in het voorjaar weer opnieuw uitlopen. Het is een tuinplant die vooral bloeit in de zomermaanden.

  Coreopsis grandiflora is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Deze plant kan dus goed overleven in gematigde klimaten en lichte vorst. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen bij strenge vorst.

  Coreopsis grandiflora is een gemakkelijk te onderhouden tuinplant die weinig verzorging nodig heeft. Deze plant is geschikt voor zowel beginnende als ervaren tuiniers. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en de uitgebloeide bloemen te verwijderen om de bloei te bevorderen.

  Coreopsis grandiflora heeft gemiddeld 60 tot 90 centimeter ruimte nodig om te groeien. Het is belangrijk om voldoende ruimte te geven zodat de plant goed kan gedijen en bloeien. Houd daarom bij het planten rekening met de groeiruimte en zorg voor een geschikte locatie in de tuin.

  Coreopsis grandiflora groeit het beste in de volle zon. Het is niet ideaal om deze plant in de schaduw te laten groeien. Het heeft minimaal 6 uur zonlicht per dag nodig voor een optimale groei.

  Coreopsis grandiflora heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en bodemvochtigheid. Het is belangrijk om de grond te controleren voordat je water geeft, zodat de plant niet te veel water krijgt. Het is beter om minder vaak water te geven met meer water per keer dan regelmatig kleine hoeveelheden water te geven.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de heldere bloemen die veel nectar bevatten. Het is een populaire keuze voor tuinen vanwege het aantrekken van deze nuttige bestuivers. Planten zoals deze dragen bij aan een gezonde biodiversiteit in de tuin.

  Ja, deze plant is goed voor biodiversiteit omdat het bijen en andere bestuivers aantrekt met zijn nectar en stuifmeel. Daarnaast kunnen vogels profiteren van de zaden die de plant produceert. Het toevoegen van deze plant aan uw tuin kan de diversiteit en gezondheid van uw lokale ecosysteem stimuleren.

  Coreopsis grandiflora bloeit van juni tot en met september en heeft een bloeiperiode van ongeveer 3 maanden.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is een tuinplant die goed gedijt in zonnige omstandigheden. Zorg wel voor voldoende water bij warm weer.

  Nee, de bloemen en bladeren van deze plant zijn niet eetbaar. Het is een sierplant die voornamelijk wordt gebruikt in de tuin vanwege de prachtige bloemen. Het wordt afgeraden om deze plant te consumeren.

  Ja, de plant heeft bladeren en bloemen die geluid kunnen absorberen en helpen om geluid te dempen in de omgeving. Dit kan bijdragen aan een rustigere en vredigere sfeer in de tuin of buitenruimte.

 • Coreopsis grandiflora dient regelmatig gesnoeid te worden om de groei te bevorderen en de plant compact te houden. Verwijder oude bloemen en snoei de plant in het voorjaar tot net boven de grond. Knip ook uitgebloeide stengels af om de bloei te stimuleren.

  De plant houdt van regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft. Vermijd echter dat de plant in drassige grond staat.

  Voor Tuinplanten zoals Coreopsis grandiflora is het belangrijk om te groeien in goed doorlatende potgrond. De potgrond moet rijk zijn aan voedingsstoffen en licht zuur tot neutraal van pH-waarde. Gebruik een mengsel dat specifiek is samengesteld voor tuinplanten voor optimale groei en bloei.

  De Coreopsis grandiflora gedijt het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde tot hoge vruchtbaarheid. Het is belangrijk dat de bodem niet te nat is, omdat dit kan leiden tot wortelrot. Zorg voor een pH-waarde tussen de 6,0 en 7,0 voor optimale groei van deze tuinplant.

  Coreopsis grandiflora gedijt het best op een zonnige standplaats met goed doorlatende grond. Het is belangrijk dat de plant voldoende licht krijgt om goed te kunnen groeien en bloeien. Vermijd te natte grond, dit kan leiden tot wortelrot.

  Bij vorst kan het nodig zijn om de plant af te dekken met een dikke laag bladeren of stro. Zorg ervoor dat de plant goed beschermd is tegen de koude wind. Verwijder de winterbedekking in het voorjaar om de plant weer te laten groeien.

  De plant dient regelmatig water te krijgen, vooral tijdens droge periodes. Snoei de plant na de bloei om nieuwe groei te bevorderen en verwijder dode bloemen om de bloei te verlengen. Geef de plant een lichte bemesting in het voorjaar voor een gezonde groei.

  "Coreopsis grandiflora" gedijt het beste met een bemesting van organische mest in het voorjaar en eventueel een lichte bemesting in de zomer. Gebruik een meststof met een hoger fosforgehalte om de bloei te stimuleren. Het is belangrijk om de aanbevolen dosering op de verpakking te volgen om overbemesting te voorkomen.

  Het is aanbevolen om bij het planten van deze tuinplant een laag mulch aan te brengen rond de basis van de bloem. Mulch helpt het vocht vast te houden en voorkomt dat onkruid groeit rondom de plant. Zorg ervoor dat de mulch een paar centimeter van de stengels van de plant blijft om verstikking te voorkomen.

  Deze plant groeit het beste in neutrale tot licht zure bodem. Een pH-waarde van 6-7 is ideaal. Zorg ervoor dat de bodem goed doorlatend is.

  Het beste is om regelmatig de plant te controleren op insecten en ze handmatig te verwijderen. Ook kun je gebruik maken van biologische bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of roofmijten om ongedierte te bestrijden. Zorg daarnaast voor een goede luchtcirculatie rondom de plant en vermijd overbemesting, dit kan ongedierte aantrekken.

 • Omschrijving

  Coreopsis grandiflora, ook wel bekend als de grote meeldauwresistente coreopsis, is een vaste plant die bekend staat om zijn heldergele bloemen met een bloemhoofdje dat lijkt op een madeliefje. De plant kan een hoogte bereiken van ongeveer 60-90 cm en bloeit van de lente tot de herfst. Coreopsis grandiflora gedijt het beste in de volle zon en is zeer aantrekkelijk voor bijen en vlinders. Deze plant vereist goed doorlatende grond en heeft weinig onderhoud nodig. Het is een kleurrijke toevoeging aan tuinen en borders en kan ook worden gebruikt als snijbloem in boeketten.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.