Coreopsis verticillata 'Grandiflora'

Coreopsis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Coreopsis verticillata 'Grandiflora' is een vaste plant die bekend staat om zijn rijke bloei met grote, heldergele bloemen die lijken op kleine zonnebloemen. Het blad van deze plant is fijn en naaldachtig. Het is een uitstekende plant voor in de border of in rotstuinen. Coreopsis verticillata 'Grandiflora' bloeit van de zomer tot de herfst en trekt vlinders en bijen aan. Deze plant gedijt het beste in een zonnige locatie en goed doorlatende grond.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De Coreopsis verticillata 'Grandiflora' is niet groenblijvend. Deze plant verliest zijn bladeren in de winter en komt in de lente weer opnieuw tot bloei. Het is een vaste plant die elk jaar terugkomt.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is raadzaam om de plant te beschermen bij temperaturen onder dit punt. Het is een geschikte tuinplant die goed bestand is tegen Nederlandse winters.

  De plant is makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Het is een sterke plant die goed gedijt in de meeste bodemsoorten en blootstellingen aan de zon. Regelmatig snoeien bevordert de bloei en het algemene uiterlijk van de plant.

  Coreopsis verticillata 'Grandiflora' heeft ongeveer 30 tot 45 centimeter ruimte nodig om goed te groeien en zich te ontwikkelen. Het is belangrijk om de plant voldoende ruimte te geven zodat deze zich goed kan verspreiden en bloeien. Zorg ervoor dat de plant niet te dicht op andere planten staat om voldoende luchtcirculatie mogelijk te maken.

  Nee, Coreopsis verticillata 'Grandiflora' groeit het beste in de volle zon. Het heeft minstens 6 uur direct zonlicht per dag nodig om goed te gedijen. In de schaduw zal de plant waarschijnlijk niet goed groeien en bloeien.

  De Coreopsis verticillata 'Grandiflora' heeft in de zomer gemiddeld zo'n twee tot drie keer per week water nodig. In de winter kan volstaan worden met een keer per week water geven. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar voorkom dat de wortels te lang in een natte bodem staan.

  Ja, de bloemen van deze plant zijn zeer aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege hun heldere kleuren en nectarbronnen. Hierdoor zal de plant een diversiteit aan bestuivers aantrekken in de tuin. Het is een waardevolle toevoeging voor iedereen die graag vlinders en bijen in de tuin ziet.

  Ja, Coreopsis verticillata 'Grandiflora' is goed voor biodiversiteit omdat het vlinders aantrekt met zijn bloemen en een bron van nectar is. Daarnaast zorgt het voor variatie in de tuin en biedt het beschutting aan kleine dieren.

  Deze plant bloeit van juni tot september en de bloei duurt ongeveer 6 tot 8 weken.

  Ja, Coreopsis verticillata 'Grandiflora' kan goed tegen de volle zon. Deze plant houdt van een zonnige standplaats en zal daar goed gedijen. Zorg wel voor voldoende water bij warm weer.

  Nee, de plant Coreopsis verticillata 'Grandiflora' is niet eetbaar. Het is een tuinplant die voornamelijk wordt gekweekt vanwege zijn decoratieve bloemen. Consumptie kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, de Coreopsis verticillata 'Grandiflora' heeft een beperkt geluidsdempend effect vanwege zijn bladeren en bloemen, maar het zal niet significant bijdragen aan geluidsdemping in vergelijking met andere geluidsdempende planten.

 • Coreopsis verticillata 'Grandiflora' hoeft over het algemeen niet vaak gesnoeid te worden. Verwijder dode bloemen om de bloei te bevorderen en knip lange stelen terug om de vorm van de plant te behouden. Snoei na de bloei om de plant gezond te houden.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Geef de plant water bij de wortels en vermijd het nat maken van de bladeren om schimmelziekten te voorkomen.

  Potgrond is een essentieel onderdeel van de verzorging van deze tuinplant, omdat het zorgt voor de juiste voedingsstoffen en drainage. Het is aan te raden om een potgrond te gebruiken die geschikt is voor bloeiende planten, voor een optimale groei en bloei. Het is belangrijk om de potgrond regelmatig te controleren en indien nodig bij te vullen of te vervangen.

  De bodemkwaliteit voor deze tuinplant moet goed doorlatend en vruchtbaar zijn. Vermijd te natte grond om wortelrot te voorkomen. Zorg voor een pH-waarde tussen de 5,5 en 7,0 voor optimale groei.

  Coreopsis verticillata 'Grandiflora' gedijt het beste op een standplaats in de volle zon. Het is belangrijk dat de grond goed gedraineerd is en niet te nat blijft. Deze plant kan goed groeien in verschillende soorten grond, zoals zand- en kleigrond.

  In de winter is het belangrijk om de plant te beschermen tegen strenge vorst. Dit kan gedaan worden door mulch rond de basis van de plant aan te brengen. Ook kan een beschermlaag van droge bladeren over de plant helpen om deze te beschermen tegen bevriezing.

  Deze plant vereist weinig onderhoud en kan goed gedijen in de volle zon. Zorg voor regelmatig water geven, maar vermijd dat de grond te nat wordt. Het snoeien van uitgebloeide bloemen bevordert de bloei gedurende het seizoen.

  De Coreopsis verticillata 'Grandiflora' is een vaste plant die goed gedijt op een goed doorlatende bodem. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten in het voorjaar om de groei en bloei te bevorderen. Overbemesting moet worden vermeden om te voorkomen dat de plant te weelderig groeit en minder bloemen produceert.

  Mulch de plant met een laag organisch materiaal om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Zorg ervoor dat de mulch niet tegen de stelen van de plant wordt opgehoopt om rotting te voorkomen. Vernieuw de mulchlaag jaarlijks om de plant gezond te houden.

  Coreopsis verticillata 'Grandiflora' geeft de voorkeur aan neutrale tot licht zure bodemomstandigheden. Het is aan te raden om de zuurgraad van de bodem te testen voordat je de plant gaat plaatsen. Een pH-waarde tussen de 6 en 7 is ideaal voor deze tuinplant.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze tuinplanten, kunnen natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en sluipwespen worden ingezet. Daarnaast kunnen planten regelmatig geïnspecteerd worden op tekenen van ongedierte en indien nodig handmatig verwijderd worden. Het is ook mogelijk om biologische bestrijdingsmiddelen te gebruiken, zoals neemolie of pyrethrum.

 • Omschrijving

  Coreopsis verticillata 'Grandiflora' is een vaste plant die bekend staat om zijn rijke bloei met grote, heldergele bloemen die lijken op kleine zonnebloemen. Het blad van deze plant is fijn en naaldachtig. Het is een uitstekende plant voor in de border of in rotstuinen. Coreopsis verticillata 'Grandiflora' bloeit van de zomer tot de herfst en trekt vlinders en bijen aan. Deze plant gedijt het beste in een zonnige locatie en goed doorlatende grond.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.