Coronilla vaginalis

Overig vaste planten

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Coronilla vaginalis is een kruidachtige plant die behoort tot de vlinderbloemenfamilie. De plant heeft langwerpige, smalle bladeren en kleine, gele bloemen die in clusters groeien. Het groeit voornamelijk in droge en zanderige gebieden en wordt vaak gebruikt als bodembedekker. Coronilla vaginalis trekt vlinders en bijen aan en bloeit van de lente tot de zomer. Het is een gemakkelijk te onderhouden plant die goed gedijt in zonnige en goed doorlatende grond.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Het is een populaire keuze voor tuinen vanwege zijn blijvende groene uitstraling. De plant behoort tot de tuinplanten categorie.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tijdens koude wintermaanden. Overwinteren in een beschermde plek kan helpen om de plant te beschermen tegen vorstschade.

  Ja, de plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereist slechts af en toe snoeien. Het is een sterke en gezonde plant die goed gedijt in verschillende bodemsoorten en weersomstandigheden.

  Tuinplanten hebben over het algemeen voldoende ruimte nodig om zich volledig te kunnen ontwikkelen. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich uit te spreiden en te groeien. Houd rekening met de volwassen grootte van de plant bij het planten ervan in de tuin.

  Coronilla vaginalis groeit goed in de schaduwrijke situaties. Het is een geschikte optie voor tuinen met weinig zonlicht. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is voor optimale groei.

  Om optimaal te groeien en bloeien heeft deze plant gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden. Zorg ervoor dat de grond tussen gietbeurten door licht vochtig blijft. Het is belangrijk om de plant niet te veel water te geven om wortelrot te voorkomen.

  Ja, de plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de zoete geur en felgekleurde bloemen die ze produceren. Dit maakt de plant aantrekkelijk voor bestuivers in de tuin.

  Ja, de plant Coronilla vaginalis is goed voor de biodiversiteit omdat het bijen en andere bestuivers aantrekt met zijn bloemen en zo bijdraagt aan de bestuiving van planten. Ook kunnen kleine dieren zoals vlinders en vogels profiteren van dit soort plant. Het helpt dus de biodiversiteit te bevorderen in een tuin.

  Coronilla vaginalis bloeit vanaf de lente tot in de zomermaanden. De bloeiperiode kan variëren van enkele weken tot enkele maanden, afhankelijk van de omstandigheden en verzorging van de plant. De bloemen zijn meestal geurig en trekken vlinders en bijen aan.

  Deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige standplaats. Zorg ervoor dat de plant voldoende water krijgt in de zomermaanden. De plant kan goed groeien en bloeien in een zonnige omgeving.

  Nee, de plant is niet eetbaar en wordt voornamelijk geteeld als tuinplant. Het consumeren van deze plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid. Het wordt daarom afgeraden om de plant te eten.

  Ja, Coronilla vaginalis planten zijn geluidsdempend vanwege hun dichte bladeren en weelderige groei. Perfect om te genieten van een rustige en vredige tuinomgeving.

 • Het is aan te raden om de plant na de bloei licht te snoeien om de vorm te behouden. Verwijder dode of beschadigde takken en snoei eventueel om de groei te stimuleren. Gebruik scherp gereedschap om de snoeiwonden zo min mogelijk te beschadigen.

  De coronilla vaginalis heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te doorweekt. Het is het beste om de plant in de ochtend water te geven om schimmel te voorkomen.

  Voor deze plant is het belangrijk om gebruik te maken van goed doorlatende potgrond. Kies voor een potgrond die speciaal geschikt is voor tuinplanten om de groei en bloei te bevorderen. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat.

  Deze plant gedijt het best in goed doorlatende, vochtige bodems met een gematigde vruchtbaarheid. Het is belangrijk dat de bodem niet te zwaar en compact is, om wortelrot te voorkomen. Verder kan de plant goed gedijen in zowel zure als neutrale bodems.

  Deze plant gedijt het best in een zonnige en goed doorlatende bodem. Hij houdt van een plekje in de volle zon en kan ook goed tegen droge omstandigheden. Het is belangrijk dat de grond niet te nat is, vooral in de winter.

  Voor de winterperiode is het belangrijk om Tuinplanten te beschermen tegen vorst. Dit kan door de plant af te dekken met een dikke laag bladeren of stro. Zorg er ook voor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en groeit goed in goed doorlatende grond en volle zon. Snoei de plant na de bloei om de vorm te behouden en verwijder dode takken regelmatig voor een gezonde groei. Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes.

  Tuinplanten zoals Coronilla vaginalis kunnen baat hebben bij regelmatige bemesting met een algemene meststof. Het is aanbevolen om in het voorjaar en eventueel in de zomer meststoffen te gebruiken om de planten gezond en goed gevoed te houden. Zorg ervoor dat de meststof goed wordt opgenomen door de grond en volg de instructies op de verpakking voor de beste resultaten.

  Coronilla vaginalis heeft baat bij een laag mulch rond de basis van de plant. Mulch helpt bij het vasthouden van vocht, voorkomt onkruidgroei en beschermt de wortels tegen extreme temperaturen. Het is aan te raden om organische mulch, zoals compost of boomschors, te gebruiken.

  Deze plant gedijt het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met kalk of zwavel. Een pH-testkit kan helpen bij het bepalen van de ideale omstandigheden voor deze tuinplant.

  Het is belangrijk om regelmatig de plant te controleren op ongedierte, zoals bladluizen en spint. Indien nodig kan je natuurlijke bestrijdingsmiddelen gebruiken om het probleem aan te pakken. Zorg ook voor een goede luchtcirculatie en voldoende zonlicht om de plant gezond te houden.

 • Omschrijving

  Coronilla vaginalis is een kruidachtige plant die behoort tot de vlinderbloemenfamilie. De plant heeft langwerpige, smalle bladeren en kleine, gele bloemen die in clusters groeien. Het groeit voornamelijk in droge en zanderige gebieden en wordt vaak gebruikt als bodembedekker. Coronilla vaginalis trekt vlinders en bijen aan en bloeit van de lente tot de zomer. Het is een gemakkelijk te onderhouden plant die goed gedijt in zonnige en goed doorlatende grond.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.