Corydalis cheilanthifolia

Corydalis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Corydalis cheilanthifolia is een kleine, overblijvende plant afkomstig uit Azië die behoort tot de papaverfamilie. De plant heeft fijne, gevederde bladeren die lijken op de bladeren van de varen Cheilanthes. De bloemen zijn geel en hebben een opvallende spoor, typisch voor planten uit het geslacht Corydalis. Corydalis cheilanthifolia groeit het best in vochtige, goed doorlatende grond en is geschikt voor rotstuinen of als bodembedekker. Deze plant trekt insecten aan, zoals bijen en vlinders, en bloeit in de lente en zomer.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend. De bladeren van deze plant zullen afvallen in de herfst en groeien weer in het voorjaar.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -10 graden Celsius. Het is een uitstekende keuze voor tuinen met gematigde klimaten. Het is van belang om de plant goed te beschermen bij strenge vorst.

  Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale verzorging nodig. Het is belangrijk om de grond goed te laten opdrogen tussen gietbeurten en om regelmatig uitgebloeide bloemen te verwijderen. Deze plant gedijt goed in halfschaduw tot schaduwrijke omgevingen.

  De plant heeft ongeveer een halve vierkante meter ruimte nodig om te groeien en zich goed te kunnen ontwikkelen. Het is raadzaam om voldoende ruimte rondom de plant vrij te houden, zodat deze optimaal kan groeien. Het is belangrijk om de plant niet te dicht op andere planten te plaatsen om concurrentie om voedingsstoffen te voorkomen.

  Ja, de Corydalis cheilanthifolia groeit goed in de schaduw. Het is een tuinplant die prima gedijt in de schaduwrijke plekken van je tuin. Zorg voor voldoende vochtige grond en genoeg licht voor een optimale groei.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar zorg ervoor dat de grond tussen de gietbeurten door licht opdroogt. Over het algemeen is 1-2 keer per week water geven voldoende, afhankelijk van de omgevingstemperatuur en luchtvochtigheid.

  Ja, deze plant is aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege de nectarrijke bloemen die ze produceert. Hierdoor kan de plant bijdragen aan de biodiversiteit in de tuin en helpen bij de bestuiving van andere planten.

  Ja, de Corydalis cheilanthifolia is een aantrekkelijke plant voor bestuivers en insecten, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Daarnaast biedt de plant beschutting en voedsel aan verschillende kleine dieren. Het toevoegen van deze plant aan de tuin kan helpen om de diversiteit en gezondheid van het ecosysteem te bevorderen.

  De plant bloeit in de maanden april en mei en de bloeiperiode duurt ongeveer 4 tot 6 weken.

  Deze plant staat het liefst in de halfschaduw tot schaduw, maar kan ook wel wat indirect zonlicht verdragen. Directe volle zon kan echter leiden tot verbranding van de bladeren. Het is dus beter om de plant te beschermen tegen felle zonnestralen.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het wordt niet aanbevolen om planten uit de tuin te eten, tenzij je zeker weet dat ze eetbaar zijn. Raadpleeg altijd een expert voordat je planten consumeert.

  Ja, deze plant heeft geluidsdempende eigenschappen door zijn dichte bladerdek en zachte bladeren. Dit kan helpen om geluid te absorberen en te verminderen in een tuinomgeving.

 • Deze plant kan na de bloei worden teruggesnoeid om de groei en bloei te bevorderen. Verwijder dode of beschadigde takken regelmatig om de gezondheid van de plant te behouden. Let op dat je niet te veel snoeit, omdat dit de groei van de plant kan belemmeren.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels te lang nat blijven staan. Geef bij voorkeur 's ochtends water om schimmelvorming te voorkomen.

  De plant groeit het beste in goed doorlatende potgrond met een licht zure tot neutrale pH. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig is, maar niet te nat. Gebruik bij voorkeur potgrond speciaal voor tuinplanten voor een optimale groei en bloei.

  Deze plant groeit het beste in een goed doorlatende bodem die vochtig is maar niet te nat. Zorg voor een bodem met een gemiddelde tot hoge voedingswaarde en een neutrale zuurtegraad. Het is belangrijk om regelmatig te bemesten en de bodem te voorzien van voldoende organisch materiaal.

  Deze plant gedijt het best in vochtige, goed doorlatende grond en kan zowel in de zon als in de halfschaduw geplaatst worden. Het is belangrijk dat de plant beschermd staat tegen harde wind.

  Zorg voor mulch rond de plant om de wortels te beschermen tegen vorst. Bescherm de plant met een winterhoes bij extreme kou. Verwijder eventuele dode of beschadigde delen in het voorjaar.

  Deze plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond en in de halfschaduw tot schaduw. Verwijder uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral tijdens droge periodes.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om te bemesten met een organische meststof in het voorjaar en zomermaanden. Gebruik geen meststoffen met een hoog stikstofgehalte, omdat dit de groei van de plant kan stimuleren ten koste van de bloei. Zorg voor een evenwichtige meststof die alle essentiële voedingsstoffen bevat voor een gezonde groei en bloei.

  Mulch rond de plant helpt de grond vochtig te houden en onkruidgroei te onderdrukken. Gebruik organisch materiaal zoals boomschors of compost. Vernieuw de mulchlaag elk jaar voor de beste resultaten.

  Deze plant gedijt het best in een zure bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5. Een zure bodem zorgt ervoor dat de plant voedingsstoffen beter kan opnemen en gezond kan groeien. Het is daarom belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te sturen.

  Gebruik natuurlijke methoden zoals het spuiten van een mengsel van water en zeep om ongedierte te bestrijden bij deze tuinplant. Ook het regelmatig controleren op bladluizen, slakken en spint kan helpen bij het voorkomen van plagen. Probeer daarnaast ook planten in goede gezondheid te houden door voldoende water en voedingsstoffen te geven.

 • Omschrijving

  Corydalis cheilanthifolia is een kleine, overblijvende plant afkomstig uit Azië die behoort tot de papaverfamilie. De plant heeft fijne, gevederde bladeren die lijken op de bladeren van de varen Cheilanthes. De bloemen zijn geel en hebben een opvallende spoor, typisch voor planten uit het geslacht Corydalis. Corydalis cheilanthifolia groeit het best in vochtige, goed doorlatende grond en is geschikt voor rotstuinen of als bodembedekker. Deze plant trekt insecten aan, zoals bijen en vlinders, en bloeit in de lente en zomer.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.