Crocosmia 'Lucifer'

Crocosmia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Crocosmia 'Lucifer' is een opvallende vaste plant met zwaardvormige bladeren en felrode bloemen die in de zomer bloeien. De bloemen groeien in kleine trossen en steken mooi af tegen het groene blad. Deze plant kan een hoogte bereiken van ongeveer 1 meter en trekt vlinders en bijen aan. Crocosmia 'Lucifer' gedijt het beste in goed doorlatende grond en een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Deze plant is gemakkelijk te onderhouden en komt elk jaar opnieuw tot bloei.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Crocosmia 'Lucifer' is geen groenblijvende plant. Deze plant verliest zijn bladeren in de wintermaanden en wordt in het voorjaar opnieuw groen. Het is een vaste plant die elk jaar opnieuw opkomt.

  Crocosmia 'Lucifer' is winterhard tot ongeveer -5°C. Het is een sterke tuinplant die goed bestand is tegen koude temperaturen. Het is aan te raden om de plant bij strenge vorst te beschermen met bijvoorbeeld bladeren of stro.

  Crocosmia 'Lucifer' heeft weinig onderhoud nodig en is gemakkelijk te verzorgen. Het is een sterke en robuuste plant die goed gedijt in de meeste tuinomstandigheden. Regelmatig water geven en jaarlijks bemesten is voldoende om deze plant gezond te houden.

  Crocosmia 'Lucifer' heeft ongeveer 45 tot 60 centimeter ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Zorg voor voldoende afstand tussen de planten zodat ze zich goed kunnen verspreiden en niet te dicht op elkaar groeien. Houd rekening met de hoogte van de plant bij het bepalen van de plantafstand.

  Crocosmia 'Lucifer' kan het beste groeien in de volle zon of in lichte schaduw. In te diepe schaduw kan de plant minder goed groeien en bloeien. Het is aan te raden om de plant op een zonnige plek te planten voor de beste resultaten.

  Crocosmia 'Lucifer' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de grond niet uitdroogt. Over het algemeen is het aan te raden om de plant ongeveer 1-2 keer per week water te geven.

  Ja, Crocosmia 'Lucifer' trekt vlinders en bijen aan vanwege de heldere rode bloemen en de nectar die ze produceren. Het is een populaire keuze voor tuinen vanwege de aantrekkingskracht op bestuivers.

  Crocosmia 'Lucifer' kan bijdragen aan biodiversiteit door het aantrekken van bijen, hommels en vlinders met zijn felgekleurde bloemen. Deze bestuivers helpen bij de bestuiving van andere planten in de tuin, wat de biodiversiteit kan vergroten. De plant biedt dus een waardevolle bijdrage aan de lokale fauna.

  Crocosmia 'Lucifer' bloeit in de maanden juli en augustus. De bloeiperiode duurt ongeveer vier tot zes weken.

  Ja, Crocosmia 'Lucifer' kan goed tegen de volle zon. Deze plant gedijt goed in een zonnige standplaats en heeft minimaal 6 uur zonlicht per dag nodig om te groeien en bloeien. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven wanneer het erg warm is.

  Nee, de plant Crocosmia 'Lucifer' is niet eetbaar. Het is belangrijk om alleen planten te consumeren die veilig zijn voor menselijke consumptie. Het wordt daarom afgeraden om deze plant te eten.

  Crocosmia 'Lucifer' heeft geen geluidsdempende eigenschappen. Het is voornamelijk een decoratieve tuinplant die bekend staat om zijn felrode bloemen. Het kan wel een visueel scherm bieden in de tuin.

 • Crocosmia 'Lucifer' kan het beste in het voorjaar worden gesnoeid nadat de vorst voorbij is. Verwijder dode bladeren en bloemstengels om de plant gezond te houden en de bloei te bevorderen. Het is belangrijk om de plant niet te kort te snoeien om de bloei niet te verstoren.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet drassig. Geef water aan de basis van de plant en vermijd bladnatting om rotting te voorkomen.

  Crocosmia 'Lucifer' gedijt het beste in goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Het is belangrijk dat de potgrond vocht vasthoudt maar niet te nat wordt. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om te groeien en bloeien.

  De bodemkwaliteit moet goed doorlatend zijn en bij voorkeur licht zuur tot neutraal. Zorg ervoor dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat en vermijd te natte grond. Het is belangrijk dat de plant voldoende vocht kan vasthouden, maar niet te lang nat blijft.

  Deze plant houdt van een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats in goed doorlatende grond. Het is belangrijk dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Het is een tuinplant die goed gedijt in borders of als solitaire plant.

  Voor winterbescherming is het aan te raden om de plant te bedekken met een dikke laag mulch of bladeren om de wortels te beschermen tegen vorst. Daarnaast kan het helpen om de plant dicht bij een beschutte muur of onder een overhangend dak te plaatsen. In strenge winters is het verstandig om de plant te beschermen met een speciale winterhoes.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen en gescheurde bladeren om de plant gezond te houden. Knip de plant in het voorjaar terug tot vlak boven de grond om nieuwe groei aan te moedigen.

  Tuinplanten zoals Crocosmia 'Lucifer' hebben behoefte aan een regelmatige bemesting om gezond te blijven en goed te kunnen groeien. Gebruik een evenwichtige meststof voor bloeiende planten in het voorjaar en herfst volgens de instructies op de verpakking. Overbemesting kan leiden tot een te weelderige groei en minder bloei.

  Mulch de plant in het voorjaar met compost of organische materiaal om de grond vochtig te houden en onkruidgroei te verminderen. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet tegen de stengels van de plant wordt aangebracht om rotting te voorkomen. Vernieuw de mulchlaag jaarlijks voor het beste resultaat.

  De Crocosmia 'Lucifer' gedijt het beste in een neutrale tot licht zure bodem. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen. Goede drainage is ook essentieel voor een gezonde groei van de plant.

  Om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten zoals Crocosmia 'Lucifer', kun je preventieve maatregelen nemen zoals regelmatig inspecteren op tekenen van plagen en het verwijderen van aangetaste delen. Daarnaast kunnen natuurlijke vijanden van het ongedierte, zoals lieveheersbeestjes en sluipwespen, ingezet worden om de populatie onder controle te houden. Eventueel kunnen biologische bestrijdingsmiddelen gebruikt worden als de plaag uit de hand dreigt te lopen.

 • Omschrijving

  Crocosmia 'Lucifer' is een opvallende vaste plant met zwaardvormige bladeren en felrode bloemen die in de zomer bloeien. De bloemen groeien in kleine trossen en steken mooi af tegen het groene blad. Deze plant kan een hoogte bereiken van ongeveer 1 meter en trekt vlinders en bijen aan. Crocosmia 'Lucifer' gedijt het beste in goed doorlatende grond en een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Deze plant is gemakkelijk te onderhouden en komt elk jaar opnieuw tot bloei.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.