Crocosmia 'Vulcan'

Crocosmia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Crocosmia 'Vulcan' is een prachtige plant met opvallende rode bloemen die bloeien in de zomermaanden. De bloemen staan hoog boven het zwaardvormige blad en vormen een kleurrijk contrast in de tuin. 'Vulcan' trekt bijen en vlinders aan, waardoor het een mooie toevoeging is aan een vlindertuin. Deze plant gedijt goed in de volle zon en heeft een goed doorlatende grond nodig. Crocosmia 'Vulcan' is een winterharde plant die elk jaar opnieuw zal bloeien en de tuin zal verfraaien met zijn opvallende bloemen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Crocosmia 'Vulcan' is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren in de winter. Het is een vaste plant die in het voorjaar weer opkomt met nieuw blad en bloemen. Deze plant heeft dus geen blad in de winter.

  De plant is winterhard tot ongeveer -10 graden Celsius. Het is raadzaam om de plant in de winter te beschermen tegen strenge vorst. Het is aan te raden om de plant te bedekken met bladmulch of een beschermende doek.

  Crocosmia 'Vulcan' is een gemakkelijk te onderhouden plant die weinig verzorging nodig heeft. Het is een sterke tuinplant die goed gedijt in de meeste bodemsoorten en weinig last heeft van ziekten en plagen. Regelmatig water geven en wat bemesting in het voorjaar volstaan voor een gezonde groei en bloei.

  Crocosmia 'Vulcan' heeft gemiddeld 40 cm ruimte nodig om te groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om te groeien en zich te verspreiden. Plant 'Vulcan' op een zonnige plek in goed doorlatende grond.

  Crocosmia 'Vulcan' groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw kan de plant minder goed groeien en bloeien. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te planten.

  De Crocosmia 'Vulcan' heeft gemiddeld eens per week water nodig, maar dit kan variëren afhankelijk van de weersomstandigheden en bodemvochtigheid. Het is belangrijk om de grond goed te laten opdrogen tussen de gietbeurten om wortelrot te voorkomen. Overmatig water geven kan schadelijk zijn voor de plant.

  Ja, Crocosmia 'Vulcan' is vlinder- en bijenlokkend vanwege de heldere kleur van de bloemen en de nectar die ze produceren. Het is een aantrekkelijke plant voor bestuivende insecten in de tuin.

  Crocosmia 'Vulcan' kan bijdragen aan de biodiversiteit in de tuin door het aantrekken van bestuivende insecten en vogels. De bloemen bieden nectar en pollen als voedselbron voor verschillende insectensoorten. Door planten te hebben die insecten aantrekken, wordt de biodiversiteit in de tuin verhoogd.

  Deze plant bloeit normaal gesproken in de zomermaanden, van juni tot augustus. De bloeiperiode duurt meestal zo'n 6 tot 8 weken.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en heeft graag een zonnige standplaats. Het is belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt om goed te kunnen groeien en bloeien. Zorg er wel voor dat de plant voldoende water krijgt, vooral in droge periodes.

  Nee, de plant Crocosmia 'Vulcan' is niet eetbaar. Het behoort tot de categorie tuinplanten en is niet geschikt voor consumptie. Het is belangrijk om alleen planten te eten die specifiek als eetbaar worden bestempeld.

  Ja, de meeste tuinplanten hebben een beperkte geluidsdempende werking. Echter, de mate waarin een plant geluid dempt is over het algemeen minimaal. Voor een significante geluidsdemping zijn andere maatregelen nodig.

 • Crocosmia moet jaarlijks worden gesnoeid om oude, lelijke bladeren en bloemstelen te verwijderen. Dit kan het beste worden gedaan in het voorjaar voordat de nieuwe groei begint. Knip de bladeren en stelen tot aan de grond af met een scherpe snoeischaar.

  De Crocosmia 'Vulcan' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes in de zomer. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet doorweekt. Geef water aan de basis van de plant om te voorkomen dat de bladeren nat worden en rotting veroorzaken.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond met een neutrale pH-waarde. Het is belangrijk dat de potgrond voldoende voedingsstoffen bevat voor een gezonde groei. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat.

  Crocosmia 'Vulcan' gedijt het beste in een goed doorlatende bodem met een gemiddelde vruchtbaarheid. Een bodem met een neutrale tot licht zure pH is ideaal voor deze tuinplant. Zorg ervoor dat de bodem voldoende vochtig is, maar vermijd stilstaand water om wortelrot te voorkomen.

  Crocosmia 'Vulcan' gedijt het beste op een zonnige standplaats in goed doorlatende grond. Het is belangrijk dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om te groeien en bloeien.

  Het is aan te raden om Crocosmia 'Vulcan' in de winter te beschermen door een dikke laag mulch of bladeren rond de basis van de plant te leggen. Dit helpt om de wortels te beschermen tegen vorst en koude temperaturen. Het is ook belangrijk om te zorgen voor een goede afwatering om wortelrot te voorkomen.

  Crocosmia 'Vulcan' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig dode bloemen en bladeren om de plant gezond te houden. Geef de plant jaarlijks wat meststoffen in het voorjaar voor een optimale groei.

  Tuinplanten hebben over het algemeen behoefte aan een universele meststof in het voorjaar, gevolgd door een specifieke bloeimest in de zomer. Zorg ervoor dat de meststof gelijkmatig wordt verdeeld rond de plant en niet in direct contact komt met de bladeren of stengels om verbranding te voorkomen. Houd altijd de aanbevolen dosering van de meststof aan voor een gezonde groei en bloei van de plant.

  Mulchen met organisch materiaal zoals compost of boomschors helpt om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stengels van de plant wordt aangebracht om schimmelvorming te voorkomen. Vernieuw de mulchlaag elk jaar in het voorjaar voor optimale groei en bloei.

  De Crocosmia 'Vulcan' groeit het beste in een gemiddelde tot zure bodem met een pH tussen 5,5 en 6,5. Het is belangrijk dat de bodem goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Een te zure bodem kan worden aangepast door kalk toe te voegen.

  Om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten kunt u gebruik maken van biologische bestrijdingsmiddelen, zoals bijvoorbeeld neemolie of pyrethrum. Ook kunt u preventieve maatregelen nemen, zoals regelmatig controleren op ongedierte en zorgen voor een goede beluchting en afwatering van de grond. Daarnaast kan het helpen om planten regelmatig schoon te maken en dode bladeren en plantenresten te verwijderen.

 • Omschrijving

  Crocosmia 'Vulcan' is een prachtige plant met opvallende rode bloemen die bloeien in de zomermaanden. De bloemen staan hoog boven het zwaardvormige blad en vormen een kleurrijk contrast in de tuin. 'Vulcan' trekt bijen en vlinders aan, waardoor het een mooie toevoeging is aan een vlindertuin. Deze plant gedijt goed in de volle zon en heeft een goed doorlatende grond nodig. Crocosmia 'Vulcan' is een winterharde plant die elk jaar opnieuw zal bloeien en de tuin zal verfraaien met zijn opvallende bloemen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.