Cymbalaria muralis 'Alba'

Cymbalaria

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Cymbalaria muralis 'Alba' is een bodembedekkende plant met witte bloemen en hartvormige bladeren. Deze plant groeit goed in de schaduw en is ideaal voor het bedekken van muurtjes, randen en borders. De bloeiperiode van de 'Alba' variant is in het voorjaar tot aan het begin van de zomer. Het is een winterharde plant die weinig onderhoud nodig heeft en zich gemakkelijk verspreidt. Cymbalaria muralis 'Alba' trekt ook bijen en vlinders aan, waardoor het een mooie toevoeging is aan elke tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Cymbalaria muralis 'Alba' is groenblijvend. Deze plant behoudt zijn bladeren het hele jaar door en zorgt dus voor kleur in de tuin, zelfs in de winter. Het is een goede keuze voor een groenblijvende bodembedekker.

  De plant Cymbalaria muralis 'Alba' is winterhard tot ongeveer -10 graden Celsius. Het is een sterke tuinplant die goed bestand is tegen koude temperaturen in de winter. Het is aan te raden om de plant wel te beschermen tegen strenge vorst.

  Ja, deze plant is eenvoudig te onderhouden en vereist weinig zorg. Het is een sterke en robuuste plant die weinig aandacht nodig heeft om goed te gedijen in de tuin. Het is een ideale keuze voor beginnende tuiniers vanwege zijn probleemloze karakter.

  "Cymbalaria muralis 'Alba' heeft weinig ruimte nodig en verspreidt zich snel, dus het is aan te raden om de plant in toom te houden. Een kleine tuin of plantenbak is voldoende ruimte voor deze bodembedekker."

  Ja, deze plant groeit goed in de schaduw. Het gedijt zelfs beter in wat koelere omstandigheden en kan goed gedijen onder bomen of in de buurt van gebouwen met weinig zonlicht. Het is een goede keuze voor schaduwrijke tuinen.

  De Cymbalaria muralis 'Alba' heeft matig water nodig en moet ongeveer twee keer per week water krijgen. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de plant in een te natte omgeving staat. Let op de droogte in de zomermaanden en pas het water geven indien nodig aan.

  Ja, deze plant is aantrekkelijk voor vlinders en bijen en zal ze waarschijnlijk lokken met zijn bloemen. Het is een mooie toevoeging aan een tuin om deze nuttige bestuivers aan te trekken.

  Ja, deze plant is goed voor biodiversiteit omdat het aantrekkelijk is voor bijen en vlinders. Het biedt voedsel en een schuilplaats voor verschillende insecten en vogels. Door het toevoegen van deze plant in uw tuin, draagt u bij aan het vergroten van de biodiversiteit.

  De plant bloeit meestal in de maanden mei tot en met september. De bloeiperiode kan ongeveer drie tot vier maanden duren, afhankelijk van de omstandigheden en verzorging.

  De plant houdt van een plek in de volle zon, maar kan ook gedijen in halfschaduw. Zorg voor voldoende water, vooral op warme dagen. Het is belangrijk om de plant goed te laten acclimatiseren aan de zon als deze voorheen in de schaduw stond.

  Nee, de plant is niet eetbaar. Het wordt niet aanbevolen om deze plant te consumeren, omdat het giftig kan zijn. Het is beter om andere planten te kiezen voor consumptie.

  Ja, deze plant staat erom bekend geluid te dempen dankzij de dichte begroeiing en het bladerdak dat geluidsgolven kan absorberen. Het kan helpen om omgevingsgeluid te verminderen in een tuin of binnenruimte. Planten met dichte begroeiing en grotere bladeren zijn over het algemeen beter in het dempen van geluid.

 • Je kunt deze plant in het voorjaar snoeien om de groei te bevorderen en de vorm te behouden. Verwijder dode of beschadigde takken en knip lange scheuten terug om de plant compact te houden. Zorg ervoor dat je regelmatig snoeit om de plant gezond te houden.

  Deze plant heeft behoefte aan regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt, maar vermijd wel dat de wortels constant in het water staan. Een goede vuistregel is om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt.

  De plant Cymbalaria muralis 'Alba' gedijt goed in vochtige, goed doorlatende potgrond met een neutrale tot licht zure pH-waarde. Het is belangrijk om de plant regelmatig te voorzien van voedingrijkere potgrond om de groei en bloei te bevorderen. Zorg ervoor dat de potgrond niet te compact wordt, om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant gedijt goed in vochtige en goed doorlatende bodem. Een bodem met een gemiddelde vruchtbaarheid en een neutrale pH is ideaal voor deze plant. Zorg ervoor dat de bodem niet te zwaar of te compact is.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. Het is belangrijk dat de grond goed doorlatend is en niet te nat wordt. Zorg voor een beschutte standplaats om de plant te beschermen tegen sterke wind.

  In de winter heeft deze plant bescherming nodig tegen vorst. Het is aan te raden om de plant af te dekken met bladeren of stro om de wortels te beschermen. Een beschutte plek tegen de wind kan ook helpen bij het overleven van de winter.

  Deze plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in vochtige grond en halfschaduw. Regelmatig water geven en bemesten bevordert de groei en bloei van de plant. Het is aan te raden om dode bloemen en bladeren regelmatig te verwijderen voor een gezonde uitstraling.

  Tuinplanten hebben over het algemeen regelmatig voeding nodig in de vorm van organische bemesting. Het is belangrijk om in het voorjaar te bemesten zodat de plant voldoende voedingsstoffen heeft om te groeien en bloeien. Gebruik bij voorkeur een speciale meststof voor bloeiende planten.

  Mulch is een beschermende laag organisch materiaal die rond planten wordt gelegd om vocht vast te houden, onkruid te onderdrukken en de bodemtemperatuur te reguleren. Het kan bestaan uit bladeren, houtsnippers, stro of compost. Mulch wordt vaak in het voorjaar aangebracht om de planten te helpen bij het groeiseizoen.

  Deze plant geeft de voorkeur aan een bodem met een licht zure tot neutrale pH. Een pH-waarde tussen 6,0 en 7,5 is ideaal voor een goede groei en bloei. Zorg voor een goed doorlatende bodem met voldoende voedingstoffen.

  Om ongedierte zoals slakken en bladluizen te bestrijden bij deze plant, kan gebruik gemaakt worden van natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals knoflookspray of neemolie. Het is ook belangrijk om regelmatig de plant te controleren op eventueel ongedierte en deze indien nodig handmatig te verwijderen. Zorg daarnaast voor een goede luchtcirculatie en het vermijden van te veel vocht om ongedierte te voorkomen.

 • Omschrijving

  Cymbalaria muralis 'Alba' is een bodembedekkende plant met witte bloemen en hartvormige bladeren. Deze plant groeit goed in de schaduw en is ideaal voor het bedekken van muurtjes, randen en borders. De bloeiperiode van de 'Alba' variant is in het voorjaar tot aan het begin van de zomer. Het is een winterharde plant die weinig onderhoud nodig heeft en zich gemakkelijk verspreidt. Cymbalaria muralis 'Alba' trekt ook bijen en vlinders aan, waardoor het een mooie toevoeging is aan elke tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.