Delphinium grandiflorum 'Blauer Zwerg'

Delphinium

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Delphinium grandiflorum 'Blauer Zwerg' er en dværgform af ridderspore med smukke blå blomster. Den blomstrer om sommeren og tiltrækker sommerfugle og bier. Planten bliver cirka 30 cm høj og trives godt i solen eller halvskygge. Det er en kompakt og busket plante, der egner sig til bede, stenbede og potter. Sørg for en veldrænet jord og regelmæssig vanding for en sund vækst og blomstring.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, denne plante er ikke stedsegrøn og vil miste sine blade om vinteren. Det er en flerårig plante, der blomstrer om sommeren og går i dvale om vinteren. Det er vigtigt at beskytte planten godt mod frost.

  Denne plante er hårdfør indtil omkring -15 grader Celsius. Det er klogt at beskytte den godt mod stram frost. Om vinteren kan det være en god idé at dække planten til med fx halm eller blade.

  Delphinium grandiflorum 'Blauer Zwerg' kræver lidt vedligeholdelse og trives godt i haven. Det er vigtigt at give planten regelmæssigt vand og sørge for tilstrækkeligt sollys. Derudover anbefales det at fjerne visne blomster regelmæssigt for at forlænge blomstringstiden.

  Delphinium grandiflorum 'Blauer Zwerg' har brug for cirka 30-40 centimeter plads for at vokse ordentligt. Sørg for tilstrækkelig lys og luft omkring planten og plant den i veldrænet jord. Tag højde for plantens højde ved placering i haven.

  Den Delphinium grandiflorum 'Blauer Zwerg' trives bedst i fuld sol eller halvskygge. Det anbefales derfor at plante denne plante på et solrigt sted i haven for optimal vækst og blomstring. I skyggen kan vækst og blomstringen muligvis være mindre frodige.

  Delphinium grandiflorum 'Blauer Zwerg' har brug for regelmæssig vand, især under varme og tørre perioder. Det anbefales at holde jorden let fugtig, men ikke gennemblødt. Generelt er det tilstrækkeligt at vande en gang om ugen.

  Ja, Ridderspore er kendt for deres tiltrækningskraft på både sommerfugle og bier på grund af deres nektarrige blomster. Dette gælder også for sorten 'Blauer Zwerg'. Disse planter bidrager til mangfoldigheden af bestøvere i din have.

  Delphinium grandiflorum 'Blauer Zwerg' tiltrækker bestøvere som bier og sommerfugle, hvilket bidrager til biodiversiteten i haven. Det giver også ly og mad til forskellige insekter og små dyr. Som en del af en varieret have kan det hjælpe med at fremme biodiversiteten.

  Planten blomstrer normalt i månederne juni til august. Blomstringsperioden kan vare cirka 4 til 6 uger.

  Ja, planten kan godt tåle fuld sol. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med vand i varme perioder. Sørg også for god dræning af jorden.

  Nej, Delphinium grandiflorum 'Blauer Zwerg' er ikke spiselig. Det er vigtigt kun at spise planter, der specifikt er dyrket til konsum, for at undgå helbredsrisici. Det frarådes at konsumere denne plante.

  Ja, denne plante har ikke lyddæmpende egenskaber. Det er primært en dekorativ plante, der giver farve i haven.

 • Det anbefales at beskære planten efter blomstringen tilbage til jorden for at fremme væksten. Fjern også regelmæssigt døde eller beskadigede blade og blomster for at bevare plantens sundhed. Beskær helst om foråret eller efteråret.

  Giv planten regelmæssigt vand, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden altid er let fugtig, men undgå at rødderne står i vand. Vand helst ved plantens base for at forhindre svampesygdomme.

  Denne plante trives godt i godt drænet pottemuld med en neutral til let sur pH-værdi. Undgå for våd jord for at undgå rodrot. Bland eventuelt lidt kompost i pottemulden for ekstra næring.

  Den blå dværg-Delphinium grandiflorum 'Blauer Zwerg' trives i veldrænet og fugtig jord. Jordbunden bør være rig på organisk materiale og have en neutral pH-værdi. Det er vigtigt, at jorden ikke er for våd for at undgå rodælte.

  Delphinium grandiflorum 'Blauer Zwerg' trives bedst på en solrig placering i veldrænet jord. Sørg for, at planten ikke tørrer ud for længe, men undgå samtidig for våd jord. Denne plante er ideel til bede eller som skæreblomst.

  Denne plante har brug for vinterbeskyttelse, især i koldere klimaer. Dæk rødderne med et lag muld for at beskytte dem mod frost. Sørg for, at planten bliver ordentligt vandet, inden frosten begynder.

  Planten kræver regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Fjern døde blomster for at fremme blomstringen og beskær planten om efteråret for at fremme væksten. Gød planten årligt med organisk gødning for at opnå en sund vækst.

  Det anbefales at gøde med en universal gødning om foråret for haveplanter som "Delphinium grandiflorum 'Blauer Zwerg'". Påfør flydende plantenæring en gang om måneden i vækstperioden for at fremme blomstringen. Vær opmærksom på doseringen og følg instruktionerne på emballagen for en sund vækst og blomstring.

  Det anbefales at lægge et lag muld omkring planten for at holde jorden fugtig og forhindre ukrudt. Muld kan bestå af f.eks. kompost, halm eller træflis. Sørg for, at muldlaget er ca. 5 til 10 cm tykt.

  Planten foretrækker en neutral til alkalisk jord med en pH-værdi mellem 6,5 og 8,0. Det er vigtigt at kontrollere jordens surhedsgrad og om nødvendigt tilføje kalk for at skabe det rette miljø for sund vækst. Det anbefales at måle og holde øje med jordens surhedsgrad regelmæssigt.

  Til bekæmpelse af skadedyr som bladlus, trips og spindemider på haveplanter kan biologiske bekæmpelsesmidler som neemolie eller insekticid sæbe anvendes. Nogle naturlige fjender som marihøner og galhvepse kan også bruges til at bekæmpe skadedyr i haven. Det er vigtigt at regelmæssigt kontrollere planterne for tegn på skadedyr og om nødvendigt handle hurtigt.

 • Beskrivelse

  Delphinium grandiflorum 'Blauer Zwerg' er en dværgform af ridderspore med smukke blå blomster. Den blomstrer om sommeren og tiltrækker sommerfugle og bier. Planten bliver cirka 30 cm høj og trives godt i solen eller halvskygge. Det er en kompakt og busket plante, der egner sig til bede, stenbede og potter. Sørg for en veldrænet jord og regelmæssig vanding for en sund vækst og blomstring.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.