Delphinium grandiflorum 'Blue Butterfly'

Delphinium

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Delphinium grandiflorum 'Blue Butterfly' is een rijkbloeiende vaste plant met prachtige, helderblauwe bloemen in de vorm van vlinders. De plant wordt ongeveer 30-40 cm hoog en bloeit vanaf het midden tot het einde van de zomer. 'Blue Butterfly' staat graag op een zonnige plek in goed doorlatende grond en is een echte eyecatcher in de border of in een bloempot. Deze plant trekt vlinders en bijen aan en is perfect voor het creëren van een kleurrijke en levendige tuin. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral tijdens droge periodes, om de bloei te bevorderen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Delphinium grandiflorum 'Blue Butterfly' is geen groenblijvende plant. Het is een vaste plant die in de winter afsterft en in het voorjaar weer opkomt. Het wordt daarom vaak gebruikt als tuinplant.

  De Delphinium grandiflorum 'Blue Butterfly' is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant goed te beschermen bij extreme kou. Het is een tuinplant die goed gedijt in gematigde klimaten.

  Delphinium grandiflorum 'Blue Butterfly' is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud en vereist regelmatig water geven en voldoende zonlicht. Het is belangrijk om de grond goed te laten drogen tussen de gietbeurten en om dode bloemen te verwijderen om nieuwe groei te stimuleren. Het kan gevoelig zijn voor ziekten en plagen, dus regelmatige controle is aanbevolen.

  Delphinium grandiflorum 'Blue Butterfly' heeft een ruimte nodig van ongeveer 30 tot 40 centimeter in de breedte en hoogte. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om te groeien en zich te verspreiden. Plant ze in een goed gedraineerde grond op een zonnige locatie voor de beste resultaten.

  Delphinium grandiflorum 'Blue Butterfly' groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw zal de plant minder goed groeien en bloeien. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te plaatsen.

  De Delphinium grandiflorum 'Blue Butterfly' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verzadigen. Over het algemeen wordt aanbevolen om de plant 1-2 keer per week water te geven.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de opvallende kleur en nectarrijke bloemen. Het is een ideale keuze voor tuinen die willen bijdragen aan het behoud van bestuivende insecten.

  Ja, deze plant is goed voor biodiversiteit omdat het insecten aantrekt zoals bijen en vlinders. Ze helpen bij de bestuiving van andere planten in de tuin en zorgen voor een gezonde ecologische balans. Daarnaast draagt het bij aan een gevarieerde tuin waar verschillende soorten planten en dieren kunnen gedijen.

  Deze plant bloeit normaal gesproken in de maanden juni en juli en de bloeiperiode duurt ongeveer 4 tot 6 weken.

  Ja, je kunt goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om voldoende water te geven tijdens warme periodes. Het plantje zal dan goed gedijen in de zon.

  Nee, deze plant is niet eetbaar en kan zelfs giftig zijn bij inname. Het wordt niet aanbevolen om deze plant te consumeren. Het is vooral bedoeld als sierplant in de tuin.

  Ja, Delphinium grandiflorum 'Blue Butterfly' heeft een beperkte geluidsdempende werking. Het dichte bladerdek en de hoge groei kunnen helpen om geluid te absorberen en te verminderen in de tuin. Het effect is echter niet zo sterk als bij bijvoorbeeld een groene haag.

 • Het snoeien van deze plant kan het beste plaatsvinden na de bloei, om de plant compact te houden en nieuwe groei te stimuleren. Verwijder oude bloemstelen en eventueel dode of beschadigde bladeren. Knip de plant tot ongeveer 5-10 cm boven de grond af om de plant gezond en vitaal te houden.

  Deze plant houdt van regelmatig vochtige grond, dus geef hem wekelijks water. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat wordt, anders kan de plant gaan rotten. Geef in droge periodes extra water om uitdroging te voorkomen.

  De Delphinium grandiflorum 'Blue Butterfly' heeft voedzame en goed doorlatende potgrond nodig. Kies bij voorkeur een mix die geschikt is voor tuinplanten. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te drassig wordt.

  De plant prefereert een goed doorlatende bodem met een gemiddelde vruchtbaarheid. Het is belangrijk dat de bodem licht vochtig blijft, maar niet te nat. Een neutrale tot licht zure bodem is ideaal voor deze plantensoort.

  De Delphinium grandiflorum 'Blue Butterfly' gedijt het beste op een zonnige standplaats in vochtige, goed doorlatende grond. Het is belangrijk dat de plant beschermd is tegen harde wind, vooral tijdens de bloeiperiode. Verder kan de plant worden geplant in borders, rotstuinen of als snijbloem in een bloemenweide.

  Om 'Delphinium grandiflorum 'Blue Butterfly' te beschermen tegen de winterse kou, kun je de plant bedekken met een laag mulch. Dit helpt om de wortels van de plant te beschermen tegen vorstschade. Zorg er ook voor dat de plant goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen.

  De plant vereist regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de grond goed te bemesten en regelmatig te wieden om de plant gezond te houden. Snoei dode bladeren en bloemen regelmatig om de groei te bevorderen.

  Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten in het voorjaar en de zomer. Vergeet niet om de plant regelmatig water te geven om de voedingsstoffen goed op te nemen en de groei te bevorderen. Vermijd overbemesting, dit kan schade aan de plant veroorzaken.

  Het is aan te raden om mulch rond de basis van deze plant te leggen om de grond vochtig te houden en onkruid te onderdrukken. Gebruik organisch materiaal zoals bladeren, houtsnippers of compost als mulch. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet te dicht bij de stengels van de plant komt om verstikking te voorkomen.

  De Tuinplanten hebben over het algemeen een voorkeur voor een neutrale tot licht zure bodem met een pH tussen 6.0 en 7.0. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat en goed doorlatend is voor een gezonde groei van de plant. Het regelmatig testen van de zuurgraad van de bodem kan helpen bij het optimaliseren van de groeiomstandigheden voor de plant.

  Er zijn verschillende manieren om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten, waaronder het regelmatig controleren van de bladeren op sporen van insecten en het gebruik van natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie. Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat de plant voldoende licht en lucht krijgt, zodat de kans op infecties door ongedierte wordt verminderd. Daarnaast kan het preventief planten van companion plants helpen bij het afweren van schadelijke insecten.

 • Omschrijving

  Delphinium grandiflorum 'Blue Butterfly' is een rijkbloeiende vaste plant met prachtige, helderblauwe bloemen in de vorm van vlinders. De plant wordt ongeveer 30-40 cm hoog en bloeit vanaf het midden tot het einde van de zomer. 'Blue Butterfly' staat graag op een zonnige plek in goed doorlatende grond en is een echte eyecatcher in de border of in een bloempot. Deze plant trekt vlinders en bijen aan en is perfect voor het creëren van een kleurrijke en levendige tuin. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral tijdens droge periodes, om de bloei te bevorderen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.