Delphinium nudicaule

Delphinium

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Delphinium nudicaule, ook wel bekend als de naaktdrager, is een vaste plant die behoort tot de ranonkelfamilie. De plant heeft sierlijke bloemen die variëren in kleur van rood tot oranje en geel. Delphinium nudicaule bloeit in de zomermaanden en trekt vlinders en bijen aan. De plant groeit het beste in zanderige, goed doorlatende grond en heeft een voorkeur voor een zonnige standplaats. Delphinium nudicaule is een prachtige aanvulling op bloembedden, borders en rotstuinen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, deze plant is niet groenblijvend. Het blad zal in de winter dor en bruin worden en afsterven. Het is een vaste plant die in het voorjaar weer opnieuw zal uitlopen.

  Delphinium nudicaule is winterhard tot ongeveer -20 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tegen vorst. In de winter is het aan te raden om de plant af te dekken met bijvoorbeeld bladeren of stro.

  Ja, de plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale zorg nodig. Zorg voor voldoende zonlicht en goed doorlatende grond voor optimale groei en bloei. Het regelmatig verwijderen van verwelkte bloemen zal de plant ook gezond houden.

  Delphinium nudicaule heeft ongeveer 40-50 cm ruimte nodig om te groeien. Het is belangrijk om voldoende ruimte rondom de plant vrij te houden, zodat de wortels zich goed kunnen ontwikkelen. Het is aan te raden om de plant niet te dicht op andere planten te plaatsen.

  Nee, Delphinium nudicaule groeit het best in de volle zon. Het heeft minstens 6 uur direct zonlicht nodig om goed te gedijen. In de schaduw zal de plant waarschijnlijk niet goed groeien.

  Delphinium nudicaule heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is aan te raden om de grond vochtig te houden, maar let op dat de wortels niet te lang nat blijven staan. Water geven om de paar dagen kan voldoende zijn, afhankelijk van de omstandigheden.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de heldere kleuren en nectar die ze produceren. Het is een favoriet van bestuivende insecten in de tuin.

  Delphinium nudicaule trekt bijen en vlinders aan. Ze helpen bij de bestuiving en dragen zo bij aan de biodiversiteit in de tuin. De plant zorgt ook voor een kleurrijke en levendige omgeving voor verschillende diersoorten.

  De "Delphinium nudicaule" bloeit in de maanden juni en juli en de bloeiperiode duurt ongeveer vier weken.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige plek in de tuin. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven, vooral op warme dagen. Het is aan te raden om de plant te beschermen tegen felle middagzon.

  Nee, de plant Delphinium nudicaule is niet eetbaar. Het eten van de plant kan leiden tot vergiftiging. Het is belangrijk om enkel planten te eten die bekend staan als veilig voor consumptie.

  Delphinium nudicaule heeft geen geluidsdempende eigenschappen. Het is voornamelijk bekend vanwege zijn aantrekkelijke bloemen en groeit goed in de tuin. Het kan mooie bloeiende borders creëren maar zal geen geluid dempen.

 • Om een gezonde groei te bevorderen is het aan te raden om verwelkte bloemen regelmatig te verwijderen. Snoei aan het einde van het groeiseizoen de stengels helemaal terug tot aan de basis voor een goede hergroei in het volgende seizoen. Het verwijderen van dode of beschadigde bladeren en stengels kan ook bijdragen aan een gezonde plantontwikkeling.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Geef in de winter minder water om wortelrot te voorkomen.

  De plant houdt van goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, om wortelrot te voorkomen. Gebruik een potgrond speciaal voor tuinplanten voor optimale groei en bloei.

  Deze plant doet het het beste in goed doorlatende, vruchtbare en vochtige grond. Zorg ervoor dat de bodem rijk is aan organisch materiaal en een neutrale tot licht zure pH heeft. Vermijd te zware of te zoute grond voor optimale groei en bloei.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige standplaats in vochtige, goed doorlatende grond. Zorg voor bescherming tegen harde wind en geef regelmatig water om uitdroging te voorkomen. Het is een mooie bloeiende plant die prachtig staat in de tuin.

  Om deze plant te beschermen in de winterperiode, is het raadzaam om een laag mulch rond de wortels aan te brengen. Dit beschermt de plant tegen vorst en bevriezing. Daarnaast kunnen kwetsbare plantendelen worden beschermd met een winterbeschermingsdoek.

  Zorg voor een zonnige plek en goed doorlatende grond. Geef regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Knip uitgebloeide bloemen weg om nieuwe bloei te stimuleren.

  Het is aan te raden om Tuinplanten eenmaal per jaar in het voorjaar te bemesten met organische mest. Gebruik hiervoor een meststof die rijk is aan stikstof, fosfor en kalium om de groei en bloei te bevorderen. Overbemesting kan leiden tot te veel bladgroei en minder bloemproductie.

  Het is aan te raden om in het voorjaar een laag mulch aan te brengen rond de plant om vocht vast te houden en onkruidgroei te beperken. Gebruik bij voorkeur organisch materiaal zoals compost of boomschors. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stengels van de plant aanligt om rotting te voorkomen.

  De plant Delphinium nudicaule heeft graag een neutrale tot licht zure bodem. Het is belangrijk dat de pH-waarde van de bodem tussen de 6,0 en 7,0 ligt. Zorg daarom voor een goed doorlatende grond en voeg eventueel wat organisch materiaal toe voor een optimale groei.

  Om ongedierte op afstand te houden bij deze tuinplant, is het aan te raden regelmatig de plant te inspecteren op luizen, slakken en rupsen. Maatregelen kunnen zijn het handmatig verwijderen van de beestjes of het gebruik van natuurlijke bestrijdingsmiddelen. Het is ook belangrijk om de plant gezond te houden door voldoende water te geven en te zorgen voor een goede luchtcirculatie.

 • Omschrijving

  Delphinium nudicaule, ook wel bekend als de naaktdrager, is een vaste plant die behoort tot de ranonkelfamilie. De plant heeft sierlijke bloemen die variëren in kleur van rood tot oranje en geel. Delphinium nudicaule bloeit in de zomermaanden en trekt vlinders en bijen aan. De plant groeit het beste in zanderige, goed doorlatende grond en heeft een voorkeur voor een zonnige standplaats. Delphinium nudicaule is een prachtige aanvulling op bloembedden, borders en rotstuinen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.