Delphinium ruysii 'Pink Sensation'

Delphinium

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Delphinium ruysii 'Pink Sensation' is een prachtige en elegante vaste plant met een opvallende roze bloemkleur. De bloemen hebben een langgerekte vorm en vormen dichte bloemtrossen aan de top van de stevige stengels. Deze plant bloeit in de zomer en zorgt voor een mooi kleuraccent in de tuin. Delphinium ruysii 'Pink Sensation' prefereert een zonnige standplaats en goed doorlatende grond. Het is een aanwinst voor de border en trekt vlinders en bijen aan.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant Delphinium ruysii 'Pink Sensation' is niet groenblijvend. Het verliest zijn bladeren in de winter. Het is een tuinplant die in het voorjaar en de zomer bloeit.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15 tot -20 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant tijdens de winter te beschermen tegen strenge vorst. Het is aan te raden om de plant in de winter af te dekken met bladeren of stro.

  Delphiniums zijn over het algemeen gemakkelijk te onderhouden en hebben regelmatig water en voldoende zonlicht nodig. Ze kunnen gevoelig zijn voor slakken en rupsen, dus regelmatige inspectie is aanbevolen. Delphiniums moeten ook worden gesteund met bijvoorbeeld een plantensteun om te voorkomen dat ze omvallen.

  . Voor de Delphinium ruysii 'Pink Sensation' is een plantafstand van minimaal 30 cm aan te raden. Deze plant heeft een gemiddelde groeibreedte van ongeveer 35 cm, dus zorg voor voldoende ruimte om te groeien. Houd ook rekening met de hoogte van ongeveer 80 cm bij volwassen exemplaren.

  Delphinium ruysii 'Pink Sensation' groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw zal de plant minder goed groeien en bloeien. Het is daarom aan te raden om deze plant op een zonnige plek te planten.

  Tuinplanten zoals de Delphinium ruysii 'Pink Sensation' hebben over het algemeen één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en de bodemvochtigheid. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt, omdat dit wortelrot kan veroorzaken. Het is aan te raden om de grond regelmatig te controleren op vochtigheid voordat je water geeft.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de bloemen die nectar produceren. Het is een mooie toevoeging aan de tuin om bijen en vlinders te lokken en te ondersteunen. Het kan helpen bij het bevorderen van de biodiversiteit in de tuin.

  Delphinium ruysii 'Pink Sensation' trekt bestuivers aan zoals bijen en vlinders, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Daarnaast kunnen de zaden van de plant vogels aantrekken, wat ook de biodiversiteit kan verhogen. Over het algemeen kan deze plant dus een positieve bijdrage leveren aan de biodiversiteit in jouw tuin.

  Deze plant bloeit in de maanden juni en juli en de bloei kan ongeveer 4 tot 6 weken duren.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en zal het daar goed doen. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven, vooral tijdens warme periodes. Ook is het verstandig om de grond goed vochtig te houden.

  Nee, deze plant is niet eetbaar en kan zelfs giftig zijn bij consumptie. Het wordt aangeraden om deze plant niet in de buurt van eetbare gewassen te planten.

  Delphinium ruysii 'Pink Sensation' is niet specifiek bekend om zijn geluidsdempende eigenschappen. Over het algemeen hebben planten echter een positieve invloed op het verminderen van omgevingsgeluiden. Planten absorberen geluidsgolven en kunnen helpen bij het creëren van een rustigere omgeving.

 • Deze plant kan na de bloei teruggesnoeid worden om de groei te stimuleren. Verwijder uitgebloeide bloemen en snoei eventueel lange en zwakke stelen terug tot vlak boven de grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt na het snoeien.

  De Delphinium ruysii 'Pink Sensation' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig blijft, maar niet doorweekt. Geef bij voorkeur water in de vroege ochtend of late avond om verdamping te voorkomen.

  De plant heeft een goed doorlatende potgrond nodig. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik bij voorkeur potgrond voor tuinplanten.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende, vruchtbare grond. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft tijdens het groeiseizoen. Vermijd natte of zware kleigrond om wortelrot te voorkomen.

  De Delphinium ruysii 'Pink Sensation' gedijt het beste op een zonnige standplaats met goed doorlatende grond. Het is belangrijk dat de plant beschutting krijgt tegen harde wind. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te drassig.

  Deze tuinplant heeft winterbescherming nodig, zoals het gebruik van mulch of stro rondom de plant en het afdekken met een beschermhoes of tuinvlies. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Het kan ook helpen om de plant tegen harde wind te beschermen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren. Snoei de plant in het voorjaar tot vlak boven de grond om nieuwe groei te bevorderen.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om ze te bemesten om een goede groei en bloei te bevorderen. Gebruik een organische meststof in het voorjaar en eventueel ook in de zomer. Volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering en frequentie.

  Het is aan te raden om een laag mulch aan te brengen rondom de plant om vochtverlies te minimaliseren en de grondtemperatuur te reguleren. Zoek naar organisch materiaal zoals bladeren of schors. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stengels van de plant aanligt om schimmelgroei te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste in een neutrale tot lichtzure bodem. Een pH-waarde tussen de 6,0 en 7,5 is ideaal voor een gezonde groei. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  Voor de bestrijding van ongedierte bij tuinplanten zoals Delphinium ruysii 'Pink Sensation' kunnen natuurlijke methoden zoals het besproeien met water of het gebruik van insectenwerende planten helpen. Ook kunnen biologische bestrijdingsmiddelen zoals roofmijten of lieveheersbeestjes worden ingezet om ongedierte te bestrijden zonder schade aan de plant te veroorzaken. Het regelmatig controleren van de plant op tekenen van ongedierte is ook belangrijk om op tijd maatregelen te kunnen nemen.

 • Omschrijving

  Delphinium ruysii 'Pink Sensation' is een prachtige en elegante vaste plant met een opvallende roze bloemkleur. De bloemen hebben een langgerekte vorm en vormen dichte bloemtrossen aan de top van de stevige stengels. Deze plant bloeit in de zomer en zorgt voor een mooi kleuraccent in de tuin. Delphinium ruysii 'Pink Sensation' prefereert een zonnige standplaats en goed doorlatende grond. Het is een aanwinst voor de border en trekt vlinders en bijen aan.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.