Delphinium (Belladonna Grp) 'Cliveden Beauty'

Delphinium

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Delphinium (Belladonna Grp) 'Cliveden Beauty' is een prachtige en elegante bloeiende plant met diepblauwe bloemen. De bloemen hebben een aantrekkelijke klokvorm en groeien in dichte bloemtrossen op lange stevige stelen. Deze plant trekt vlinders en bijen aan en is een mooie toevoeging aan een bloementuin of border. 'Cliveden Beauty' bloeit in de zomer en heeft een lange bloeiperiode. Zorg voor een zonnige standplaats met goed doorlatende grond voor het beste resultaat.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Delphinium (Belladonna Grp) 'Cliveden Beauty' is niet groenblijvend. Het verliest zijn blad in de winter. Het is een tuinplant die bloeit in de zomer.

  Delphinium (Belladonna Grp) 'Cliveden Beauty' is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tegen vorst in de winter. Het is aan te raden om de plant te mulchen en te beschermen tegen strenge vorst.

  De Delphinium (Belladonna Grp) 'Cliveden Beauty' is een makkelijk te onderhouden plant die goed gedijt in de tuin. Regelmatig water geven en voldoende zonlicht zijn belangrijk voor een gezonde groei. Het is ook aan te raden om de plant te ondersteunen met bijvoorbeeld een plantenstok.

  Delphinium 'Cliveden Beauty' heeft een ruimte nodig van ongeveer 60-90 cm in de breedte en 90-120 cm in de hoogte. Het is belangrijk om de plant voldoende luchtigheid en zonlicht te geven voor een optimale groei en bloei. Houd ook voldoende afstand tussen de planten om luchtcirculatie te bevorderen en ziektes te voorkomen.

  Delphiniums groeien het beste in de volle zon of halfschaduw en hebben minimaal 6 uur zonlicht per dag nodig om goed te gedijen. In de schaduw kunnen ze minder bloemen produceren en kunnen ze langer en zwakker worden. Het is daarom aan te raden om Delphiniums in de zon te planten voor optimale groei en bloei.

  Delphinium heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Over het algemeen wordt aanbevolen om de plant 1-2 keer per week water te geven.

  Ja, Delphiniums trekken vlinders en bijen aan vanwege de nectar die ze produceren in hun bloemen. Deze planten kunnen een waardevolle toevoeging zijn voor bestuivers in de tuin.

  Delphinium (Belladonna Grp) 'Cliveden Beauty' trekt bijen en vlinders aan, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. De plant biedt voedsel en beschutting voor verschillende insecten. Het is daarom een goede keuze voor tuiniers die de biodiversiteit willen bevorderen.

  Deze tuinplant bloeit van juni tot augustus. De bloeiperiode van deze plant kan variëren van 6 tot 8 weken, afhankelijk van de groeiomstandigheden.

  Ja, de Delphinium (Belladonna Grp) 'Cliveden Beauty' kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste in een zonnige omgeving. Het is belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt om goed te kunnen groeien en bloeien. Zorg wel voor voldoende water en bescherming tegen felle middagzon.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het is belangrijk om alleen planten te eten die specifiek gekweekt zijn voor consumptie. Het consumeren van niet-eetbare planten kan gevaarlijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, Delphinium planten hebben geluidsdempende eigenschappen vanwege hun dichte bladeren en stelen. Het kan helpen om omgevingsgeluiden te absorberen en zo een rustige omgeving te creëren. Delphiniums zijn daarom geschikt om in de tuin te planten voor geluidsdemping.

 • Delphinium (Belladonna Grp) 'Cliveden Beauty' dient na de bloei te worden teruggesnoeid tot aan de grond om de plant te stimuleren om nieuwe groei te ontwikkelen. Verwijder ook eventuele dode of beschadigde takken om de gezondheid van de plant te bevorderen. Het is aan te raden om dit te doen in het najaar of het vroege voorjaar.

  De Delphinium plant houdt van regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet drassig. Geef water aan de basis van de plant om schimmel en rot te voorkomen.

  Deze plant heeft goed doorlatende potgrond nodig om te voorkomen dat de wortels gaan rotten. Zorg ervoor dat de potgrond vocht vasthoudt, maar niet te nat wordt. Een potgrond speciaal voor tuinplanten is ideaal voor deze plant.

  De Delphinium (Belladonna Grp) 'Cliveden Beauty' gedijt het beste in goed doorlatende en vochtige grond. Zorg voor een bodem met een gemiddelde tot hoge vruchtbaarheid en een neutrale pH-waarde. Voeg organisch materiaal toe om de bodemkwaliteit te verbeteren.

  De Delphinium (Belladonna Grp) 'Cliveden Beauty' gedijt het best op een zonnige standplaats in goed doorlatende grond. Vermijd te natte grond om wortelrot te voorkomen. Zorg voor voldoende ruimte rondom de plant zodat deze voldoende luchtcirculatie heeft.

  In de winter is het belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst door mulch of bladeren rond de wortels aan te brengen. Ook kan een beschermende doek of kooi worden gebruikt om de plant te beschermen tegen harde wind. Zorg ervoor dat de plant goed wordt vastgezet om schade door sneeuwval te voorkomen.

  De Delphinium (Belladonna Grp) 'Cliveden Beauty' heeft regelmatig water nodig en staat het liefst op een zonnige plek. Na de bloei kunnen de uitgebloeide bloemen verwijderd worden voor een langere bloeiperiode. Snoei dode stengels in het najaar en mulch de plant voor bescherming tegen vorst.

  Delphiniums hebben behoefte aan een voedzame bodem met voldoende organische meststoffen. Bemest de plant in het voorjaar met een universele meststof voor bloeiende planten. Vermijd overbemesting om schade aan de plant te voorkomen.

  Delphinium (Belladonna Grp) 'Cliveden Beauty' gedijt goed bij een mulchlaag van organisch materiaal om de wortels vochtig en koel te houden. Mulch voorkomt ook onkruidgroei en verbetert de bodemstructuur voor optimale groei en bloei. Het wordt aanbevolen om jaarlijks een verse laag mulch aan te brengen in het voorjaar.

  Deze plant groeit het best in een bodem met een neutrale tot licht zure pH-waarde. Een pH-waarde tussen 6,5 en 7,5 is ideaal voor de groei en bloei van deze plant. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  Het is belangrijk om regelmatig te controleren op slakken en rupsen, vooral tijdens de groeiperiode. Gebruik organische bestrijdingsmiddelen en fysieke barrières om ongedierte te voorkomen. Vermijd het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen, omdat deze schadelijk kunnen zijn voor nuttige insecten.

 • Omschrijving

  De Delphinium (Belladonna Grp) 'Cliveden Beauty' is een prachtige en elegante bloeiende plant met diepblauwe bloemen. De bloemen hebben een aantrekkelijke klokvorm en groeien in dichte bloemtrossen op lange stevige stelen. Deze plant trekt vlinders en bijen aan en is een mooie toevoeging aan een bloementuin of border. 'Cliveden Beauty' bloeit in de zomer en heeft een lange bloeiperiode. Zorg voor een zonnige standplaats met goed doorlatende grond voor het beste resultaat.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.