Delphinium (Elatum Grp) 'King Arthur'

Delphinium

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Delphinium 'King Arthur' is een prachtige vaste plant met grote, diepblauwe bloemen die lijken op torens. De bloemen staan hoog op stevige stelen en vormen een opvallende aanvulling in de tuin. Deze Delphinium houdt van een zonnige standplaats en goed doorlatende grond. 'King Arthur' trekt vlinders en bijen aan en bloeit in de zomermaanden. Een echte eyecatcher voor in de border of als snijbloem in boeketten.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Delphinium (Elatum Grp) 'King Arthur' is niet groenblijvend. Deze plant verliest zijn bladeren in de herfst en komt in de lente weer opnieuw tot leven. Het is een tuinplant die jaarlijks terugkomt.

  De plant is winterhard tot -15 graden Celsius. Deze plant kan dus goed overleven in koude temperaturen en is geschikt voor ons klimaat. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tijdens strenge vorst.

  Delphinium (Elatum Grp) 'King Arthur' is over het algemeen niet moeilijk in onderhoud, maar heeft wel specifieke behoeften zoals veel zonlicht en vochtige, goed doorlatende grond. Regelmatig water geven en ondersteunen met plantensteunen kan helpen om de groei te bevorderen. Takken kunnen afbreken bij harde wind, dus bescherming kan nodig zijn.

  De Delphinium (Elatum Grp) plant heeft een ruimte nodig van ongeveer 50 tot 60 cm in de breedte en 80 tot 100 cm in de hoogte. Het is belangrijk om voldoende ruimte te bieden zodat de plant optimaal kan groeien en bloeien. Zorg voor voldoende afstand tussen de planten om luchtcirculatie te bevorderen en ziekten te voorkomen.

  Delphinium (Elatum Grp) 'King Arthur' groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw zal de plant waarschijnlijk minder goed groeien en bloeien. Het is daarom aan te raden om de plant te planten op een plek waar het voldoende zonlicht krijgt.

  De Delphinium (Elatum Grp) 'King Arthur' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is aan te raden om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verzadigen. Over het algemeen hebben deze planten 1-2 keer per week water nodig.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar in de bloemen. Het is een goede keuze voor het aantrekken van bestuivers in de tuin.

  Delphiniums zijn aantrekkelijk voor bijen, vlinders en andere bestuivers vanwege hun nectar en kleurrijke bloemen. Ze kunnen bijdragen aan de biodiversiteit in de tuin door het aantrekken van verschillende soorten dieren. Door de diversiteit aan planten in de tuin te vergroten, kan de biodiversiteit verder worden gestimuleerd.

  De Delphinium (Elatum Grp) 'King Arthur' bloeit in de maanden juni en juli. De bloeiperiode duurt ongeveer 4 tot 6 weken.

  De Delphinium (Elatum Grp) 'King Arthur' kan goed tegen de volle zon en gedijt goed in een zonnige locatie. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme periodes om uitdroging te voorkomen. Over het algemeen kan de plant goed groeien en bloeien in de volle zon.

  Nee, delphiniums zijn giftig en niet geschikt voor consumptie. Het eten van deze plant kan leiden tot ernstige gezondheidsproblemen. Het wordt sterk afgeraden om delphiniums te eten.

  Ja, Delphinium planten worden vaak gebruikt als geluidsdempers vanwege hun hoge groei en dichte bladeren. De plant absorbeert geluidsgolven en helpt bij het verminderen van omgevingsgeluid. Het plaatsen van meerdere planten in een ruimte kan een effectieve geluidsdempende oplossing zijn.

 • Knip de uitgebloeide bloemstengels tot de grond af om nieuwe bloei te bevorderen. Verwijder in het najaar eventuele dode of beschadigde bladeren. Delphiniums zijn winterhard en hebben verder geen specifieke snoei nodig.

  Delphiniums hebben regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Geef de plant diep water om de wortels goed te bereiken. Zorg ervoor dat de grond niet te drassig wordt om wortelrot te voorkomen.

  Gebruik goed doorlatende potgrond met extra voedingstoffen voor optimale groei. Zorg voor voldoende drainage in de pot om wortelrot te voorkomen. Kies een pot die groot genoeg is voor de plant om goed te kunnen groeien.

  Voor de beste groei en bloei gedijt deze plant het beste in een goed doorlatende en voedzame bodem. Zorg voor een pH-waarde van neutraal tot licht zuur. Het toevoegen van organisch materiaal kan de bodemkwaliteit verbeteren.

  Deze plant groeit het beste op een zonnige plek in goed doorlatende grond. Bescherm de plant tegen harde wind en zorg voor voldoende vocht in de grond. Ideale standplaats is een border of tuinperk.

  Om Delphinium (Elatum Grp) 'King Arthur' te beschermen in de winter kunt u mulch aanbrengen rond de wortels om vorstschade te voorkomen. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en vermijd wateroverlast tijdens de koudere maanden. U kunt ook overwegen om de plant af te dekken met een lichte beschermlaag zoals stro of vliesdoek.

  Delphinium (Elatum Grp) 'King Arthur' heeft regelmatig water nodig en moet in vruchtbare, goed doorlatende grond staan. Om de groei te bevorderen, kunt u na de bloei de uitgebloeide bloemen verwijderen.

  Delphiniums hebben behoefte aan regelmatige bemesting met een uitgebalanceerde meststof om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik bij voorkeur een meststof speciaal voor bloeiende planten om de bloeiperiode te bevorderen. Bemest de plant in het voorjaar en tijdens de bloeiperiode voor de beste resultaten.

  Mulchen met organisch materiaal zoals bladeren of houtsnippers kan helpen vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stelen van de plant ligt om rotting te voorkomen. Vernieuw de mulchlaag elk jaar voor optimale resultaten.

  De Delphinium (Elatum Grp) 'King Arthur' gedijt het beste in een neutrale tot licht zure bodem met een pH tussen 6,5 en 7,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met bijvoorbeeld kalk of compost. Een juiste zuurgraad helpt de plant om voedingsstoffen beter op te nemen en gezond te blijven.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant kunnen bepaalde methoden worden toegepast, zoals het regelmatig controleren op bladluizen, trips of slakken. Het verwijderen van aangetaste bladeren en plantendelen kan helpen om de verspreiding van ongedierte te voorkomen. Daarnaast kan het gebruik van natuurlijke vijanden, zoals lieveheersbeestjes, helpen bij de bestrijding van ongedierte.

 • Omschrijving

  Delphinium 'King Arthur' is een prachtige vaste plant met grote, diepblauwe bloemen die lijken op torens. De bloemen staan hoog op stevige stelen en vormen een opvallende aanvulling in de tuin. Deze Delphinium houdt van een zonnige standplaats en goed doorlatende grond. 'King Arthur' trekt vlinders en bijen aan en bloeit in de zomermaanden. Een echte eyecatcher voor in de border of als snijbloem in boeketten.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.