Delphinium 'Blue Spire'

Delphinium

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Delphinium 'Blue Spire' is een prachtige vaste plant met hoge blauwe bloemaren die een verticaal accent toevoegen aan de tuin. De bloemen hebben een opvallende spitsvormige bloemkelk en bloeien in de zomermaanden. Deze plant kan tot wel 1,5 meter hoog worden en trekt vlinders en bijen aan. 'Blue Spire' gedijt het beste in goed doorlatende grond en een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Het is een uitstekende keuze voor achterin de border of langs een tuinpad om hoogte en kleur toe te voegen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Delphinium 'Blue Spire' is geen groenblijvende plant. Deze plant verliest in de winter zijn blad en komt in het voorjaar weer opnieuw tot bloei.

  Deze plant is winterhard tot -20 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tijdens strenge winterse omstandigheden. Planten kunnen schade oplopen bij langdurige vorst.

  De Delphinium 'Blue Spire' vereist regelmatig onderhoud, zoals het verwijderen van uitgebloeide bloemen en het bieden van voldoende water en voeding. De plant gedijt het beste op een zonnige plek in vochtige, goed doorlatende grond. Onderhoud kan helpen bij het voorkomen van ziekten en plagen.

  Delphinium 'Blue Spire' heeft ongeveer 60 cm tot 90 cm ruimte nodig om te groeien. Het is een statige plant die goed tot zijn recht komt als er voldoende ruimte omheen is. Zorg voor voldoende licht en luchtige grond.

  Delphinium 'Blue Spire' groeit het beste in de volle zon. Het is geen schaduwplant en zal in de schaduw minder goed groeien en bloeien. Kies dus een zonnige plek in de tuin voor deze plant.

  Delphinium 'Blue Spire' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar zorg ervoor dat de plant niet te nat staat om wortelrot te voorkomen. Over het algemeen is één keer per week water geven voldoende, maar pas dit aan op basis van de weersomstandigheden en de behoeften van de plant.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectarrijke bloemen. Het is een goede keuze voor een tuin die ook insecten wil aantrekken.

  Ja, Delphiniums zijn geliefd bij bijen, vlinders en andere bestuivers en dragen bij aan de biodiversiteit in de tuin. Ze zorgen voor een kleurrijke en aantrekkelijke omgeving voor verschillende diersoorten. Daarnaast zijn ze een waardevolle toevoeging aan een gevarieerde en gezonde tuin.

  Delphinium 'Blue Spire' bloeit van juni tot augustus en de bloei kan ongeveer 6 tot 8 weken duren. De bloemen van deze plant zijn blauw van kleur en hebben een kenmerkende torenachtige vorm.

  Ja, de Delphinium 'Blue Spire' kan goed tegen de volle zon en houdt van een zonnige standplaats in de tuin. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens droge periodes om uitdroging te voorkomen. Het is aan te raden om de plant te beschermen tegen harde wind die kan zorgen voor beschadiging van de bloemen.

  Nee, delphiniums zijn giftig voor mens en dier bij inname. Het consumeren van delphiniums kan leiden tot misselijkheid, braken en andere gezondheidsproblemen. Het wordt daarom afgeraden om delphiniums te eten.

  Delphinium 'Blue Spire' heeft geen geluidsdempende eigenschappen. Het is een decoratieve plant die voornamelijk wordt gekweekt vanwege zijn hoge bloemtrossen en aantrekkelijke uitstraling in de tuin. Het is niet bekend dat deze plant geluid absorbeert of dempt.

 • Je kunt de plant na de bloei terugsnoeien tot aan de grond om de groei te stimuleren. Verwijder ook regelmatig dode of beschadigde stengels om de plant gezond te houden. Zorg ervoor dat je scherpe snoeischaar gebruikt om schade aan de plant te voorkomen.

  De Delphinium 'Blue Spire' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet te nat. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om rotting van de bladeren te voorkomen.

  De Tuinplant Delphinium 'Blue Spire' gedijt het beste in goed doorlatende potgrond met een neutrale pH-waarde. Zorg ervoor dat de potgrond voldoende vochtig blijft maar niet drassig wordt. Een regelmatige bemesting met meststoffen speciaal voor bloeiende planten zal de groei en bloei van de plant bevorderen.

  De bodemkwaliteit voor delphiniums moet goed doorlatend en vruchtbaar zijn. Zorg voor een neutrale tot licht zure pH-waarde en vermijd wateroverlast. Voeg organisch materiaal toe om de bodemstructuur te verbeteren en de plant te voorzien van voldoende voedingsstoffen.

  De plant gedijt het best op een zonnige locatie in goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de standplaats beschermd is tegen harde wind en dat de grond voldoende vochtig is. Vermijd te natte grond om wortelrot te voorkomen.

  In de winter is het aan te raden om de plant te beschermen tegen vorst door mulch of bladeren rond de voet van de plant te leggen. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Snoei de plant in het najaar om de groei te stimuleren voor het volgende seizoen.

  De plant heeft regelmatig water nodig en moet goed gedraineerde grond hebben. Het is belangrijk om dood blad en bloemen regelmatig te verwijderen om nieuwe groei te bevorderen. De plant kan in de winter worden afgeknipt en bemest worden in het voorjaar.

  Delphinium 'Blue Spire' heeft behoefte aan regelmatige bemesting in het voorjaar met een algemene meststof voor bloeiende planten. Gebruik een meststof die rijk is aan fosfor om de bloei te bevorderen. Overbemesting kan leiden tot zwakke stelen en een verminderde bloei.

  Het is aan te raden om de grond rondom deze plant te mulchen met organisch materiaal, zoals compost of boomschors. Dit zal de grond vochtig houden en onkruid onderdrukken. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stengels van de plant aangebracht wordt.

  De voorkeur van de Delphinium 'Blue Spire' voor de zuurgraad van de bodem is neutraal tot licht alkalisch. Het is belangrijk om te zorgen voor een goed doorlatende grond met voldoende vochtigheid voor optimale groei en bloei. Het toevoegen van compost kan de pH-waarde van de bodem helpen aanpassen voor deze plant.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant is het aan te raden om regelmatig de bladeren en stelen te controleren op spint, bladluis en slakken. Deze kunnen bestreden worden met biologische bestrijdingsmiddelen of door ze handmatig te verwijderen. Het is belangrijk om preventieve maatregelen te nemen, zoals het planten van companion plants die natuurlijke vijanden van het ongedierte aantrekken.

 • Omschrijving

  Delphinium 'Blue Spire' is een prachtige vaste plant met hoge blauwe bloemaren die een verticaal accent toevoegen aan de tuin. De bloemen hebben een opvallende spitsvormige bloemkelk en bloeien in de zomermaanden. Deze plant kan tot wel 1,5 meter hoog worden en trekt vlinders en bijen aan. 'Blue Spire' gedijt het beste in goed doorlatende grond en een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Het is een uitstekende keuze voor achterin de border of langs een tuinpad om hoogte en kleur toe te voegen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.