Deschampsia cespitosa 'Goldschleier'

Deschampsia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Deschampsia cespitosa 'Goldschleier' is een siergras met een compacte groeiwijze en fijn, groen blad. In de zomer bloeit deze plant met lichtgele pluimen die een gouden gloed hebben. De pluimen verschijnen boven het blad en zorgen voor een luchtige en speelse uitstraling in de tuin. 'Goldschleier' gedijt goed in de zon tot halfschaduw en op vochtige, goed doorlatende grond. Het is een populaire keuze voor borders, perken en als solitair in de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Deschampsia cespitosa 'Goldschleier' is niet groenblijvend en verliest zijn blad in de winter. Het is een siergras dat in het voorjaar weer uitloopt en groen wordt. Het wordt vaak toegepast in borders en als bodembedekker.

  Deschampsia cespitosa 'Goldschleier' is winterhard tot ongeveer -20 graden Celsius. Deze plant kan dus goed tegen koude temperaturen en is geschikt voor de Nederlandse winter. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tegen strenge vorst.

  Ja, deze plant is gemakkelijk in onderhoud. Het is een winterharde en droogtetolerante plant die weinig verzorging nodig heeft. Zorg voor voldoende zonlicht en regelmatig water geven en de plant zal gedijen in de tuin.

  Deschampsia cespitosa 'Goldschleier' heeft ongeveer 30-40 cm ruimte nodig om volledig te kunnen groeien. Planten kunnen dicht bij elkaar worden geplant, maar zorg ervoor dat ze voldoende ruimte hebben om zich uit te spreiden. Het is belangrijk om te zorgen voor voldoende luchtcirculatie tussen de planten.

  De Deschampsia cespitosa 'Goldschleier' groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In die omstandigheden zal de plant succesvol gedijen en goed groeien. De plant kan echter ook in de schaduw groeien, maar zal daar minder goed presteren en mogelijk minder bloemen produceren.

  Deschampsia cespitosa 'Goldschleier' heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar en het stuifmeel dat ze produceren. Het is daarom een goede keuze voor een vlindertuin of bijentuin.

  Ja, Deschampsia cespitosa 'Goldschleier' is goed voor biodiversiteit omdat het verschillende soorten insecten aantrekt en een schuilplaats biedt voor kleine dieren. De plant zorgt voor variatie in de tuin en draagt bij aan een gezonde en evenwichtige ecosystemen. Het is een waardevolle toevoeging voor het ondersteunen van het leven in de tuin.

  Deze plant bloeit in de zomermaanden, van juni tot augustus. De bloeiperiode duurt ongeveer 4 tot 6 weken.

  Deschampsia cespitosa 'Goldschleier' staat graag op een plek in de volle zon. Het is een sterke plant die goed kan gedijen in zonnige omstandigheden. Zorg wel voor voldoende vocht, vooral in droge periodes.

  Deschampsia cespitosa 'Goldschleier' is niet eetbaar en wordt ook niet gebruikt in de keuken. Het is voornamelijk een decoratieve plant die wordt gekweekt in tuinen. Het wordt niet aanbevolen om deze plant te consumeren.

  Ja, Deschampsia cespitosa 'Goldschleier' staat bekend om zijn geluidsdempende eigenschappen. De plant absorbeert geluidsgolven en kan helpen om omgevingsgeluid te verminderen. Het is daarom een goede keuze voor in de tuin als je op zoek bent naar een natuurlijke geluidsisolatie.

 • Deschampsia cespitosa 'Goldschleier' kan in het voorjaar gesnoeid worden om de plant gezond te houden en de groei te bevorderen. Verwijder dode of beschadigde bladeren en bloemen om de uitstraling van de plant te verbeteren. Zorg ervoor dat de snoeischaar scherp is om schade aan de plant te voorkomen.

  Geef regelmatig water aan deze plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed vochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik bij voorkeur regenwater of lauw water.

  Deze plant heeft een goed doorlatende en vochtige potgrond nodig. Zorg voor een humusrijke grond voor optimale groei en bloei. Het is belangrijk om regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen.

  De tuinplant gedijt het beste in goed doorlatende, vochtige grond met een gemiddelde tot hoge vruchtbaarheid. Een bodem met een neutrale pH-waarde is ideaal voor deze plantensoort. Zorg ervoor dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat voor een gezonde groei.

  Deze plant groeit het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke plek in vochtige, goed doorlatende grond. Verdraagt ook drogere omstandigheden en kan goed tegen zeewind. Het is aan te raden om de plant regelmatig water te geven, vooral tijdens droge periodes.

  In strenge winters kan het nuttig zijn om de plant te beschermen met een laag mulch of bladeren. Dit helpt de wortels te beschermen tegen vorstschade. Het is ook raadzaam om de plant in een beschutte plek te planten om deze te beschermen tegen harde wind en extreme kou.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en kan goed gedijen in verschillende bodemsoorten. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig dode bladeren en bloemstengels voor een verzorgde uitstraling.

  De Deschampsia cespitosa 'Goldschleier' heeft weinig bemesting nodig en kan goed gedijen op arme grond. Een jaarlijkse bemesting in het voorjaar met een organische meststof is voldoende om de plant gezond te houden. Overbemesting kan leiden tot te veel groei en een minder compacte groeiwijze.

  Het is aan te raden om deze plant te mulchen met organisch materiaal, zoals compost of bladeren, om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Mulchen beschermt ook de wortels tegen vorst in de winter en zorgt voor een gezonde bodemstructuur. Het beste moment om te mulchen is in het voorjaar, voordat de plant begint te groeien.

  Deze plant gedijt het beste in een bodem met een neutrale tot zure pH-waarde. Een pH-waarde tussen de 5,5 en 7,5 is ideaal voor een gezonde groei. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  Voor de bestrijding van ongedierte bij deze tuinplanten kunt u overwegen om natuurlijke vijanden van het ongedierte te introduceren. Daarnaast kunt u ook gebruik maken van natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of pyrethrine. Zorg er daarnaast voor dat de planten gezond zijn en voldoende water en voedingsstoffen krijgen om de weerstand te verhogen tegen ongedierte.

 • Omschrijving

  Deschampsia cespitosa 'Goldschleier' is een siergras met een compacte groeiwijze en fijn, groen blad. In de zomer bloeit deze plant met lichtgele pluimen die een gouden gloed hebben. De pluimen verschijnen boven het blad en zorgen voor een luchtige en speelse uitstraling in de tuin. 'Goldschleier' gedijt goed in de zon tot halfschaduw en op vochtige, goed doorlatende grond. Het is een populaire keuze voor borders, perken en als solitair in de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.