Dianthus 'Grenadin'

Dianthus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Dianthus 'Grenadin' is een compacte en kleurrijke vaste plant met smalle groene bladeren en bloemen die in verschillende tinten roze, rood en wit kunnen bloeien. De bloemen hebben een karakteristieke geur en bloeien van het voorjaar tot de herfst. Deze plant wordt vaak gebruikt in borders, rotstuinen en als bodembedekker. Dianthus 'Grenadin' gedijt het beste in goed doorlatende grond en in de volle zon. Regelmatig snoeien stimuleert de bloei en houdt de plant gezond en compact.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De plant Dianthus 'Grenadin' verliest zijn bladeren in de winter en is dus niet groenblijvend. Deze plant is een vaste plant die het beste gedijt in de volle zon en goed doorlatende grond. Het wordt vaak gebruikt als decoratieve tuinplant vanwege de opvallende bloemen.

  "Dianthus 'Grenadin'" is winterhard tot ongeveer -10 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tegen vorst in de winter. Het is aangeraden om de plant af te dekken met bladeren of een fleecehoes om vorstschade te voorkomen.

  Ja, Dianthus 'Grenadin' is makkelijk in onderhoud. Het vereist weinig water, moet regelmatig worden bemest en gedijt goed in de volle zon. Het hoeft niet vaak te worden gesnoeid en kan goed tegen droge periodes.

  Dianthus 'Grenadin' heeft gemiddeld zo'n 20-30 centimeter ruimte nodig om te groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich te verspreiden en te bloeien. Houd ook rekening met eventuele naburige planten om overbevolking te voorkomen.

  Nee, Dianthus 'Grenadin' groeit het beste in de volle zon. In de schaduw kan de plant minder goed bloeien en groeien. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te zetten.

  De plant heeft wekelijks ongeveer 1-2 keer water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar niet te nat. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Ja, Dianthus planten trekken vlinders en bijen aan door hun zoete nectar en kleurrijke bloemen. Het zijn populaire keuzes voor tuinen die een diversiteit aan insecten willen aantrekken.

  Ja, Dianthus planten trekken vele bestuivende insecten aan zoals bijen en vlinders, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Ze kunnen ook andere planten beschermen tegen ziekten en plagen door hun natuurlijke afweermechanismen. Het regelmatig bloeien van de Dianthus plant zorgt voor voedsel en schuilplaatsen voor verschillende dieren in de tuin.

  Deze plant bloeit van mei tot en met september en de bloeiperiode kan tot wel vier maanden duren.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Tuinplanten zijn over het algemeen goed bestand tegen zonlicht. Zorg wel voor voldoende water bij warm weer.

  Nee, de Dianthus 'Grenadin' is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die veelal wordt gebruikt voor de bloemen in de tuin. Het wordt afgeraden om deze plant te consumeren.

  Dianthus 'Grenadin' heeft kleine bloemen en groen blad, wat niet bijdraagt aan geluidsdemping. Het is daarom geen plant die specifiek bekend staat om zijn geluidsdempende eigenschappen.

 • Je kunt de plant na de bloei terugsnoeien om de groei te bevorderen en een compacte vorm te behouden. Verwijder regelmatig dode bloemen en uitgebloeide stelen om de bloei te stimuleren. Een lichte snoei in het voorjaar kan ook helpen om de plant gezond te houden.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig is, maar niet doorweekt. Geef de plant water aan de basis om schimmelziekten te voorkomen.

  De Dianthus 'Grenadin' groeit het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Voeg regelmatig voedingsstoffen toe aan de potgrond voor een gezonde groei.

  De Bodemkwaliteit voor tuinplanten moet goed doorlatend zijn en voorzien van voldoende voedingsstoffen. Het is belangrijk dat de grond niet te zuur is en dat er voldoende water kan worden vastgehouden, maar ook goed kan worden afgevoerd. Het is aan te raden de grond regelmatig te bemesten en te voorzien van organisch materiaal.

  Dianthus 'Grenadin' gedijt het beste in de volle zon of halfschaduw. Zorg voor goed doorlatende grond en vermijd natte voeten. Deze tuinplant is geschikt voor borders, perken en rotstuinen.

  In de winter kan het zinvol zijn om een mulchlaag van bladeren of stro aan te brengen rond de plant om de wortels te beschermen tegen vorst. Daarnaast is het aan te raden om de plant af te dekken met een dunne doek of vliesdoek bij strenge vorst. Verwijder de bescherming in het voorjaar wanneer de temperaturen weer stijgen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig dode bloemen om de bloei te stimuleren. Knip de plant na de bloei terug om de vorm en gezondheid te behouden.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om regelmatig te bemesten, vooral tijdens het groeiseizoen. Gebruik een evenwichtige meststof die rijk is aan voedingsstoffen zoals stikstof, fosfor en kalium. Volg de aanbevolen dosering op de verpakking om de plant gezond en bloeiend te houden.

  Mulch is een goede manier om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Het kan worden aangebracht rondom de plantenbasis, maar laat ruimte rondom de stengels om schimmel te voorkomen. Het kan worden toegepast in het voorjaar om de plant te beschermen tegen vorstschade.

  De ideale zuurgraad voor deze plantensoort ligt tussen de 6,5 en 7,5 op de pH-schaal. Het is belangrijk om de bodem regelmatig te testen en indien nodig te corrigeren met kalk of zwavel. Een te zure of te basische bodem kan de groei en bloei van de plant belemmeren.

  Voor de bestrijding van ongedierte bij Tuinplanten kunnen verschillende methoden worden toegepast, zoals het handmatig verwijderen van de beestjes, het gebruik van biologische bestrijdingsmiddelen of het inzetten van natuurlijke vijanden. Het regelmatig inspecteren van de planten helpt om eventuele plagen op tijd te signaleren en te behandelen, waardoor de gezondheid van de planten wordt gewaarborgd. Het is belangrijk om de juiste methode van ongediertebestrijding toe te passen, om zo schade aan de planten te voorkomen.

 • Omschrijving

  Dianthus 'Grenadin' is een compacte en kleurrijke vaste plant met smalle groene bladeren en bloemen die in verschillende tinten roze, rood en wit kunnen bloeien. De bloemen hebben een karakteristieke geur en bloeien van het voorjaar tot de herfst. Deze plant wordt vaak gebruikt in borders, rotstuinen en als bodembedekker. Dianthus 'Grenadin' gedijt het beste in goed doorlatende grond en in de volle zon. Regelmatig snoeien stimuleert de bloei en houdt de plant gezond en compact.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.