Dianthus deltoides 'Albiflorus'

Dianthus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Dianthus deltoides 'Albiflorus' is een laagblijvende en compacte vaste plant met heldergroene bladeren en witte bloemen. Deze plant bloeit in de zomer met kleine en geurende bloemen die vlinders en bijen aantrekken. Het is een gemakkelijk te onderhouden plant die goed gedijt in zonnige tot halfschaduwrijke plekken in de tuin. Dianthus deltoides 'Albiflorus' is ideaal voor rotstuinen, borders of als bodembedekker. Zorg voor een goed doorlatende grond en regelmatig water geven voor een gezonde groei en bloei.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Dianthus deltoides 'Albiflorus' is geen groenblijvende plant, omdat deze zijn bladeren verliest tijdens de wintermaanden. Het is een vaste plant die bloeit in de lente en zomer en het beste gedijt in de volle zon of halfschaduw. Deze plant is een populaire keuze voor in de tuin vanwege de mooie bloemen en het gemakkelijke onderhoud.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -20 graden Celsius. Het is een sterke plant die goed bestand is tegen koude temperaturen. Het is belangrijk de plant goed te beschermen tijdens strenge vorstperiodes.

  Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft minimale verzorging nodig. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en ervoor te zorgen dat de grond goed doorlatend is. Verder kunnen eventueel uitgebloeide bloemen worden weggeknipt om de bloeiperiode te verlengen.

  De plant heeft ongeveer 20 cm ruimte nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen. Het is belangrijk om voldoende ruimte tussen de planten te behouden zodat ze zich goed kunnen verspreiden en groeien. Houd rekening met de uiteindelijke grootte van de planten bij het planten in de tuin.

  Dianthus deltoides 'Albiflorus' groeit het beste in de volle zon, maar kan ook goed gedijen in lichte schaduw. Het is belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt om gezond te blijven en goed te bloeien. In diepere schaduw kan de groei en bloei van de plant worden belemmerd.

  De Dianthus deltoides 'Albiflorus' heeft één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet doorweekt. Het is belangrijk om de plant water te geven bij de wortels en niet op het blad om schimmelvorming te voorkomen.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de aantrekkelijke bloemen. Het is een waardevolle toevoeging aan een tuin om deze nuttige insecten aan te trekken en te ondersteunen. Planten die vlinders en bijen aantrekken dragen bij aan een gezondere en evenwichtige tuin.

  Dianthus deltoides 'Albiflorus' is een aantrekkelijke plant voor bestuivers zoals bijen en vlinders. Het toevoegen van deze plant aan je tuin kan bijdragen aan de biodiversiteit in je directe omgeving. Het is een mooie aanvulling op andere planten en helpt om een gezonde en gevarieerde tuin te creëren.

  Deze plant bloeit van mei tot juli en blijft gemiddeld ongeveer 3 tot 4 weken in bloei staan.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en heeft minimaal 6 uur zonlicht per dag nodig om goed te gedijen. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme periodes en de grond goed te laten opdrogen tussen de gietbeurten.

  Nee, de plant Dianthus deltoides 'Albiflorus' is niet eetbaar. Het is voornamelijk bedoeld als decoratieve tuinplant. Het consumeren van de plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, Dianthus deltoides 'Albiflorus' heeft een beperkte geluidsdempende werking vanwege de dichte groei en het bladerdak. Het kan enige geluidshinder verminderen, maar is niet primair gekweekt voor deze eigenschap. Andere plantensoorten zoals hagen en bomen zijn doorgaans effectiever in het dempen van geluid.

 • Je kunt de plant na de bloei terugsnoeien tot ongeveer 5 cm boven de grond. Dit zorgt voor een compacte groei en bevordert de bloei volgend seizoen. Verwijder regelmatig dode bloemen om nieuwe bloei te stimuleren.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Vermijd dat de plant in een plas water staat, dit kan wortelrot veroorzaken.

  Dianthus deltoides 'Albiflorus' houdt van goed doorlatende potgrond met een neutrale pH-waarde. Het is belangrijk om regelmatig te bemesten en de plant voldoende water te geven, maar let op dat de wortels niet te nat staan. Gebruik bij voorkeur potgrond voor tuinplanten om de groei en bloei te optimaliseren.

  Dianthus deltoides 'Albiflorus' gedijt het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde vruchtbaarheid. Zorg ervoor dat de bodem licht zuur tot neutraal is en vermijd natte of zware kleigrond. Het is aan te raden om de bodem te verbeteren met compost of organische meststof voor optimale groei en bloei.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige standplaats. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te vochtig. Bescherm de plant tegen harde wind om beschadiging te voorkomen.

  In de winter kan het nuttig zijn om een mulchlaag aan te brengen rond de plant om de wortels te beschermen tegen vorst. Daarnaast kan het helpen om de plant af te dekken met bijvoorbeeld een doek of stro om te voorkomen dat de bloemen beschadigd raken door sneeuw of vorst. Zorg er ook voor dat de plant op een beschutte plek staat om te voorkomen dat deze te veel blootgesteld wordt aan koude wind.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in goed doorlatende grond en volle zon. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloeiperiode te verlengen. Geef de plant in droge periodes voldoende water.

  Deze plant heeft regelmatige bemesting nodig om gezond te blijven en goed te kunnen groeien. Het gebruik van een evenwichtige meststof zal helpen bij het voorzien van de nodige voedingsstoffen. Het is aangeraden om in het voorjaar en de zomer te bemesten voor optimale groei en bloei.

  Mulchen helpt de grond vocht vast te houden, onkruid te onderdrukken en de wortels te beschermen tegen extreme temperaturen. Gebruik organisch materiaal zoals compost, boomschors of bladeren als mulch voor optimale groei van tuinplanten. Zorg ervoor dat de mulchlaag ongeveer 5 cm dik is en breng deze rond de plant aan, maar zorg ervoor dat de stam of stelen niet bedekt worden.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor deze plant is neutraal tot licht alkalisch, met een pH tussen 6,5 en 7,5. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de bodem goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Het regelmatig controleren en aanpassen van de pH-waarde kan helpen om de plant gezond te houden.

  Voor deze plant kunnen mogelijke belagers zijn bladluizen, slakken en rupsen. Om ongedierte te bestrijden, kunnen natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes worden ingezet, of kan er gebruik worden gemaakt van milieuvriendelijke bestrijdingsmiddelen. Het regelmatig controleren van de plant op tekenen van schade en het snel ingrijpen bij een mogelijke plaag, kan helpen bij het voorkomen van ernstige schade aan de plant.

 • Omschrijving

  Dianthus deltoides 'Albiflorus' is een laagblijvende en compacte vaste plant met heldergroene bladeren en witte bloemen. Deze plant bloeit in de zomer met kleine en geurende bloemen die vlinders en bijen aantrekken. Het is een gemakkelijk te onderhouden plant die goed gedijt in zonnige tot halfschaduwrijke plekken in de tuin. Dianthus deltoides 'Albiflorus' is ideaal voor rotstuinen, borders of als bodembedekker. Zorg voor een goed doorlatende grond en regelmatig water geven voor een gezonde groei en bloei.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.