Dianthus deltoides 'Splendens'

Dianthus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Dianthus deltoides 'Splendens' is een laagblijvende vaste plant met helderroze bloemen en een compacte groeiwijze. De bloemen hebben een lichte geur en bloeien in de zomermaanden. De bladeren zijn groen en smal, en vormen een dicht tapijt op de grond. Deze plant is ideaal voor in borders, rotstuinen en als bodembedekker. Dianthus deltoides 'Splendens' trekt vlinders en bijen aan en gedijt het beste in goed doorlatende grond en volle zon.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Dianthus deltoides 'Splendens' is groenblijvend. De plant behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Het is een mooie toevoeging aan de tuin, omdat het altijd wat kleur geeft.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -25 graden Celsius. Het is een sterke tuinplant die goed bestand is tegen koude temperaturen. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tegen vorst in de winter.

  Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Het vereist regelmatig water geven en kan goed gedijen in de zon. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen voor een langere bloeiperiode.

  Dianthus deltoides 'Splendens' heeft ongeveer 20 tot 30 centimeter ruimte nodig om te groeien en zich te ontwikkelen. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich uit te breiden en zich te vertakken. Planten met onvoldoende ruimte kunnen elkaar belemmeren in de groei.

  De Dianthus deltoides 'Splendens' groeit het beste in de volle zon. Het is aanbevolen om de plant minimaal 6 uur direct zonlicht per dag te geven voor optimale groei. In de schaduw zal de plant waarschijnlijk minder goed groeien en bloeien.

  De Dianthus deltoides 'Splendens' heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Het is belangrijk om de plant regelmatig te controleren om te bepalen wanneer water nodig is.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar die het produceert. Het is een populair soort voor tuinen die helpen bij het aantrekken van bestuivende insecten. Het planten van deze soort kan bijdragen aan het behoud van biodiversiteit in de tuin.

  Ja, deze plant draagt bij aan de biodiversiteit door bijen en andere bestuivende insecten aan te trekken. Het zorgt voor meer variatie in de tuin en biedt voedsel en schuilplaatsen voor verschillende dieren. Het kan helpen om de plantensoorten in de tuin in balans te brengen en een gezonde leefomgeving te creëren.

  De plant bloeit meestal in de maanden mei en juni en de bloeiperiode duurt ongeveer 4 tot 6 weken.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is een sterke plant die goed gedijt in zonnige omstandigheden. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven bij warm weer.

  Nee, de plant Dianthus deltoides 'Splendens' is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en mag niet worden geconsumeerd. Het wordt aanbevolen om alleen planten te eten die specifiek als eetbaar worden aangeduid.

  Ja, sommige tuinplanten hebben geluidsdempende eigenschappen vanwege hun bladeren en stengels die geluidsgolven kunnen absorberen. Het is echter belangrijk op te merken dat de geluidsdempende effecten van planten over het algemeen niet zo sterk zijn als die van specifieke geluidsisolerende materialen.

 • Dianthus deltoides 'Splendens' kan na de bloei worden teruggesnoeid om de plant compact en gezond te houden. Verwijder uitgebloeide bloemen om nieuwe bloei te bevorderen en snoei eventueel dode of beschadigde takken weg. Gebruik een scherpe snoeischaar om de plant niet te beschadigen.

  De Dianthus deltoides 'Splendens' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme zomers. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet drassig. Geef water aan de basis van de plant en vermijd bladnatheid om rotting te voorkomen.

  De plant heeft een goed doorlatende potgrond nodig om gezond te blijven. Kies voor een potgrond die rijk is aan voedingsstoffen en zorg voor voldoende drainage in de pot. Het regelmatig controleren van de vochtigheid van de potgrond is belangrijk om te voorkomen dat de plant uitdroogt.

  Dianthus deltoides 'Splendens' gedijt het best in goed doorlatende, vochtige en vruchtbare grond. Een bodem met een neutrale pH-waarde is ideaal voor deze tuinplanten. Het is belangrijk om regelmatig te bemesten om de bodemkwaliteit op peil te houden.

  Dianthus deltoides 'Splendens' gedijt het best op een zonnige standplaats in goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt en vermijd te natte grond om gezonde groei te bevorderen. Deze tuinplant is geschikt voor borders of rotstuinen.

  In de winterperiode kan het nuttig zijn om de plant te beschermen tegen vorst door bijvoorbeeld een laagje mulch over de wortels aan te brengen. Daarnaast is het aan te raden om de plant op een beschutte locatie te plaatsen en te vermijden dat de grond langdurig bevroren blijft. In het voorjaar kan de bescherming worden verwijderd zodra het risico op vorst is verdwenen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig dode bloemen om de bloei te stimuleren. Snoei na de bloei om de plant compact te houden.

  Tuinplanten hebben over het algemeen een gemiddelde tot lage behoefte aan bemesting. Het is raadzaam om in het voorjaar een organische meststof toe te voegen voor gezonde groei en bloei. Overbemesting kan leiden tot te veel bladgroei en minder bloemen.

  Het is aan te raden om mulch rond de plant aan te brengen om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Dit kan gedaan worden met organisch materiaal zoals bladeren, stro of houtsnippers. Let erop dat de mulch niet direct tegen de stengels van de plant wordt geplaatst om verstikking te voorkomen.

  De plant houdt van een neutrale tot licht zure grond. Een pH-waarde tussen de 6 en 7 wordt aanbevolen voor een gezonde groei. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze tuinplant is het aan te raden om regelmatig de bladeren te controleren op eventuele plagen zoals luizen of trips. Daarnaast kunnen natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes worden ingezet om het ongedierte te bestrijden. Indien nodig kunnen ook biologische bestrijdingsmiddelen worden gebruikt.

 • Omschrijving

  Dianthus deltoides 'Splendens' is een laagblijvende vaste plant met helderroze bloemen en een compacte groeiwijze. De bloemen hebben een lichte geur en bloeien in de zomermaanden. De bladeren zijn groen en smal, en vormen een dicht tapijt op de grond. Deze plant is ideaal voor in borders, rotstuinen en als bodembedekker. Dianthus deltoides 'Splendens' trekt vlinders en bijen aan en gedijt het beste in goed doorlatende grond en volle zon.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.