Dianthus gratianopolitanus 'La Bourboule White'

Dianthus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Dianthus gratianopolitanus 'La Bourboule White' is een compacte en laagblijvende vaste plant met grijs-groen blad en witte bloemen. De bloemen hebben een zoete geur en bloeien van het late voorjaar tot de vroege zomer. Deze plant is geschikt voor in de rotstuin, border of als bodembedekker. 'La Bourboule White' houdt van een zonnige standplaats en goed doorlatende grond. Het is een makkelijk te onderhouden plant die weinig verzorging nodig heeft.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De plant is halfwintergroen en verliest zijn blad gedeeltelijk in de winter. Het is geen volledig groenblijvende plant. De bladeren blijven echter wel aanwezig tijdens een groot deel van het jaar.

  Deze plant is winterhard tot -20 graden Celsius.

  "Dianthus gratianopolitanus 'La Bourboule White' is een gemakkelijk te onderhouden plant die weinig verzorging nodig heeft. Deze tuinplant heeft weinig water en bemesting nodig en gedijt goed in de meeste tuinomgevingen."

  Dianthus gratianopolitanus 'La Bourboule White' heeft ongeveer 20-30 cm ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich te verspreiden en genoeg licht en lucht te krijgen. Houd ook rekening met de hoogte van de plant bij het bepalen van de benodigde ruimte.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon, maar kan ook in lichte schaduw groeien. Het is echter belangrijk dat de plant nog steeds voldoende zonlicht krijgt om goed te gedijen. In diepere schaduw zal de plant waarschijnlijk minder goed groeien en bloeien.

  De Dianthus gratianopolitanus 'La Bourboule White' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is aan te raden om de grond licht vochtig te houden en niet te laten uitdrogen. Over het algemeen is 1 tot 2 keer per week water geven voldoende.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar in de bloemen. Het is een goede keuze voor een tuin die insecten wil aantrekken.

  Tuinplanten in het algemeen kunnen een positieve bijdrage leveren aan de biodiversiteit door het aantrekken van bijen, vlinders en andere insecten. Daarnaast zorgen planten voor beschutting en voedsel voor kleine dieren en vogels. Het is belangrijk om een diversiteit aan planten in de tuin te hebben om de biodiversiteit te ondersteunen.

  Deze soort bloeit in de maanden mei tot en met juli en de bloeiperiode duurt ongeveer 6 tot 8 weken.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige standplaats. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens droge periodes om uitdroging te voorkomen. De plant zal bloeien en groeien als hij voldoende zonlicht krijgt.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het is voornamelijk bedoeld als decoratieve tuinplant en wordt niet aanbevolen voor consumptie. Het behoort tot de categorie tuinplanten en is niet geschikt als voedsel.

  Ja, de plant heeft een beperkte geluidsdempende werking dankzij zijn bladeren en bloemen. Het is echter geen specifiek kenmerk van deze plantensoort. Over het algemeen dragen planten wel bij aan het absorberen van geluid in de omgeving.

 • Snoei deze plant in het voorjaar na de bloei om de vorm en bloei te bevorderen. Verwijder dode bloemen regelmatig om nieuwe bloemknoppen te stimuleren. Knip ook eventuele uitstekende takken terug om de plant compact te houden.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Geef water bij de wortels om schimmelvorming te voorkomen.

  Deze plant doet het goed in goed doorlatende potgrond met een neutrale tot lichtzure pH. Het is belangrijk om regelmatig te bemesten om een gezonde groei te bevorderen. Zorg ervoor dat de pot goed drainage heeft om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende, vochtige en vruchtbare grond. Zorg ervoor dat de bodem niet te zuur is en een neutrale tot licht alkalische pH-waarde heeft. Het toevoegen van compost kan de bodemkwaliteit verbeteren en zorgen voor optimale groeiomstandigheden voor de plant.

  De Dianthus gratianopolitanus 'La Bourboule White' gedijt het beste op een zonnige plek in de tuin. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te vochtig. Deze plant is geschikt voor borders, rotstuinen en als bodembedekker.

  Het is aan te raden om de plant in de winter te beschermen tegen vorst door bijvoorbeeld een laag mulch rond de wortels aan te brengen. Ook kan een beschermende laag van bladeren of stro rond de plant worden gelegd. Zorg er verder voor dat de plant voldoende vocht krijgt tijdens droge periodes in de winter.

  De Dianthus 'La Bourboule White' houdt van een zonnige plek en goed doorlatende grond. Geef de plant regelmatig water, maar voorkom dat de wortels te lang nat blijven. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren.

  Voor tuinplanten zoals deze is het belangrijk om te bemesten met een algemene meststof die specifiek is samengesteld voor bloeiende planten. Geef de bemesting in het voorjaar en eventueel nog een keer in de zomer voor een optimale groei en bloei. Zorg ervoor dat je de aanbevolen hoeveelheid bemesting gebruikt volgens de instructies op de verpakking.

  Mulchen met een laag organisch materiaal zoals compost of boomschors kan helpen bij het vasthouden van vocht, het onderdrukken van onkruid en het beschermen van de wortels tegen vorst. Het is belangrijk om de mulch niet direct tegen de stengels van de plant aan te brengen om schimmelvorming te voorkomen. Vernieuw de mulch laag jaarlijks voor het beste resultaat.

  De plant prefereert een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen de 6,5 en 7,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met bijvoorbeeld kalk of organisch materiaal. Een te zure bodem kan de groei en bloei van de plant belemmeren.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze tuinplant, kunt u overwegen om regelmatig bladeren en andere plantenresten rondom de plant weg te halen. Ook kunt u natuurlijke vijanden van het ongedierte aantrekken door bijvoorbeeld bloemen te planten die nuttige insecten aantrekken. In het geval van ernstige plaag, kunt u biologische bestrijdingsmiddelen gebruiken zoals neemolie of pyrethrum.

 • Omschrijving

  Dianthus gratianopolitanus 'La Bourboule White' is een compacte en laagblijvende vaste plant met grijs-groen blad en witte bloemen. De bloemen hebben een zoete geur en bloeien van het late voorjaar tot de vroege zomer. Deze plant is geschikt voor in de rotstuin, border of als bodembedekker. 'La Bourboule White' houdt van een zonnige standplaats en goed doorlatende grond. Het is een makkelijk te onderhouden plant die weinig verzorging nodig heeft.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.