Dianthus (Plumarius Grp) 'Haytor White'

Dianthus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

'Dianthus (Plumarius Grp) 'Haytor White' is een compacte en bossige vaste plant met smalle grijsgroene bladeren. De bloemen zijn wit en geurig, en verschijnen in overvloed gedurende de zomermaanden. Deze plant trekt vlinders en bijen aan en kan worden gebruikt als bodembedekker of in rotstuinen. 'Haytor White' heeft een voorkeur voor goed doorlatende grond en een zonnige standplaats. Het is een gemakkelijk te onderhouden plant die ideaal is voor de beginnende tuinier.'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Dianthus (Plumarius Grp) 'Haytor White' is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren tijdens de wintermaanden. Het is een vaste plant die in de lente en zomer bloeit met witte bloemen. Deze plant behoort tot de Tuinplanten categorie.

  Dianthus (Plumarius Grp) 'Haytor White' is winterhard tot -15 graden Celsius en kan in de tuin overwinteren zonder bescherming. Het is een sterke tuinplant die goed bestand is tegen koude temperaturen en vorst. Aanvullende bescherming kan nodig zijn bij langdurige vorstperiodes.

  Ja, de Dianthus (Plumarius Grp) 'Haytor White' is een makkelijke plant in onderhoud. Hij heeft weinig water en voeding nodig en kan goed tegen droge en zonnige plekken in de tuin. Het is een sterke en langbloeiende plant.

  Dianthus heeft ongeveer 20-30 cm ruimte nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende lucht- en zonlicht krijgt. Overmatige schaduw kan de groei belemmeren.

  Dianthus (Plumarius Grp) 'Haytor White' groeit het beste in de volle zon of in lichte schaduw. Een plek met veel schaduw kan leiden tot minder bloei en een minder compacte groei. Het is daarom aan te raden om de plant in de zon te zetten voor optimale groei.

  Dianthus (Plumarius Grp) 'Haytor White' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Controleer de grond regelmatig en geef water wanneer nodig, meestal ongeveer 1-2 keer per week.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectarrijke bloemen. Het is een goede keuze voor het aantrekken van bestuivers in de tuin.

  Dianthus planten zijn aantrekkelijk voor bijen en vlinders, waardoor ze bijdragen aan de biodiversiteit in de tuin. Deze planten bieden voedsel en schuilplaatsen voor verschillende insecten, wat de diversiteit in de tuin bevordert. Het is daarom gunstig voor de biodiversiteit om Dianthus planten in de tuin te hebben.

  Deze plant bloeit in de maanden mei tot en met augustus. De bloeiperiode kan duren tot enkele weken.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige plek in de tuin. Het is belangrijk dat de grond goed gedraineerd is om de plant gezond te houden. Water geven is belangrijk, vooral tijdens warme periodes.

  Nee, de plant Dianthus (Plumarius Grp) 'Haytor White' is niet eetbaar. Het is een tuinplant die voornamelijk wordt gekweekt voor de aantrekkelijke bloemen en niet voor consumptie. Het wordt niet aanbevolen om deze plant te eten.

  Ja, Dianthus planten hebben de potentie om geluiden te dempen vanwege hun dichte groei en bladstructuur. Planten in het algemeen kunnen helpen bij het absorberen van geluid en het creëren van een rustiger omgeving. Het effect kan echter beperkt zijn in vergelijking met specifieke geluidsdempende materialen.

 • Om de bloei te bevorderen, is het aan te raden om uitgebloeide bloemen regelmatig te verwijderen. Snoei de plant in het voorjaar lichtjes terug om de vorm te behouden. Verwijder dode, beschadigde of zieke takken om de gezondheid van de plant te bevorderen.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet doorweekt. Vermijd dat de plant in een plas water staat om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant heeft potgrond nodig met een goede drainage om wortelrot te voorkomen. Het is belangrijk om regelmatig water te geven, maar laat de grond tussen gietbeurten door ook goed opdrogen. Een lichte bemesting in het groeiseizoen kan de bloei bevorderen.

  Dianthus (Plumarius Grp) 'Haytor White' gedijt het beste in goed doorlatende, vruchtbare en kalkhoudende grond. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat is om rotten van de wortels te voorkomen. Het is aangeraden om de bodem te verbeteren met compost voor optimale groei en bloei.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige standplaats met goed doorlatende grond. Het is belangrijk dat de plant beschut staat tegen harde wind en vorst. Zorg ervoor dat de omgeving niet te vochtig is om wortelrot te voorkomen.

  In de winter kan het helpen om mulch rond de plant aan te brengen om de wortels te beschermen tegen vorst. Zorg ervoor dat de plant goed beschermd is tegen harde wind en overmatig vocht. In strenge winters kan een beschermende doek of fleece worden gebruikt om de plant te beschermen.

  Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en de plant voldoende zonlicht krijgt. Geef regelmatig water, maar let op dat de wortels niet te nat worden. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloeiperiode te verlengen.

  De Dianthus heeft behoefte aan een bemesting die rijk is aan voedingsstoffen, zoals stikstof, fosfor en kalium. Een organische meststof kan jaarlijks worden toegevoegd in het voorjaar om de groei en bloei te stimuleren. Overbemesting moet worden vermeden om schade aan de plant te voorkomen.

  Mulchen helpt om vocht vast te houden, onkruid te onderdrukken en de bodemtemperatuur te reguleren. Gebruik organisch materiaal zoals compost, boomschors of stro. Breng een laag van ongeveer 5-10 cm aan rond de plant, maar vermijd direct contact met de stengels.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor de Dianthus planten is neutraal tot licht alkalisch. Een pH-waarde tussen 6,5 en 7,5 wordt aanbevolen voor een optimale groei en bloei. Zorg dus voor een goed doorlatende grond met de juiste zuurgraad voor deze tuinplanten.

  Gebruik natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neem olie of pyrethrum om ongedierte te bestrijden. Controleer regelmatig op luizen, spintmijten en rupsen en verwijder ze handmatig om schade aan de plant te voorkomen. Een goede hygiëne in de tuin kan ook helpen bij het voorkomen van plagen.

 • Omschrijving

  'Dianthus (Plumarius Grp) 'Haytor White' is een compacte en bossige vaste plant met smalle grijsgroene bladeren. De bloemen zijn wit en geurig, en verschijnen in overvloed gedurende de zomermaanden. Deze plant trekt vlinders en bijen aan en kan worden gebruikt als bodembedekker of in rotstuinen. 'Haytor White' heeft een voorkeur voor goed doorlatende grond en een zonnige standplaats. Het is een gemakkelijk te onderhouden plant die ideaal is voor de beginnende tuinier.'

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.