Dianthus (Plumarius Grp) 'Maggie'

Dianthus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

'Dianthus (Plumarius Grp) 'Maggie' er en kompakt og godt forgrenet plante med smukke, duftende blomster. Blomsterne er lyserøde og har en lysegul kerne. 'Maggie' blomstrer fra foråret til sommeren og tiltrækker sommerfugle og bier. Denne plante trives godt i fuld sol og kræver en veldrænet jord. Ideel til brug i bede, stenbede eller blomsterkasser.'

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, Dianthus (Plumarius Grp) 'Maggie' er ikke stedsegrøn, hvilket betyder, at bladene vil visne om vinteren. Det er en flerårig plante, der blomstrer om foråret og sommeren med blomster i forskellige farver. Det er velegnet til at plante i haven.

  'Maggie' er hårdførende ned til omkring -15 grader Celsius og kan derfor godt overleve i de hollandske vintre. Det anbefales dog at beskytte planten mod kold vind og frost. 'Maggie' er en smuk tilføjelse til haven og blomstrer om foråret og sommeren.

  Ja, denne plante er generelt let at vedligeholde og kræver minimal pleje. Sørg for en solrig placering og veldrænet jord. Regelmæssig vanding og fjernelse af visne blomster vil stimulere blomstringen.

  Dianthus (Plumarius Grp) 'Maggie' har brug for omkring 20-30 cm plads til at vokse. Sørg for, at planten har tilstrækkelig plads til at sprede sig og blomstre. Plant dem med en afstand på cirka 20-30 cm fra hinanden for det bedste resultat.

  Dianthus planten trives bedst i direkte sollys, men kan også tåle lidt skygge. Det er dog vigtigt, at planten får mindst 4-6 timer sollys om dagen for at vokse og blomstre ordentligt. For meget skygge kan hæmme plantens vækst og blomstring.

  Dianthus (Plumarius Grp) 'Maggie' har brug for vand en til to gange om ugen, afhængigt af vejrforholdene og jordfugtigheden. Sørg for, at jorden altid er let fugtig, og undgå at planten udtørrer. Det anbefales at tjekke regelmæssigt, om planten har brug for vand.

  Ja, Dianthus (Plumarius Grp) 'Maggie' tiltrækker sommerfugle og bier på grund af nektaren, de producerer. Dette gør planten til et værdifuldt tilføjelse til haven for bestøvning af andre planter.

  Dianthus (Plumarius Grp) 'Maggie' tiltrækker sommerfugle og bier med sine blomster og duft, hvilket bidrager til biodiversiteten i haven. Det er en smuk tilføjelse til de planter, der allerede vokser i haven, og kan hjælpe med at tiltrække nyttige insekter. Det er absolut et godt valg for biodiversiteten i haven.

  "Dianthus (Plumarius Grp) 'Maggie' blomstrer fra maj til juli og blomstrer i cirka 4 til 6 uger."

  Ja, Dianthus trives godt i fuld sol og trives godt i en solrig omgivelse. Det er en plante, der elsker masser af lys og vil vokse og blomstre godt i fuld sol. Det er vigtigt, at planten får tilstrækkeligt med sollys for at kunne vokse ordentligt.

  Nej, Dianthus (Plumarius Grp) 'Maggie' er ikke spiselig. Det er en dekorativ haveplante, der ofte bruges i blomsterbede og bede. At indtage planten kan være skadelig for helbredet.

  Dianthus 'Maggie' har ikke lyddæmpende egenskaber. Det er en haveplante, der primært er kendt for sine smukke blomster og tiltalende duft. Det kan dog bidrage til en afslappende og beroligende stemning i haven.

 • Dianthus (Plumarius Grp) 'Maggie' skal beskæres efter blomstring for at holde planten kompakt og sund. Fjern visne blomster og tynd ud i planten om nødvendigt for at fremme luftcirkulationen. Om foråret kan planten også beskæres for at fremme væksten.

  Giv planten regelmæssigt vand, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden drænerer godt for at undgå rodgængning. Undgå at vande på bladene for at forhindre skimmelsygdomme.

  Det er vigtigt at plante Dianthus i godt drænet pottemuld, så overskydende vand hurtigt kan løbe væk og forhindre rodssvamp. Vælg en pottemuld, der er egnet til haveplanter, og bland eventuelt lidt kompost i jorden for ekstra næring. Sørg for at gøde potten regelmæssigt for at holde planten sund.

  Vedligeholdelse af Dianthus (Plumarius Grp) 'Maggie' er bedst i veldrænet, næringsrig jord med en neutral til let sur pH. Sørg for en jord, der ikke er for våd for at undgå rådne. Tilføj kompost eller organisk gødning for optimal vækst og blomstring.

  Planten trives bedst i fuld sol og kan også trives i halvskygge. Sørg for, at jorden er godt drænet for at undgå rodæstelse. Plant Dianthus i næringsrig, neutral til kalkholdig jord.

  Dianthus (Plumarius Grp) 'Maggie' har brug for beskyttelse om vinteren. Dette kan opnås ved at dække planten med et lag muld eller blade. Sørg også for, at jorden er godt drænet for at undgå frostskader.

  Dianthus (Plumarius Grp) 'Maggie' kræver regelmæssig vanding, især i tørre perioder, for at holde jorden fugtig. Sørg for en solrig placering og fjern regelmæssigt visne blomster for at forlænge blomstringsperioden. Let gødning om foråret kan fremme vækst og blomstring.

  For optimal vækst og blomstring har Dianthus brug for regelmæssig gødning, helst med en gødning specielt til blomstrende planter. Brug en flydende gødning om foråret og sommeren og en særlig vintergødning om efteråret. Overgødning kan føre til for meget bladvækst og mindre blomstring.

  Mulch er en god måde at holde på fugt og undertrykke ukrudt. Det anbefales at lægge et lag mulch omkring planten om foråret, men sørg for at mulchen ikke kommer helt op til stænglerne af planten. Vælg en organisk mulch som blade, halm eller træflis for de bedste resultater.

  De Dianthus (Plumarius Grp) 'Maggie' trives bedst i en jord med en let sur til neutral pH. En pH-værdi mellem 6,0 og 7,0 er ideel for disse haveplanter. Sørg for, at jorden har tilstrækkelige næringsstoffer for en sund vækst.

  Planten kan være følsomme over for bladlus og spindemider. For at bekæmpe disse skadedyr kan du bruge biologiske bekæmpelsesmidler eller naturlige fjender som mariehøner. Regelmæssig kontrol af skadedyr kan hjælpe med at opdage og bekæmpe dem i tide.

 • Beskrivelse

  'Dianthus (Plumarius Grp) 'Maggie' er en kompakt og godt forgrenet plante med smukke, duftende blomster. Blomsterne er lyserøde og har en lysegul kerne. 'Maggie' blomstrer fra foråret til sommeren og tiltrækker sommerfugle og bier. Denne plante trives godt i fuld sol og kræver en veldrænet jord. Ideel til brug i bede, stenbede eller blomsterkasser.'

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.