Dianthus 'Roodkapje'

Dianthus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Dianthus 'Roodkapje' er en kompakt og lavtvoksende plante med lyse røde blomster, der ligner små nelliker. Blomsterne har en behagelig sød duft og blomstrer fra forår til efterår. Bladene er smalle og grågrønne, hvilket får de røde blomster til at skille sig ekstra ud. Denne plante er ideel til grænser, stenbede og som jorddække. 'Roodkapje' kan lide en solrig placering og veldrænet jord.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, denne plante er ikke stedsegrøn. Dianthus 'Rødhætte' mister sine blade om vinteren og blomstrer igen om foråret. Det er en løvfældende haveplante.

  Planten er vinterhårdfør ned til omkring -15 grader Celsius. Det anbefales at beskytte planten mod frost om vinteren. Det er en populær haveplante, som trives godt i tempererede klimaer.

  Dianthus 'Roodkapje' er kendt som en let plejeplante. Denne haveplante kræver lidt pleje og trives godt i forskellige jordtyper og lysforhold. Regelmæssig vanding og fjernelse af visne blomster kan fremme blomstringen.

  "Dianthus 'Roodkapje' har brug for ca. 20-30 centimeter plads for at vokse optimalt. Sørg for tilstrækkelig afstand mellem planterne, så de kan udvikle sig godt. Tag hensyn til vækstpladsen ved plantning af andre blomster eller planter ved siden af ​​'Roodkapje'."

  Planten trives bedst på et sted med masser af sollys. I skyggen vil plantens vækst og blomstring være mindre god. Det anbefales derfor at plante planten et solrigt sted for optimale vækstbetingelser.

  Planten har brug for vand cirka en gang om ugen i gennemsnit. Sørg for, at jorden altid er let fugtig, men ikke gennemblødt. Om sommeren kan det være nødvendigt at give vand oftere på grund af de varmere temperaturer.

  Ja, denne plante er attraktiv for sommerfugle og bier på grund af de nektarrige blomster. Det er et godt valg til en have, der ønsker at tiltrække disse bestøvere.

  Haveplanter som disse bidrager til biodiversiteten ved at tiltrække bier og sommerfugle med deres nektarfyldte blomster. Planten giver mad og ly for forskellige insekter og små dyr i haven. På den måde bidrager planten indirekte til et sundt have miljø for forskellige former for organismer.

  Denne plante blomstrer normalt fra maj til august, afhængigt af vejrforholdene og placeringen. Blomstringsperioden kan vare cirka 3 til 4 måneder.

  Ja, denne plante trives godt i fuld sol. Det er vigtigt, at jorden er godt drænet for at undgå udtørring. Vand regelmæssigt i tørre perioder.

  Det anbefales ikke at spise blomsterne eller bladene fra denne plante, da de kan være giftige. Brug derfor ikke denne plante til forbrug. Det er bedre at dyrke andre spiselige planter i haven.

  Dianthus 'Roodkapje' er ikke lyddæmpende.

 • For at holde planten sund anbefales det at fjerne visne blomster regelmæssigt. Beskær planten om foråret for at fremme væksten og bevare formen. Fjern også døde eller beskadigede grene for at forbedre plantens overordnede sundhedstilstand.

  Vand planten regelmæssigt, især under tørre perioder. Sørg for, at jorden forbliver jævnt fugtig, men ikke gennemvædet. Undgå at vande på bladene for at undgå skimmeldannelse.

  For Dianthus 'Roodkapje' er det vigtigt at bruge pottemuld, der er godt drænet og rig på næringsstoffer. Vælg pottemuld med en luftig struktur og eventuelt lidt ekstra tilsætninger som kompost eller vermiculite. Sørg for, at pottemulden ikke bliver for kompakt, så rødderne får tilstrækkelig med ilt.

  Dianthus 'Roodkapje' trives bedst i godt drænet jord, der er rig på organisk materiale. Sørg for, at jorden er let sur til neutral og at der er tilstrækkeligt med næringsstoffer til stede. Undgå for våd jord for at forhindre rodbrud.

  "Dianthus 'Roodkapje'" trives bedst på en solrig placering i veldrænet jord. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt med lys og luft, men undgå for meget sol i de varmeste timer på dagen. Denne plante kan plantes i bede, stenbede eller potter på terrassen.

  Om vinteren har denne plante brug for beskyttelse mod frost for at overleve. Brug f.eks. et tykt lag muld eller dæk planten med et væv. Sørg for, at jorden er godt drænet for at undgå rodgædning.

  Denne plante har brug for regelmæssig vanding, men sørg for, at jorden ikke bliver for våd. Fjern visne blomster for at stimulere blomstringen. Giv planten lidt gødning om foråret for en sund vækst.

  For garden plants like Dianthus 'Roodkapje', it is recommended to add organic fertilizer such as compost or cow manure pellets in the spring. Additionally, during the growing season, liquid plant food can be given every few weeks for an extra boost. Make sure the fertilizer is spread evenly over the soil and does not directly touch the leaves.

  Mulch hjælper med at holde jorden fugtig og reducerer ukrudtets vækst. Det kan også hjælpe med at regulere jordens temperatur og beskytte plantens rødder. Vælg organisk mulch som halm, træbark eller kompost for en sund vækst af planten.

  Den ideelle surhedsgrad for haveplanter, herunder Dianthus 'Rødhat', ligger mellem 5,5 og 7,0. Det er vigtigt, at jorden indeholder tilstrækkelige næringsstoffer og er godt drænet. Hvis jorden er for sur eller for basisk, kan det hæmme plantens vækst og blomstring.

  For at bekæmpe skadedyr på denne plante, kan du overveje at tiltrække naturlige fjender som marihøns eller rovbiller. Du kan også regelmæssigt kontrollere for eventuelle skadedyrsangreb og fjerne dem manuelt. Endelig kan du forebyggende bruge biologiske bekæmpelsesmidler som neemolie eller pyrethrin.

 • Beskrivelse

  Dianthus 'Roodkapje' er en kompakt og lavtvoksende plante med lyse røde blomster, der ligner små nelliker. Blomsterne har en behagelig sød duft og blomstrer fra forår til efterår. Bladene er smalle og grågrønne, hvilket får de røde blomster til at skille sig ekstra ud. Denne plante er ideel til grænser, stenbede og som jorddække. 'Roodkapje' kan lide en solrig placering og veldrænet jord.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.