Diascia vigilis

Diascia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Diascia vigilis er en flerårig plante, der tilhører familien Scrophulariaceae og stammer fra Sydafrika. Det er en kompakt plante med mørkegrønne blade, der blomstrer om sommeren med små klaser af skarpt farvede blomster. Blomsterne kan variere i farve fra lyserød til orange og tiltrækker bier og sommerfugle. Diascia vigilis trives bedst i veldrænet jord og en solrig placering. Det er en nem plante at passe på, der også er velegnet som jorddække i bede eller stenbede.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, planten er stedsegrøn og bevarer sine blade hele året. Dette skaber en konstant grøn accent i haven.

  Planten er godt vinterhårdfør ned til -5 grader Celsius. Den kan udsættes for korte perioder med frost, men bør beskyttes ved længerevarende kulde. Det anbefales at bringe den indendørs om vinteren eller dække den med et tykt lag muld.

  Ja, planten er nem at vedligeholde og kræver lidt speciel pleje. Regelmæssig vanding og lidt gødning i vækstsæsonen er nok til en sund vækst. Det er en stærk plante, der trives godt i haven.

  Diascia vigilis har brug for ca. 20-30 cm plads mellem andre planter. Det er en kompakt plante, der trives godt i bede eller blomsterkasser. Sørg for, at planten har tilstrækkelig plads til at vokse og udvikle sig.

  Ja, planten trives godt i skyggen og trives godt under træer eller i skyggefulde bede. Det er vigtigt at give planten regelmæssigt vand og sørge for god luftcirkulation for optimal vækst. Det er også en god idé at beskytte planten mod den skarpe eftermiddagssol for at undgå forbrænding.

  Diascia vigilis har regelmæssigt brug for vand, især i varme perioder. Det anbefales at holde jorden let fugtig og ikke lade planten tørre ud. Generelt har planten brug for vand en til to gange om ugen.

  Ja, planten Diascia vigilis tiltrækker sommerfugle og bier. Det tiltrækker disse insekter med sine smukke blomster og nektar. Dette gør det til en værdifuld tilføjelse til haven for at støtte biodiversiteten.

  Ja, planter som Diascia vigilis tiltrækker bestøvere som bier og sommerfugle, hvilket bidrager til biodiversiteten i haven. Derudover giver de variation og farve, hvilket kan styrke den økologiske balance. Det er derfor et godt valg for at fremme biodiversiteten i haven.

  Planten blomstrer fra maj til og med september, og blomstringsperioden varer i gennemsnit 4 til 5 måneder.

  Ja, denne plante kan godt tåle fuld sol. Placer den på et solrigt sted i haven. Sørg dog for tilstrækkelig vand og beskyt den mod ekstrem varme.

  Nej, planten er ikke spiselig. Det anbefales ikke at indtage denne plante. Det er bedre at vælge andre spiselige planter til forbrug.

  Nogle planter har lyddæmpende egenskaber, men det gælder ikke for denne specifikke plante. Det er primært en haveplante, der blomstrer med blomster i forskellige farver. Det kan dog bidrage til et beroligende og grønt miljø i haven.

 • Du kan beskære planten efter blomstringen for at fremme væksten og bevare formen. Fjern døde eller beskadigede grene og klip planten tilbage til cirka 10-15 cm over jorden. Gentag denne beskæring årligt om foråret for det bedste resultat.

  Giv planten regelmæssigt vand, især i tørre perioder. Vær opmærksom på, at jorden ikke bliver for fugtig, da dette kan forårsage rodskader. Giv helst vand ved plantens basis for at undgå skimmelsvamp.

  De Diascia vigilis har brug for godt drænet pottemuld med tilstrækkelige næringsstoffer. Sørg for, at pottemulden forbliver let fugtig, men ikke for våd. Brug helst en pottemuld, der er egnet til haveplanter.

  Diascia vigilis har brug for en veldrænet, fugtig jord med en neutral til let sur pH. Sørg for en jord med tilstrækkelige næringsstoffer og organisk materiale for at holde planten sund. Undgå tung, våd jord og sørg for god dræning for at forhindre rodrot.

  Diascia vigilis trives bedst på en solrig placering med veldrænet jord. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt med fugt, men undgå at rødderne forbliver våde i længere perioder. Denne haveplante kan plantes både i bede og i potter.

  For vinteren har denne plante brug for ekstra beskyttelse i form af et muldlag af blade, halm eller kompost. Det anbefales også at dække planten til med et stykke vliesdug eller jute, hvis der er varslet streng frost. Ved længerevarende frost kan det hjælpe at flytte planten midlertidigt til et beskyttet sted.

  Planten kræver minimal vedligeholdelse og vokser bedst i veldrænet jord. Det er vigtigt at give regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Det anbefales at fjerne visne blomster for at forlænge blomstringsperioden.

  Diascia vigilis anbefales at blive gødet regelmæssigt i vækstperioden for optimal vækst og blomstring. Brug en afbalanceret gødning til blomstrende planter i henhold til instruktionerne på emballagen. Overgødskning kan resultere i et overskud af næringsstoffer, så gød kun med måde.

  Mulch hjælper med at holde på fugt, forhindrer ukrudtsvækst og beskytter rødderne mod ekstreme temperaturer. Det kan bestå af organisk materiale som blade, halm, træflis eller kompost. Det anbefales at lægge et lag mulch omkring planterne om foråret.

  Diascia vigilis er en plante, der trives i en neutral til let sur jord. Det er derfor vigtigt at kontrollere jordens pH-værdi og om nødvendigt justere den. En optimal surhedsgrad sikrer en sund vækst og blomstring af denne haveplante.

  Planten har generelt ikke meget problemer med skadedyr. Hvis der alligevel opstår skadedyr, kan bladlus forebygges ved regelmæssigt at kontrollere og om nødvendigt behandle med et miljøvenligt bekæmpelsesmiddel. Insekter kan holdes væk ved regelmæssigt at sprøjte planterne med en opløsning af vand og sæbe.

 • Beskrivelse

  Diascia vigilis er en flerårig plante, der tilhører familien Scrophulariaceae og stammer fra Sydafrika. Det er en kompakt plante med mørkegrønne blade, der blomstrer om sommeren med små klaser af skarpt farvede blomster. Blomsterne kan variere i farve fra lyserød til orange og tiltrækker bier og sommerfugle. Diascia vigilis trives bedst i veldrænet jord og en solrig placering. Det er en nem plante at passe på, der også er velegnet som jorddække i bede eller stenbede.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.