Digitalis 'Mertonensis'

Digitalis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Digitalis 'Mertonensis' is een prachtige en opvallende plant met diep roze bloemen die lijken op klokjes. Deze bloemen bloeien in de zomermaanden en trekken bijen en vlinders aan. De plant heeft groene bladeren die aan de onderkant licht behaard zijn. Het is een langbloeiende plant die goed gedijt in vochtige en goed doorlatende grond. Digitalis 'Mertonensis' kan een hoogte bereiken van ongeveer 60-90 centimeter.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Digitalis 'Mertonensis' is niet groenblijvend. Deze plant verliest zijn bladeren in het najaar. Het is een tweejarige plant die bloeit in het tweede jaar.

  Digitalis 'Mertonensis' is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Deze plant kan goed overleven in de meeste delen van Nederland, aangezien het klimaat hier doorgaans niet veel kouder wordt dan -15 graden. Het is echter altijd goed om de plant extra te beschermen bij extreme vorst.

  Digitalis 'Mertonensis' is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Deze plant heeft weinig speciale zorg nodig en gedijt goed in de meeste tuinomstandigheden. Het regelmatig water geven en het snoeien van uitgebloeide bloemen zal helpen bij het behouden van een gezonde plant.

  Voor een gezonde groei en ontwikkeling heeft deze plant ongeveer 30-45 cm ruimte nodig tussen andere planten in de tuin. Zorg voor voldoende licht en lucht om te voorkomen dat de plant gaat verwelken. Let op dat er geen onkruid de groei van de plant belemmert.

  Digitalis 'Mertonensis' groeit het best in halfschaduw tot volle zon, maar kan ook redelijk goed gedijen in de schaduw. Zorg wel dat de grond vochtig en goed doorlatend is, en dat de plant beschermd is tegen felle middagzon. De plant zal minder bloeien in de schaduw, maar zal nog steeds groeien en bloeien.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is aan te raden om de grond licht vochtig te houden en niet te laten uitdrogen. Overmatig water geven moet vermeden worden om wortelrot te voorkomen.

  Ja, deze plant is aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege de bloemen die nectar bevatten en hen lokken. Het is een goede keuze om biodiversiteit in de tuin te bevorderen. Hoewel het belangrijk is om te onthouden dat niet alle vlinders en bijen op dezelfde planten afkomen.

  Ja, deze plant trekt bijen en andere bestuivers aan, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Daarnaast kan de plant dienen als schuilplaats voor kleine dieren. Het planten van verschillende soorten planten in de tuin helpt ook de biodiversiteit te bevorderen.

  Deze plant bloeit van mei tot augustus en de bloeiperiode kan variëren van 4 tot 6 weken, afhankelijk van de omstandigheden en verzorging.

  Ja, de Digitalis 'Mertonensis' kan goed tegen de volle zon en heeft veel licht nodig om te groeien en bloeien. Zorg wel voor voldoende vochtigheid en bescherming tegen felle middagzon in warme zomers. Het is een sterke tuinplant die goed gedijt in de zon.

  Nee, Digitalis planten zijn giftig bij inname en kunnen ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken. Het is daarom niet veilig om deze planten te eten. Het is beter om ze niet in de buurt van voedsel te laten groeien.

  Ja, als tuinplant heeft het de mogelijkheid om geluiden te absorberen en te dempen in de omgeving. Dit kan helpen bij het verminderen van geluidsoverlast in de tuin of op het terras. Het bladerdak van de plant kan fungeren als een natuurlijke geluidswal.

 • Om de plant gezond te houden, is het aan te raden om uitgebloeide bloemstengels regelmatig te verwijderen door ze tot aan de basis af te knippen. Dit stimuleert de plant om nieuwe bloemen te produceren en verlengt de bloeiperiode. Eventueel kunnen ook dode of beschadigde bladeren worden weggeknipt om de uitstraling van de plant te verbeteren.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft maar niet doorweekt raakt. Controleer regelmatig de vochtigheid van de grond voordat u water geeft.

  Deze plant gedijt goed in goed gedraineerde potgrond. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Een lichtzure pH-waarde van de grond is ideaal voor optimale groei.

  Deze plant geeft de voorkeur aan goed doorlatende grond met een gemiddelde tot hoge vruchtbaarheid. Zorg ervoor dat de bodem licht zuur tot neutraal is, met een pH-waarde tussen 6 en 7. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral tijdens droge periodes.

  De plant gedijt het beste op een zonnige tot licht beschaduwde plek in de tuin. Zorg voor goed doorlatende grond en vermijd te natte of te droge standplaatsen. Bescherm de plant tegen harde wind om breuk te voorkomen.

  Het is belangrijk om Tuinplanten tijdens de winter te beschermen tegen vorst, vocht en harde wind. Dit kan gedaan worden door de plant af te dekken met een dikke laag mulch of bladeren. Het is ook mogelijk om de plant te beschermen met een speciale winterhoes of tuinvlies.

  Geef de plant een standplaats in de halfschaduw tot volle zon en zorg voor vochtige, goed doorlatende grond. Verwijder uitgebloeide bloemen om de bloei te verlengen en snoei de plant in het najaar terug.

  Voor Tuinplanten is het belangrijk om in het voorjaar te bemesten met een universele meststof voor bloeiende planten. Gebruik hiervan de aanbevolen hoeveelheid volgens de verpakking. Overbemesting kan schadelijk zijn voor de plant.

  Mulch de plant met een laag organisch materiaal zoals compost of boomschors om de grond vochtig te houden en onkruidgroei te verminderen. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stam van de plant ligt om schimmelvorming te voorkomen. Vernieuw de mulchlaag elk jaar in het voorjaar voor het beste resultaat.

  Deze plant groeit het beste in een neutral tot licht zure bodem met een pH tussen 6 en 7.5. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Het is raadzaam om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en eventueel kalk toe te voegen indien nodig.

  Om ongedierte zoals bladluizen en slakken te voorkomen, is het belangrijk om de plant regelmatig te controleren. Plaats indien nodig natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes in de tuin. Ook het gebruik van milieuvriendelijke bestrijdingsmiddelen kan helpen bij het bestrijden van plagen.

 • Omschrijving

  De Digitalis 'Mertonensis' is een prachtige en opvallende plant met diep roze bloemen die lijken op klokjes. Deze bloemen bloeien in de zomermaanden en trekken bijen en vlinders aan. De plant heeft groene bladeren die aan de onderkant licht behaard zijn. Het is een langbloeiende plant die goed gedijt in vochtige en goed doorlatende grond. Digitalis 'Mertonensis' kan een hoogte bereiken van ongeveer 60-90 centimeter.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.