Digitalis purpurea Foxy Hybrids

Digitalis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Digitalis purpurea Foxy Hybrids is een meerjarige plant met prachtige, buisvormige bloemen in verschillende tinten van paars, roze en wit. Deze hybride variant staat bekend om zijn compacte groei en zijn lange bloeiperiode van de lente tot de zomer. De plant wordt ongeveer 60-80 cm hoog en gedijt goed in zon tot halfschaduw. Het is een geliefde plant bij bijen en vlinders vanwege de nectarrijke bloemen. Deze plant wordt vaak gebruikt in borders, rotstuinen en cottage tuinen vanwege zijn sierlijke uitstraling.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Digitalis purpurea Foxy Hybrids is geen groenblijvende plant. Deze plant verliest zijn bladeren in de herfst en is in de winter kaal. Het is een tweejarige plant die bloeit in het tweede jaar.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is daarom belangrijk om de plant tijdens strenge vorst te beschermen.uiten en is bestand tegen milde vorst. Het is belangrijk om de plant tijdens strenge vorst te beschermen.

  Ja, deze plant is makkelijk te onderhouden. Het vereist weinig inspanning en groeit goed in de meeste bodemsoorten zonder speciale zorg. Het enige wat nodig is, is regelmatig water geven en trimmen na de bloei.

  Deze plant heeft ongeveer 30 tot 45 cm ruimte nodig tussen andere planten om optimaal te groeien en bloeien. Zorg ervoor dat er voldoende licht en lucht circulatie is voor een gezonde groei. Houd rekening met de maximale hoogte en breedte van de plant bij het bepalen van de plantafstand.

  Ja, deze plant groeit goed in de schaduw. Het is belangrijk dat de grond goed doorlatend is en regelmatig wordt bewaterd. Zorg ervoor dat de plant voldoende voedingsstoffen krijgt en bescherm hem tegen harde wind.

  Deze plant heeft gemiddeld eens per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond vochtig is, maar niet doorweekt. Geef de plant liever minder water dan te veel.

  Ja, deze plant staat bekend om zijn aantrekkelijke bloemen die vlinders en bijen aantrekken. Het is een goede keuze voor een tuin die deze bestuivers wil aantrekken.

  Deze plant trekt bijen, hommels en vlinders aan, waardoor het bijdraagt aan de biodiversiteit in uw tuin. Het zorgt voor een divers ecosysteem en draagt bij aan de bestuiving van andere planten. Het creëert een gezonde omgeving voor verschillende soorten insecten.

  Deze plant bloeit van juni tot augustus en de bloei kan tot wel 6 weken duren.

  Deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk dat de grond goed vochtig blijft. Zorg ervoor dat de plant voldoende water krijgt tijdens droge periodes.

  Nee, de Digitalis purpurea Foxy Hybrids is niet eetbaar. Het is een tuinplant en geen voedselgewas. Consumptie kan leiden tot vergiftiging.

  Ja, de "Digitalis purpurea Foxy Hybrids" heeft geluidsdempende eigenschappen door het absorberen van geluidsgolven met behulp van de bladeren en de stengels. Deze tuinplant kan dus helpen om geluid te verminderen in de directe omgeving.

 • Om de plant gezond te houden, kunt u dode bloemstengels verwijderen na de bloei. Snoei de plant in het najaar tot aan de grond om de groei te bevorderen. Verwijder ook eventuele beschadigde of zieke bladeren om de plant te beschermen tegen ziekten.

  Het is belangrijk om de grond regelmatig vochtig te houden, vooral tijdens droge periodes. Geef de plant water aan de basis om schimmelziekten te voorkomen. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende en vochtige potgrond. Het is belangrijk om regelmatig water te geven, maar zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt. Gebruik bij voorkeur potgrond speciaal voor tuinplanten.

  Deze plant gedijt het best in goed doorlatende en voedingsrijke grond. Zorg ervoor dat de bodem voldoende vochtig is, maar vermijd wateroverlast. Voeg indien nodig compost of organische meststof toe om de bodemkwaliteit te verbeteren.

  Zorg ervoor dat de plant op een plek staat waar hij voldoende zonlicht krijgt, maar ook deels in de schaduw kan staan. De grond moet goed gedraineerd zijn en de plant houdt van een vochtige grond. Geschikt voor in de tuin.

  De plant heeft extra bescherming nodig in de winter, vooral in koudere klimaten. Bedek de plant met een laag mulch om de wortels te beschermen tegen vorst. Het is ook een goed idee om de plant te beschermen tegen harde wind en sneeuw.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig dode bloemen om de bloei te stimuleren en snoei de plant na de bloei om nieuwe groei te bevorderen. Zorg voor een goed doorlatende grond en plant op een plek met voldoende zonlicht.

  Tuinplanten zoals Digitalis purpurea Foxy Hybrids hebben behoefte aan regelmatige bemesting om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten in het voorjaar en mogelijk ook in de zomer. Volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering en frequentie.

  Mulchen met organisch materiaal zoals compost of boomschors zal de grond helpen vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Dit zal de planten beschermen en hun groei bevorderen. Mulchen wordt aanbevolen voor tuinplanten.

  Deze plant gedijt het beste in een zure tot neutrale bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig te corrigeren met bijvoorbeeld compost of turf. Een te zure of te basische bodem kan de groei en gezondheid van de plant negatief beïnvloeden.

  Deze plant kan last hebben van slakken, bladluizen en snuitkevers. Natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en sluipwespen kunnen helpen bij het bestrijden van deze plagen. Het is ook mogelijk om preventief te werken met natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie.

 • Omschrijving

  De Digitalis purpurea Foxy Hybrids is een meerjarige plant met prachtige, buisvormige bloemen in verschillende tinten van paars, roze en wit. Deze hybride variant staat bekend om zijn compacte groei en zijn lange bloeiperiode van de lente tot de zomer. De plant wordt ongeveer 60-80 cm hoog en gedijt goed in zon tot halfschaduw. Het is een geliefde plant bij bijen en vlinders vanwege de nectarrijke bloemen. Deze plant wordt vaak gebruikt in borders, rotstuinen en cottage tuinen vanwege zijn sierlijke uitstraling.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.