Draba aizoides

Draba

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Draba aizoides, også kendt som den gule hvide draba, er en lille flerårig plante, der tilhører korsblomstfamilien. Planten har klaser af klart gule blomster, der blomstrer om foråret. Draba aizoides vokser primært på stenede jordbunde og bjergenge i Europa. Den har små spatelformede blade og vokser i tætte puder. Denne plante bruges ofte som jorddække i stenbede på grund af dens kompakte vækstform og smukke blomstring.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, denne plante er stedsegrøn. Den beholder sine blade hele året rundt. Dette gør den til et attraktivt valg til haver.

  Planten er hårdføre ned til cirka -15 grader Celsius. Det er vigtigt at beskytte planten under streng frost. Det anbefales at dække planten om vinteren med f.eks. halm eller blade.

  Ja, denne plante er nem at vedligeholde og kræver lidt speciel pleje. Det er en stærk og vinterhårdfør plante, der trives godt i haven. Det eneste, du skal gøre, er at sørge for tilstrækkeligt sollys og regelmæssig vanding.

  Draba aizoides har brug for ca. 20 cm plads for at kunne vokse og blomstre ordentligt. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt med lys og regelmæssigt vand for at forblive sund. En stor blomsterpotte eller plantekasse kan også give tilstrækkelig plads til denne plante.

  Denne plante trives bedst i direkte sollys eller halvskygge. I skyggen kan væksten begrænses, og blomstringen kan være mindre frodig. Sørg derfor for tilstrækkeligt lys til optimal vækst.

  Planten har brug for vand omkring en gang om ugen i gennemsnit. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, men ikke for våd. Kontroller regelmæssigt jordens fugtighed, før du vander.

  Ja, planten tiltrækker sommerfugle og bier på grund af dens blomster, der producerer nektar. Det er et populært valg til haver på grund af dens tiltrækningskraft for bestøvere.

  Ja, denne plante er god for biodiversitet, fordi den tiltrækker bier og sommerfugle med dens blomster og dermed sikrer bestøvning. Derudover tilbyder den mad og skjulesteder til forskellige insekter og små dyr i haven.

  Denne plante blomstrer normalt i månederne april til juni. Blomstringsperioden varer cirka 4 til 6 uger.

  Ja, denne plante kan godt tåle fuld sol. Det er en solelskende plante, der trives bedst i et solrigt miljø. Sørg dog for, at planten får tilstrækkeligt med vand ved varmt vejr.

  Nej, denne plante er ikke spiselig for mennesker. Det anbefales ikke at spise dele af denne plante. Det kan muligvis være giftigt.

  Ja, planten har en støjabsorberende virkning. Dette skyldes den tætte vækst og brugen af blade og stængler, der absorberer lydbølger. Dette kan reducere støjniveauet i omgivelserne.

 • Draba aizoides planter kræver ikke specifik beskæring. Hvis planten ser lidt rodet ud efter blomstringen, kan du fjerne de visne blomsterstængler. Det er ikke nødvendigt at beskære planten regelmæssigt.

  Denne plante har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, men ikke for våd. Giv helst vand ved plantens base for at undgå skimmel og råd.

  For Draba aizoides er det vigtigt at bruge en godt drænet pottemuld. Sørg for, at pottemulden ikke er for fugtig, da dette kan føre til rodsyr. Vælg gerne en pottemuld specielt til haveplanter.

  Denne plante trives bedst i godt drænet jord med en gennemsnitlig til høj fugtighed. Jordbunden skal være neutral til let sur og rig på næringsstoffer. Sørg for, at jorden ikke er for våd for at undgå rodødelæggelse.

  Planten trives bedst på en solrig placering. Sørg for en veldrænet jord og undgå for våde jordbunde. Denne plante er velegnet til haven.

  Det anbefales at beskytte planten mod frost om vinteren ved f.eks. at lægge et tykt lag muld over den. Sørg for, at jorden er godt drænet, og planten ikke lider af overskydende fugt. Det kan også hjælpe at dække planten med en fiberdug eller plastikdug.

  Sørg for, at planten får regelmæssigt vand, især i tørre perioder. Fjern regelmæssigt ukrudt og døde blade. Placér planten på et solrigt sted i godt drænet jord.

  For havplanter er det vigtigt at sørge for god gødskning. Brug en afbalanceret gødning, der er egnet til havplanter om foråret og sommeren. Overgødskning kan føre til vækstproblemer og bør undgås.

  Mulch kan bruges omkring denne plante for at undertrykke ukrudt og holde jorden fugtig. Det hjælper også med at opretholde en ensartet temperatur og næringsstoffer i jorden. Det er vigtigt at bruge organisk mulch som f.eks. træflis eller kompost.

  Denne plante trives bedst i sure til neutrale jorde med en pH-værdi mellem 4,5 og 7,0. Det er vigtigt at kontrollere jordens surhedsgrad regelmæssigt og foretage justeringer efter behov for at opretholde optimale vækstforhold. Planter, der er følsomme over for jordens surhedsgrad, såsom rhododendron og lyngplanter, vil drage fordel af et pH-overvågningssystem.

  For at opnå effektiv skadedyrsbekæmpelse i Havenplanter anbefales det at udføre regelmæssig inspektion for tegn på insektangreb, såsom bladlus eller larver. Naturlige bekæmpelsesmidler som neemolie eller biologiske insekticider kan hjælpe med at fjerne skadedyr uden at skade planterne. Derudover er det vigtigt at holde planterne sunde ved at sørge for den rette fugtighed, belysning og ernæring.

 • Beskrivelse

  Draba aizoides, også kendt som den gule hvide draba, er en lille flerårig plante, der tilhører korsblomstfamilien. Planten har klaser af klart gule blomster, der blomstrer om foråret. Draba aizoides vokser primært på stenede jordbunde og bjergenge i Europa. Den har små spatelformede blade og vokser i tætte puder. Denne plante bruges ofte som jorddække i stenbede på grund af dens kompakte vækstform og smukke blomstring.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.