Draba sibirica

Draba

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Draba sibirica is een kleine overblijvende plant met kleine groene blaadjes en witte bloemen die bloeien in de lente. Deze plant behoort tot de kruisbloemenfamilie en wordt vaak gevonden in bergachtige gebieden en rotsachtige bodems. Draba sibirica staat bekend om zijn kruipende groeiwijze en kan zich verspreiden door middel van zaden. De plant heeft een voorkeur voor zonnige standplaatsen en goed doorlatende grond. Draba sibirica kan gebruikt worden als bodembedekker in rotstuinen of als randplant in borders.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren tijdens de wintermaanden. Het is een vaste plant die jaarlijks opnieuw uitloopt in het voorjaar.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is een winterharde plant die goed bestand is tegen koude temperaturen. Het is aan te raden om de plant te beschermen bij extreme vorst.

  Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Het is een sterke en veerkrachtige tuinplant die goed gedijt in diverse bodemsoorten en klimaatomstandigheden. Snoei en bemesting zijn minimaal nodig voor deze plant.

  De plant heeft een compacte groei en is geschikt voor zowel borders als rotstuinen. Meestal heeft hij ongeveer 20 cm ruimte nodig om te groeien en zich goed te ontwikkelen. Zorg voor voldoende licht en ruimte rondom de plant voor een optimale groei.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. Het kan minder goed groeien en bloeien in de volledige schaduw. Zorg voor voldoende licht voor een optimale groei.

  De plant heeft gemiddeld eens per week water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Controleer regelmatig of de grond droog aanvoelt voordat je opnieuw water geeft.

  Ja, deze plant is aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege de bloemen die nectar produceren. Het is een goede keuze voor tuinen die deze insecten willen aantrekken.

  Tuinplanten spelen een kleine rol in het ondersteunen van biodiversiteit. Het is belangrijk om een diversiteit aan planten in de tuin te hebben om insecten en vogels aan te trekken. Over het algemeen dragen bloeiende planten bij aan het bevorderen van biodiversiteit.

  Draba sibirica bloeit meestal in de maanden april en mei. De bloeiperiode duurt meestal ongeveer twee tot vier weken. Deze tuinplant heeft kleine witte bloemen die een mooie toevoeging zijn aan de tuin.

  De plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige plek in de tuin. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven, vooral tijdens droge periodes. De plant heeft een voorkeur voor goed doorlatende grond.

  Nee, de plant is niet eetbaar. Het wordt niet aanbevolen om tuinplanten te consumeren aangezien sommige giftig kunnen zijn en gezondheidsproblemen kunnen veroorzaken. Het is het beste om enkel planten te eten die specifiek als eetbaar worden verkocht of gekweekt.

  Ja, de plant heeft een geluiddempend effect vanwege de dichte begroeiing met bladeren, takken en bloemen. Dit zorgt voor het absorberen en reflecteren van geluidsgolven. Het kan dus helpen om geluid te dempen in de directe omgeving.

 • Het is niet nodig om de plant regelmatig te snoeien, maar dode of beschadigde bladeren kunnen het hele jaar door worden verwijderd. Bij het snoeien is het belangrijk om scherpe en schone snoeischaren te gebruiken om beschadiging te voorkomen. Overmatig snoeien kan de groei en bloei van de plant belemmeren, dus snoei voorzichtig.

  Geef regelmatig water aan deze plant, zorg ervoor dat de grond vochtig blijft maar niet te nat. Laat de grond tussen waterbeurten in licht opdrogen. Geef in de winterperiode minder water dan in de zomer.

  Deze plant groeit goed in goed doorlatende potgrond met een neutrale pH-waarde. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft maar niet te nat, om wortelrot te voorkomen. Het bijmesten van de potgrond kan helpen bij een gezonde groei en bloei van de plant.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende en voedselrijke grond. Een neutrale pH-waarde is ideaal voor deze plantensoort. Zorg ervoor dat de bodem voldoende vochtig blijft, maar vermijd wateroverlast.

  De plant gedijt het beste op een zonnige plek in de tuin, met goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht ontvangt om gezond te blijven. Bescherm de plant tegen harde wind om schade te voorkomen.

  Winterbescherming is belangrijk voor deze plant zodat hij beschermd is tegen koude temperaturen. Het is aan te raden om een laag mulch of stro rond de plant aan te brengen en eventueel een beschermende hoes te gebruiken. Op deze manier kan de plant de winter goed doorstaan en in het voorjaar weer gezond groeien.

  Deze plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in goed doorlatende grond en volle zon. Het is belangrijk om regelmatig water te geven tijdens droge periodes en om dode bloemen te verwijderen om nieuwe groei te bevorderen. Het is raadzaam om de plant in het voorjaar te bemesten met een geschikte meststof voor tuinplanten.

  Tuinplanten zoals "Draba sibirica" hebben over het algemeen geen speciale bemesting nodig. Het is voldoende om in het voorjaar een organische meststof toe te dienen en de grond regelmatig te voorzien van voldoende water. Let op dat de meststof geen te hoog stikstofgehalte heeft om overbemesting te voorkomen.

  Mulchen is gunstig voor tuinplanten, omdat het de bodemvochtigheid reguleert, onkruid onderdrukt en voedingsstoffen toevoegt. Het is belangrijk om een laag organisch materiaal aan te brengen rond de basis van de plant, maar niet recht tegen de stam. Vergeet niet om regelmatig de mulchlaag bij te werken voor optimale groei en gezondheid van de plant.

  De plant gedijt het best in een zure bodem met een pH-waarde tussen 5,0 en 6,0. Een te hoge zuurgraad kan leiden tot voedingsstoffen die moeilijk beschikbaar zijn voor de plant, terwijl een te lage zuurgraad de wortels kan beschadigen. Het is belangrijk om de pH-waarde van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met bodemverbeteraars.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze tuinplant is het belangrijk om preventieve maatregelen te nemen, zoals het regelmatig controleren op ongedierte en het weghalen van aangetaste bladeren. Ook kunnen natuurlijke bestrijdingsmethoden zoals het gebruik van lieveheersbeestjes of het maken van een natuurlijke insectenspray helpen om ongedierte te verminderen. Verder is het belangrijk om de plant gezond te houden door hem regelmatig water te geven en te bemesten.

 • Omschrijving

  Draba sibirica is een kleine overblijvende plant met kleine groene blaadjes en witte bloemen die bloeien in de lente. Deze plant behoort tot de kruisbloemenfamilie en wordt vaak gevonden in bergachtige gebieden en rotsachtige bodems. Draba sibirica staat bekend om zijn kruipende groeiwijze en kan zich verspreiden door middel van zaden. De plant heeft een voorkeur voor zonnige standplaatsen en goed doorlatende grond. Draba sibirica kan gebruikt worden als bodembedekker in rotstuinen of als randplant in borders.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.