Dryas octopetala 'Minor'

Dryas

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Dryas octopetala 'Minor' is een kleine en compacte, groenblijvende plant die behoort tot de steenbreekfamilie. Het heeft kleine, witte bloemen die in de zomer bloeien en een lage, tapijtvormende groeiwijze hebben. Deze plant gedijt goed in rotsachtige en droge omgevingen en is daarom perfect voor rotstuinen en rotswanden. Het blad is donkergroen en glanzend, waardoor het een aantrekkelijke toevoeging is aan de tuin. 'Minor' verwijst naar het feit dat dit een kleinere variant is van de Dryas octopetala plant.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Dryas octopetala 'Minor' is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Dit maakt het een aantrekkelijke keuze voor tuinen die het hele jaar door wat groen willen behouden.

  De plant is winterhard tot ongeveer -30 graden Celsius. Het is dus goed bestand tegen koudere temperaturen in de winter. Het is aan te raden om de plant bij strenge vorst extra bescherming te geven.

  Dryas octopetala 'Minor' is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud. De plant heeft weinig verzorging nodig en gedijt goed in de meeste bodemsoorten en klimaten. Regelmatig water geven en voldoende zonlicht zijn belangrijk voor een gezonde groei.

  Dryas octopetala 'Minor' heeft gemiddeld ongeveer 30 cm ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Zorg voor voldoende ruimte tussen de planten om de groei niet te belemmeren. Houd ook rekening met eventuele uitlopers of zijtakken die de plant kan ontwikkelen.

  Dryas octopetala 'Minor' groeit het beste in de volle zon. In de schaduw zal de groei mogelijk vertragen en kan de plant minder bloemen produceren. Het is dus aan te raden om deze plant op een zonnige plek te plaatsen voor optimale groei.

  Tuinplanten hebben meestal één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en de bodemgesteldheid. Het is belangrijk om te controleren of de grond niet te droog of te nat is voordat je water geeft. Overmatig water geven kan wortelrot veroorzaken.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de bloemen die nectar bevatten. Het is een aantrekkelijke keuze voor tuinen die insecten willen aantrekken.

  Ja, deze plant draagt bij aan de biodiversiteit door zijn mooie bloemen die insecten aantrekken. Daarnaast zorgt hij voor variatie in de tuin en biedt hij schuilplaatsen voor kleine dieren. Al met al een positieve bijdrage aan de biodiversiteit.

  Deze plant bloeit van mei tot juli en de bloei kan tot wel vier weken duren.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige standplaats. Zorg er wel voor dat de grond goed vochtdoorlatend is en geef regelmatig water bij droge periodes. De plant is goed winterhard en kan dus ook prima in de winterzon staan.

  Dryas octopetala 'Minor' is niet eetbaar voor mensen. Het is voornamelijk bedoeld als decoratieve tuinplant. Het consumeren van de plant kan nadelige gezondheidseffecten veroorzaken.

  Ja, de plant heeft een geluidsdempende werking door de bladeren en de structuur van de bloemen. Het kan helpen om geluid te absorberen en te verminderen in een tuinomgeving.

 • Deze plant kan af en toe gesnoeid worden om de vorm te behouden en dode takken te verwijderen. Snoei in het voorjaar na de bloei om nieuwe groei te stimuleren. Zorg ervoor dat de snoeischaar schoon en scherp is om schade aan de plant te voorkomen.

  Geef de Tuinplant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Vermijd dat de wortels langdurig in water staan om wortelrot te voorkomen.

  Voor deze plant wordt aanbevolen om gebruik te maken van goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Plaats de plant op een zonnige tot halfschaduwrijke plek.

  De bodemkwaliteit voor de Tuinplanten moet goed doorlatend zijn en met een neutrale pH-waarde. De plant gedijt het beste in vochtige, maar goed doorlatende grond. Zorg voor regelmatige bemesting en voldoende vochtigheid om de plant gezond te houden.

  'Dryas octopetala 'Minor'' groeit het best op een zonnige standplaats met goed doorlatende grond. Ze kunnen ook goed gedijen in halfschaduw, maar hebben wel voldoende zonlicht nodig om goed te kunnen groeien. Het is belangrijk dat de grond niet te nat is, omdat dit kan leiden tot wortelrot.

  Deze plant heeft over het algemeen geen extra winterbescherming nodig, omdat hij goed bestand is tegen koude temperaturen. Het is echter aan te raden om de plant te mulchen met bladeren of compost om de wortels te beschermen tegen strenge vorst. Zorg er ook voor dat de plant voldoende water krijgt tijdens droge winterperiodes.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in zowel zon als halfschaduw. Zorg voor goed doorlatende grond en geef matig water tijdens droge periodes. Voor een gezonde groei kan de plant jaarlijks worden bemest.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om regelmatig te bemesten met een algemene meststof voor bloeiende planten. Gebruik een meststof met een hoog kaliumgehalte om de bloei te stimuleren. Bemest de plant in het voorjaar en eventueel nog een keer in de zomer voor een optimale groei.

  Mulch is een beschermende laag organisch materiaal die rond de basis van planten wordt gelegd om vocht vast te houden, de bodemtemperatuur te reguleren en onkruidgroei te beperken. Mulch kan bestaan uit verschillende materialen, zoals houtsnippers, bladeren of stro. Het aanbrengen van mulch rond tuinplanten kan helpen bij het behoud van een gezonde en bloeiende tuin.

  Deze plant gedijt het beste in een zure bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren om ervoor te zorgen dat de plant voldoende voedingsstoffen kan opnemen. Het toevoegen van organisch materiaal kan helpen om de pH-waarde op een geschikt niveau te houden.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze tuinplanten, kan je natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en gaasvliegen aantrekken. Verder kan je regelmatig controleren op tekenen van ongedierte en deze handmatig verwijderen. Als het probleem ernstig is, kan je ook biologische bestrijdingsmiddelen gebruiken, zoals insecticidale zeep.

 • Omschrijving

  Dryas octopetala 'Minor' is een kleine en compacte, groenblijvende plant die behoort tot de steenbreekfamilie. Het heeft kleine, witte bloemen die in de zomer bloeien en een lage, tapijtvormende groeiwijze hebben. Deze plant gedijt goed in rotsachtige en droge omgevingen en is daarom perfect voor rotstuinen en rotswanden. Het blad is donkergroen en glanzend, waardoor het een aantrekkelijke toevoeging is aan de tuin. 'Minor' verwijst naar het feit dat dit een kleinere variant is van de Dryas octopetala plant.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.