Dryas x suendermannii

Dryas

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Dryas x suendermannii is een hybride plant die ontstaat uit een kruising tussen verschillende Dryas soorten. Het is een groenblijvende plant met prachtige, witte bloemen die bloeien in het voorjaar en zomer. De bladeren van de plant zijn glanzend en hebben een donkergroene kleur. Deze plant gedijt goed op goed doorlatende grond en in de volle zon. Het is een mooie toevoeging aan rotstuinen of als bodembedekker in een tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is groenblijvend. Dat betekent dat de bladeren gedurende het hele jaar groen blijven. Het is dus een mooie toevoeging aan je tuin, ook in de wintermaanden.

  Deze tuinplant is winterhard tot ongeveer -20 graden Celsius. Het kan goed overleven in koude klimaten en heeft geen bescherming nodig tijdens de winter. Zorg er wel voor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen.

  Dryas x suendermannii is een plant die weinig onderhoud nodig heeft. Zolang de plant op een zonnige plek staat en goed gedraineerde grond heeft, zal hij goed gedijen. Regelmatig water geven en bemesten zal de plant helpen gezond te blijven.

  De plant heeft ongeveer één vierkante meter ruimte nodig om gezond te groeien. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is rondom de plant voor goede luchtcirculatie en groei. Plant de plant op een plek waar hij voldoende zonlicht kan krijgen.

  Ja, Tuinplanten zoals Dryas x suendermannii groeien over het algemeen goed in de schaduw, maar ze hebben wel wat licht nodig om te kunnen groeien en bloeien. Zorg er dus voor dat de plant voldoende licht krijgt, zelfs als het in de schaduw staat.

  De plant heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de temperatuur en luchtvochtigheid in de omgeving. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar let op dat de wortels niet te lang nat blijven staan om wortelrot te voorkomen. Het is aan te raden om regelmatig te controleren of de grond droog aanvoelt voordat je opnieuw water geeft.

  Ja, de plant is aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege de nectarrijke bloemen die ze produceren. Dit maakt de plant een goede keuze voor tuinen waar biodiversiteit wordt gestimuleerd.

  De Dryas suendermannii is een aantrekkelijke plant voor bestuivers en kan bijdragen aan de biodiversiteit in de tuin. Door het aanbieden van nectar en pollen, kunnen bijen, vlinders en andere nuttige insecten worden aangetrokken. Het toevoegen van deze plant aan uw tuin kan helpen om de diversiteit van planten en dieren te vergroten.

  Deze plant bloeit in de maanden mei en juni en de bloeitijd kan ongeveer 2 tot 3 weken duren.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt goed in een zonnige standplaats. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de grond voldoende vochtig blijft, vooral tijdens warme zomerdagen. Deze plant kan goed groeien en bloeien in de volle zon.

  Nee, de plant Dryas x suendermannii is niet eetbaar. Het wordt niet aanbevolen om deze plant te consumeren. Planten uit de categorie Tuinplanten zijn over het algemeen niet bedoeld voor consumptie.

  De plant heeft een dichte groeiwijze en kan geluid deels dempen. Het bladoppervlak en de vorm van de bladeren kunnen helpen bij het absorberen van geluidsgolven. Planten met deze eigenschappen kunnen een gunstig effect hebben op geluidsdemping in de tuin.

 • Het is niet nodig om Dryas x suendermannii regelmatig te snoeien, aangezien deze plant van nature een compacte vorm behoudt. Eventueel dode of beschadigde takken kunnen worden verwijderd in het voorjaar. Houd de plant gewoonlijk netjes en gezond door de bloemen na de bloei te verwijderen.

  Geef regelmatig water aan deze plant om uitdroging te voorkomen. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels te lang nat blijven. Regelmatig controleren of de plant voldoende water krijgt is aan te raden voor een goede groei.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, om wortelrot te voorkomen. Een lichtzure potgrond is ideaal voor een optimale groei en bloei van deze plant.

  De bodemkwaliteit moet goed doorlatend zijn en niet te vochtig. Zorg voor een lichtzure tot neutrale grond met voldoende voedingsstoffen. Vermijd te zware of verdichte bodems.

  De plant gedijt het beste op een zonnige tot licht beschaduwde standplaats. Het is belangrijk dat de grond goed waterdoorlatend is en niet te vochtig wordt. Deze plant is geschikt voor in de tuin.

  De plant heeft winterbescherming nodig tegen vorst, vooral in koude klimaten. Dit kan worden gedaan door de plant af te dekken met stro of bladeren. Een laag mulch rond de plant kan ook helpen om de wortels te beschermen tegen strenge winterse omstandigheden.

  Deze plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in de volle zon tot halfschaduw. Zorg voor een goed doorlatende grond en geef regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te bevorderen.

  Tuinplanten zoals deze hebben behoefte aan regelmatige bemesting in het voorjaar en de zomer om gezond te blijven. Gebruik een evenwichtige meststof die speciaal is samengesteld voor tuinplanten. Overbemesting moet worden vermeden om schade aan de plant te voorkomen.

  Om de grond vochtig te houden kan mulch worden gebruikt. Dit helpt ook bij het onderdrukken van onkruid en het verbeteren van de bodemstructuur. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stam of bladeren van de plant wordt gelegd.

  De ideale zuurgraad voor de bodem van deze plant is licht zuur tot neutraal. Het is belangrijk om de pH-waarde van de bodem tussen 5,5 en 7 te houden voor een optimale groei. Het regelmatig testen en aanpassen van de zuurgraad is essentieel voor een gezonde groei van deze plant.

  Deze plant kan worden aangetast door bladluizen, trips en slakken. Om ongedierte te bestrijden, kunnen natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en roofwantsen worden ingezet. Het regelmatig controleren van de plant op tekenen van ongedierte en het gebruik van biologische bestrijdingsmiddelen kunnen ook helpen om het probleem onder controle te houden.

 • Omschrijving

  De Dryas x suendermannii is een hybride plant die ontstaat uit een kruising tussen verschillende Dryas soorten. Het is een groenblijvende plant met prachtige, witte bloemen die bloeien in het voorjaar en zomer. De bladeren van de plant zijn glanzend en hebben een donkergroene kleur. Deze plant gedijt goed op goed doorlatende grond en in de volle zon. Het is een mooie toevoeging aan rotstuinen of als bodembedekker in een tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.