Dryopteris erythrosora

Dryopteris

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Dryopteris erythrosora, også kendt som Oriental Strutsvam, er en dekorativ bregneart med iøjnefaldende blade. Bladene er klart grønne og har kobberfarvede nuancer, især om foråret. Denne bregne trives bedst i fugtig, veldrænet jord og halvskygge. Det er en vinterhård plante, der bevarer sine blade om vinteren, hvilket gør den til et smukt tilføjelse til haven året rundt. Dryopteris erythrosora bruges ofte som kantplante eller i skovhaver på grund af dens attraktive blade farve og form.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, Dryopteris erythrosora er en stedsegrøn plante, der beholder sine blade hele året. Det er et fremragende valg til haver, hvor der er brug for lidt grønt hele året rundt.

  Dryopteris erythrosora er hårdfør op til omkring -15 grader Celsius. Dette betyder, at planten kan tåle let frost og er egnet til de fleste haver i Holland. Det er vigtigt at beskytte planten godt i løbet af strenge vintre.

  Ja, denne plante er generelt nem at vedligeholde. Den kræver lidt vand og trives godt i skyggefulde og fugtige miljøer. Regelmæssig beskæring og frugtbar jord sikrer optimal vækst.

  "Dryopteris erythrosora" har brug for plads til at vokse og udvikle sig fuldt ud. Det anbefales at give planten tilstrækkelig plads, så bladene ikke kommer i klemme. Tag højde for en gennemsnitlig størrelse på cirka 60-90 cm høj og bred.

  Ja, denne plante trives godt i skyggen og trives bedst på et sted med lidt direkte sollys. Det er et ideelt valg til haver med lidt lys og kan trives godt under træer eller i skyggen af bygninger. Planten kræver lidt vedligeholdelse og vil udvikle sig godt med regelmæssig vanding og lidt gødning.

  Planten har brug for vand cirka 1 til 2 gange om ugen, afhængigt af omgivelsestemperaturen og luftfugtigheden. Det er vigtigt, at jorden altid er let fugtig, men ikke for våd. Det anbefales at kontrollere jorden regelmæssigt, før du vander.

  "Denne plante tiltrækker ikke sommerfugle og bier."

  Ja, planten bidrager til biodiversiteten ved at tiltrække bier og sommerfugle og give dem føde og skjulesteder. Derudover giver planten mere variation i havenes økosystem, hvilket er godt for andre planter og dyr.

  Denne plante blomstrer i månederne maj og juni. Blomstringsperioden varer cirka 2 til 3 uger.

  Denne plante trives bedre i halvskygge eller skygge og tåler ikke godt direkte sollys. Udsættelse for direkte sollys kan beskadige bladene og forårsage forbrænding. Derfor anbefales det at placere planten et beskyttet sted.

  Nej, denne plante er ikke spiselig. Det er bedst ikke at indtage bladene eller andre dele af denne plante, da de kan indeholde giftige stoffer. Det frarådes at indtage den.

  Ja, planten har en tæt bladekron, der kan absorbere lyd og dermed have en lyddæmpende effekt i haven.

 • Denne plante kræver ikke beskæring, med mindre det er for at fjerne beskadigede eller døde blade. Beskær denne plante om foråret inden den nye vækst begynder. Sørg for at bruge skarpe saks eller en beskæresaks til at klippe rent.

  Denne plante har brug for regelmæssig vanding, især under varme perioder. Sørg for, at jorden altid er fugtig, men ikke gennemblødt. Undgå at lade planten stå for længe tør for at undgå udtørring.

  Denne plante trives bedst i fugtig, veldrænet pottemuld. Sørg for, at jorden altid forbliver let fugtig, men undgå at rødderne står i vand. En blanding af pottemuld med ekstra humus eller kompost kan hjælpe med at holde planten sund.

  Denne plante foretrækker fugtig, veldrænet jord af middelkvalitet. Sørg for, at jorden har tilstrækkelige næringsstoffer og undgå vandmætning. Regelmæssig tilføjelse af organisk materiale kan forbedre jordkvaliteten.

  Placering: Denne plante trives bedst i halvskygge til skyggefulde områder i haven. Sørg for en fugtig og veldrænet jord. Undgå direkte sollys og beskyt planten mod kraftig vind.

  Om vinteren har denne plante brug for beskyttelse mod frost. Sørg for et lag muld omkring planten for at beskytte rødderne. I strenge vintre kan det hjælpe at dække planten med fx fiberdug.

  Denne plante har brug for regelmæssig vanding, men kan ikke lide våde fødder. Sørg for let skygge og en jord med humus. Fjern regelmæssigt døde blade for at fremme en sund vækst.

  Have brug for regelmæssig gødning om foråret og sommeren for at forblive sunde. Brug en afbalanceret gødning til løvfældende planter for at fremme vækst og farve. Undgå overgødning, da det kan skade planten.

  Mulch kan påføres rundt om basen af denne plante for at holde på fugt og undertrykke ukrudt. Det hjælper også med at beskytte plantens rødder mod ekstreme temperaturer og frost om vinteren. Brug organisk mulch såsom blade, barkflis eller kompost for det bedste resultat.

  Dryopteris erythrosora foretrækker en let sur til neutral jord. Det er vigtigt, at jordens pH-værdi ligger mellem 5,5 og 7,5. En for sur eller for alkalisk jord kan hæmme plantens vækst og sundhed.

  Den bedste måde at bekæmpe skadedyr på denne plante er ved regelmæssigt at kontrollere bladene for tegn på bladlus, spindemider og snegle. Naturlige fjender som mariehøns og rovbiller kan også hjælpe med at bekæmpe skadedyr i haven. Det er vigtigt at holde planten sund ved at sikre god luftcirkulation og undgå at give for meget vand, for at reducere risikoen for skadedyrsangreb.

 • Beskrivelse

  Dryopteris erythrosora, også kendt som Oriental Strutsvam, er en dekorativ bregneart med iøjnefaldende blade. Bladene er klart grønne og har kobberfarvede nuancer, især om foråret. Denne bregne trives bedst i fugtig, veldrænet jord og halvskygge. Det er en vinterhård plante, der bevarer sine blade om vinteren, hvilket gør den til et smukt tilføjelse til haven året rundt. Dryopteris erythrosora bruges ofte som kantplante eller i skovhaver på grund af dens attraktive blade farve og form.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.