Echinacea purpurea 'Magnus'

Echinacea

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Echinacea purpurea 'Magnus' is een vaste plant die bekend staat om zijn heldere magenta bloemen met karakteristieke oranje kegels in het midden. De bloemen bloeien van de zomer tot de herfst en trekken vlinders en bijen aan. De plant groeit tot ongeveer 80 cm hoog en gedijt goed in de volle zon en goed doorlatende grond. Echinacea 'Magnus' is een populaire keuze voor tuinen vanwege zijn schoonheid en zijn medicinale eigenschappen. Het is een winterharde plant die weinig onderhoud nodig heeft, maar jaarlijks gesnoeid kan worden om de vorm te behouden.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, deze plant is niet groenblijvend. Het verliest zijn bladeren in de winter en groeit nieuwe bladeren in het voorjaar. Het is een vaste plant die bloeit in de zomer en herfst.

  De plant is winterhard tot ongeveer -25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tegen strenge vorst. Het is aan te raden om de plant in de winter af te dekken met bijvoorbeeld bladeren of stro.

  Ja, de plant Echinacea purpurea 'Magnus' is gemakkelijk te onderhouden. Het vereist geen speciale zorg en kan goed gedijen in verschillende omgevingen. Regelmatig water geven en bemesten is voldoende voor een gezonde groei.

  Een Echinacea purpurea 'Magnus' heeft ongeveer 40 tot 60 centimeter ruimte nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich uit te kunnen breiden en te groeien. Plaats de plant op een zonnige plek in de tuin voor het beste resultaat.

  Echinacea purpurea 'Magnus' groeit het beste in de volle zon, maar kan ook deels in de schaduw groeien. Zorg ervoor dat de plant minimaal 4-6 uur zonlicht per dag krijgt voor optimale groei. In de schaduw kan de plant minder bloemen produceren.

  Echinacea purpurea 'Magnus' heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond goed te laten opdrogen tussen de gietbeurten om wortelrot te voorkomen. Het is aan te raden om de plant water te geven bij de wortels en niet op de bladeren.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan door de grote en opvallende bloemen met veel nectar. Het is een goede keuze voor een tuin die biodiversiteit wil bevorderen en bestuivers wil aantrekken.

  Ja, deze plant is goed voor biodiversiteit, omdat hij vlinders en bijen aantrekt met zijn nectarrijke bloemen. Daarnaast kan hij ook kleine dieren aantrekken die zich voeden met zijn zaden of insecten die op de plant leven. Het toevoegen van deze plant aan een tuin kan helpen om de diversiteit aan planten en dieren te vergroten.

  Deze plant bloeit normaal gesproken van juli tot september en de bloeiperiode kan tot wel 8 weken duren.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is een tuinplant die gedijt in zonnige omstandigheden. Zorg voor voldoende water en een goed doorlatende grond.

  Nee, Echinacea purpurea 'Magnus' is niet eetbaar. Het is een tuinplant die voornamelijk wordt gebruikt vanwege zijn sierwaarde en medicinale eigenschappen. Het wordt afgeraden om delen van deze plant te consumeren.

  De Echinacea purpurea 'Magnus' heeft geen geluidsdempende eigenschappen. Het is vooral bekend om zijn mooie bloemen die vlinders en bijen aantrekken. Het is een populaire tuinplant vanwege zijn lange bloeiperiode en winterhardheid.

 • Knip uitgebloeide bloemstelen zo snel mogelijk weg om de bloei te bevorderen. Verwijder in het voorjaar oude of beschadigde bladeren om de plant gezond te houden. Snoei de plant tot de grond in het najaar voor een frisse start in het volgende seizoen.

  De Echinacea purpurea 'Magnus' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft maar niet te drassig. Water geven in de vroege ochtend of late avond wordt aanbevolen om verdamping te verminderen.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft maar niet te nat wordt, om wortelrot te voorkomen. Kies voor een potgrond speciaal samengesteld voor tuinplanten voor optimale groei en bloei.

  Deze plant groeit het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde tot hoge vruchtbaarheid. Zorg ervoor dat de bodem licht zuur tot neutraal is en vermijd wateroverlast om wortelrot te voorkomen. Een goede bodemkwaliteit is essentieel voor een gezonde groei en bloei van deze tuinplant.

  Deze plant groeit het beste op een zonnige standplaats in goed doorlatende grond. Het is belangrijk dat de grond niet te nat wordt in de winter om wortelrot te voorkomen. Ze kunnen goed gedijen in borders en bloemperken.

  Het is raadzaam om in de winter een mulchlaag rond de plant aan te brengen om de wortels te beschermen tegen vorst. Ook kan een beschermlaag van bladeren of stro over de plant worden gelegd. Knip in het voorjaar eventuele dode stengels af om de plant gezond te houden.

  Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht krijgt en plant deze in goed doorlatende grond. Geef regelmatig water, vooral bij droog weer. Verwijder uitgebloeide bloemen om de bloei te bevorderen.

  Gebruik organische meststoffen in het voorjaar om de groei en bloei te stimuleren. Overbemesting kan leiden tot te veel bladontwikkeling en minder bloemen. Vermijd meststoffen met een hoog stikstofgehalte om bossigheid te voorkomen.

  Het is raadzaam om de grond rondom deze plant te mulchen. Mulch helpt het vocht vast te houden en de bodemtemperatuur te reguleren, wat gunstig is voor de groei en bloei van de plant. Kies bij voorkeur organische mulch, zoals bladeren of houtsnippers.

  De ideale zuurgraad voor deze tuinplant is neutraal tot licht alkalisch. Een pH-waarde tussen de 6 en 7,5 is optimaal voor een gezonde groei. Het is belangrijk om te zorgen voor een goed doorlatende bodem om wortelrot te voorkomen.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze tuinplant, kunt u gebruik maken van natuurlijke methoden zoals het besproeien met neemolie of het planten van kruiden die afstotend zijn voor ongedierte. Daarnaast kunt u regelmatig controleren op aanwezigheid van ongedierte en indien nodig handmatig verwijderen. Het is belangrijk om de plant gezond te houden door voldoende water te geven en te zorgen dat deze voldoende zonlicht krijgt.

 • Omschrijving

  Echinacea purpurea 'Magnus' is een vaste plant die bekend staat om zijn heldere magenta bloemen met karakteristieke oranje kegels in het midden. De bloemen bloeien van de zomer tot de herfst en trekken vlinders en bijen aan. De plant groeit tot ongeveer 80 cm hoog en gedijt goed in de volle zon en goed doorlatende grond. Echinacea 'Magnus' is een populaire keuze voor tuinen vanwege zijn schoonheid en zijn medicinale eigenschappen. Het is een winterharde plant die weinig onderhoud nodig heeft, maar jaarlijks gesnoeid kan worden om de vorm te behouden.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.