Echinacea purpurea 'The King'

Echinacea

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Echinacea purpurea 'The King' is een prachtige en imposante variant van de bekende rode zonnehoed. De bloemen zijn groter dan gemiddeld en hebben een diepe paarse kleur met donkerrode kegels in het midden. Deze plant trekt veel vlinders en bijen aan en bloeit vanaf de zomer tot in de herfst. 'The King' heeft stevige stelen en is goed bestand tegen verschillende weersomstandigheden. Een echte eyecatcher voor in de tuin en perfect voor het aantrekken van insecten.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend, maar verliest zijn bladeren in de winter. Het is een vaste plant die in het voorjaar weer opnieuw zal uitlopen. Tijdens de winterperiode zal de plant in ruststand verkeren.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. In strenge winters kan het nodig zijn om de plant extra te beschermen. Het is aan te raden om de plant te bedekken met bladeren of stro om vorstschade te voorkomen.

  De Echinacea purpurea 'The King' is over het algemeen vrij makkelijk in onderhoud. De plant heeft weinig verzorging nodig en kan goed gedijen in verschillende soorten grond. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te zorgen voor voldoende zonlicht.

  De plant heeft ongeveer 30-40 centimeter ruimte nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen. Zorg voor voldoende afstand tussen andere planten om luchtcirculatie te bevorderen. Plant de bloem in een goed doorlatende grond voor optimale groei.

  Echinacea purpurea 'The King' groeit het beste in de volle zon of in lichte schaduw. Een plek met minstens 6 uur zonlicht per dag is ideaal voor deze tuinplant. In de schaduw zal de plant minder goed groeien en bloeien.

  Deze plant heeft wekelijks water nodig. Houd de grond vochtig, maar niet doorweekt. Water geven wanneer de bovenste laag van de grond droog aanvoelt.

  Ja, Echinacea's trekken vlinders en bijen aan vanwege hun nectarrijke bloemen. Het zijn ideale planten voor het aantrekken van bestuivers in de tuin.

  Ja, Echinacea planten zijn zeer waardevol voor de biodiversiteit omdat ze bijen, vlinders en andere bestuivers aantrekken met hun nectarrijke bloemen. Ze bieden voedsel en beschutting voor verschillende insectensoorten en dragen zo bij aan de ecologische diversiteit in de tuin. Het is een goede keuze voor een biodiverse tuin.

  Deze plant bloeit van juli tot en met september en de bloei duurt ongeveer 8 weken.

  Deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige locatie. Zorg wel voor voldoende vochtige grond, vooral in warme periodes. In de volle zon kan de plant mooi bloeien en groeien.

  Ja, de bloemblaadjes van Echinacea purpurea 'The King' zijn eetbaar en kunnen worden toegevoegd aan salades of worden gebruikt om thee van te maken. Het wordt afgeraden om grote hoeveelheden van de plant te consumeren.

  Ja, Echinacea purpurea 'The King' heeft een geluidsdempend effect vanwege de dikke bladeren en stelen. Het kan helpen om omgevingsgeluiden te absorberen en de akoestiek in een tuin te verbeteren. Het is echter geen volledige geluidsisolatie.

 • Om de plant gezond te houden, kan regelmatig snoeien nuttig zijn, vooral na de bloeiperiode. Verwijder dode bladeren en verwelkte bloemen om de groei te bevorderen. Knip de stengels tot vlak boven de grond af in het najaar om de plant voor te bereiden op de winter.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is, maar niet doorweekt. Vermijd het geven van te veel water, dit kan wortelrot veroorzaken.

  Deze plant groeit het beste in goed doorlatende potgrond met een neutrale pH-waarde. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar vermijd wateroverlast om wortelrot te voorkomen. Geef de plant regelmatig voeding voor een gezonde groei.

  De bodemkwaliteit van de plant moet goed doorlatend en vruchtbaar zijn. Zorg voor een bodem met een neutrale tot licht zure pH-waarde. Vermijd te natte grond, omdat dit kan leiden tot wortelrot.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige standplaats, maar kan ook enige schaduw verdragen. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en geef regelmatig water. Deze tuinplant kan goed groeien in borders of potten op het terras.

  Om Echinacea purpurea 'The King' te beschermen tijdens de winter, is het belangrijk om een laag mulch of stro rond de voet van de plant aan te brengen. Dit kan helpen bij het beschermen van de wortels tegen strenge vorst. Zorg er ook voor dat de plant voldoende water heeft gekregen voordat de winter begint.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig verwelkte bloemen om de bloei te bevorderen. Snoei in het voorjaar dode delen van de plant weg.

  Kies voor een bemesting met een langzaam werkende meststof voor bloeiende planten om de groei en bloei te stimuleren. Geef de plant in het voorjaar en eventueel in de zomer een meststof die rijk is aan stikstof, fosfor en kalium. Gebruik altijd de aanbevolen dosering om overbemesting te voorkomen.

  Het is aan te raden om de bodem rond de plant te mulchen met organisch materiaal, zoals bladeren of compost. Dit zal de bodem vochtig houden en onkruidgroei verminderen. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet tegen de stam van de plant wordt aangebracht om rot te voorkomen.

  De plant prefereert een neutrale tot licht zure grond met een pH-waarde tussen de 6,5 en 7,5. Het is belangrijk dat de bodem goed doorlatend is om wateroverlast te voorkomen. Het gebruik van compost kan helpen bij het verbeteren van de bodemstructuur en zuurgraad.

  Voor de bestrijding van ongedierte op deze tuinplant kan gebruik worden gemaakt van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes of sluipwespen. Daarnaast kunnen ook biologische bestrijdingsmiddelen op basis van bijvoorbeeld neemolie effectief zijn. Het regelmatig controleren van de plant op eventueel aanwezig ongedierte is belangrijk voor een gezonde groei.

 • Omschrijving

  Echinacea purpurea 'The King' is een prachtige en imposante variant van de bekende rode zonnehoed. De bloemen zijn groter dan gemiddeld en hebben een diepe paarse kleur met donkerrode kegels in het midden. Deze plant trekt veel vlinders en bijen aan en bloeit vanaf de zomer tot in de herfst. 'The King' heeft stevige stelen en is goed bestand tegen verschillende weersomstandigheden. Een echte eyecatcher voor in de tuin en perfect voor het aantrekken van insecten.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.