Echinops ritro 'Veitch's Blue'

Echinops

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Echinops ritro 'Veitch's Blue' is een vaste plant met opvallende grijsgroene bladeren en bolvormige bloemen die blauw van kleur zijn. De bloemen trekken vlinders en bijen aan en bloeien in de zomermaanden. Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende grond en volle zon. 'Veitch's Blue' is een mooie aanvulling op borders en prairiebeplantingen en kan ook als snijbloem worden gebruikt. Het is een winterharde plant die weinig onderhoud nodig heeft en goed bestand is tegen droogte.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Echinops ritro 'Veitch's Blue' is niet groenblijvend. Het is een bladverliezende plant die in de winter zijn bladeren kan verliezen. Het is daarom belangrijk om hier rekening mee te houden bij het planten in de tuin.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15 tot -20 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant goed af te dekken tijdens strenge vorst. Het is een sterke tuinplant die goed bestand is tegen koude temperaturen.

  Deze plant is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale zorg nodig. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en geef regelmatig water. Verwijder dode bloemen om nieuwe groei te bevorderen.

  Deze plant heeft voldoende ruimte nodig om zijn volle hoogte van ongeveer 1,2 meter te bereiken en verspreidt zich tot ongeveer 60-90 cm breed. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is tussen verschillende planten om luchtcirculatie te bevorderen en overbevolking te voorkomen. Het is aan te raden om de plant op een zonnige locatie te planten met goed doorlatende grond.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw kan de groei en bloei minder goed zijn. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te planten.

  De plant heeft slechts af en toe water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de grond tussen gietbeurten in lichtjes te laten uitdrogen om wortelrot te voorkomen. Overmatig water geven kan schadelijk zijn voor de plant.

  Ja, deze plant trekt vlinders, bijen en andere bestuivers aan vanwege de nectarrijke bloemen. Het is een waardevolle toevoeging aan de tuin om biodiversiteit te bevorderen. Het helpt bij het bestuiven van andere planten in de omgeving.

  Ja, deze plant is goed voor biodiversiteit omdat het bijen en vlinders aantrekt met zijn nectarrijke bloemen. Het biedt voedsel en schuilplaatsen voor insecten, wat de biodiversiteit in de tuin kan vergroten. Het is een waardevolle toevoeging aan een biodiverse tuin.

  Deze plant bloeit in de maanden juli en augustus en de bloei duurt ongeveer 6 tot 8 weken.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en heeft daar zelfs baat bij. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven bij warm weer.

  Nee, de plant is niet eetbaar. Het wordt voornamelijk gekweekt vanwege zijn decoratieve bloemen en bladeren. Het consumeren van de plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, deze plant heeft de mogelijkheid om geluid te absorberen en daarmee een geluidsdempend effect te hebben in uw tuin. Door zijn grote bladeren en dichte groeiwijze kan hij geluidsgolven absorberen en daarmee bijdragen aan een rustige omgeving. Het plaatsen van meerdere van deze planten kan het geluid nog verder dempen.

 • Om de plant gezond te houden, kan je na de bloei de uitgebloeide bloemstengels wegsnijden. Verwijder ook regelmatig dode, zieke of beschadigde bladeren en stengels. Snoei indien nodig in het voorjaar om de vorm en omvang van de plant te behouden.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Geef water aan de basis van de plant en vermijd het besproeien van de bladeren om schimmelgroei te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond die rijk is aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de potgrond niet te vochtig wordt, om wortelrot te voorkomen. Het regelmatig bemesten van de potgrond zal de plant helpen gezond en sterk te blijven.

  Deze plant heeft een voorkeur voor goed doorlatende en vochtige bodems. Zorg ervoor dat de grond vruchtbaar is en rijk aan organisch materiaal voor optimale groei. Vermijd natte of zware kleigrond om wortelrot te voorkomen.

  De plant groeit het beste op een zonnige standplaats. Zorg voor goed doorlatende grond en vermijd te natte bodem. Bescherm de plant tegen harde wind.

  In de winter kan het nodig zijn om de plant te beschermen tegen vorst door bijvoorbeeld mulch of stro rond de basis aan te brengen. Zorg ervoor dat de plant goed water krijgt voordat de vorstperiode begint. In het voorjaar kan de plant teruggesnoeid worden om nieuwe groei te stimuleren.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in de volle zon. Zorg voor een goed doorlatende grond en geef regelmatig water tijdens droge periodes. Verwijder uitgebloeide bloemen om de plant gezond te houden.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om de bodem te bemesten met organische meststoffen in het voorjaar. Gebruik een evenwichtige meststof met een hoog gehalte aan kalium om de bloei te stimuleren. Overbemesting kan leiden tot een te weelderige groei met minder bloemen.

  Het is aan te raden om mulch rond de plant aan te brengen om vocht vast te houden en onkruidgroei te onderdrukken. Gebruik organisch materiaal zoals compost of boomschors als mulch. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet tegen de stengels van de plant wordt aangebracht.

  De Tuinplanten groeien het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Een pH-waarde tussen 5,5 en 7 is ideaal voor deze planten. Zorg voor een goede drainage om problemen met wortelrot te voorkomen.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze tuinplant is het aangeraden preventieve maatregelen te nemen, zoals regelmatig controleren op plagen en ziektes. Bij een eventuele besmetting kan gebruik worden gemaakt van biologische bestrijdingsmiddelen of natuurlijke vijanden van het ongedierte. Chemische bestrijdingsmiddelen kunnen ook worden gebruikt, maar deze kunnen schadelijk zijn voor het milieu en andere planten.

 • Omschrijving

  Echinops ritro 'Veitch's Blue' is een vaste plant met opvallende grijsgroene bladeren en bolvormige bloemen die blauw van kleur zijn. De bloemen trekken vlinders en bijen aan en bloeien in de zomermaanden. Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende grond en volle zon. 'Veitch's Blue' is een mooie aanvulling op borders en prairiebeplantingen en kan ook als snijbloem worden gebruikt. Het is een winterharde plant die weinig onderhoud nodig heeft en goed bestand is tegen droogte.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.