Epimedium pubigerum

Epimedium

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Epimedium pubigerum er en løvfældende flerårig plante, der tilhører Berberidaceae-familien. Planten har hjerteformede blade, der er grønne, og blomstrer om foråret med lysegule blomster med røde pletter. Epimedium pubigerum trives bedst i fugtig, veldrænet jord og halvskygge til skyggefulde miljøer. Denne plante er hårdfør og kan blive op til cirka 30 cm høj. Epimedium pubigerum er elsket for sine dekorative blade og blomster og er velegnet til brug som bunddække eller i bede og stenbede.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, planten er stedsegrønne og bevarer sit løv hele året. Det er en smuk tilføjelse til haven på grund af dens vintergrønne karakter.

  Epimedium pubigerum er vinterhårdfør til omkring -20 grader Celsius. Denne plante kan derfor tåle kolde temperaturer og er velegnet til at plante i haven.

  Denne plante er nem at vedligeholde og kræver minimal opmærksomhed. Den trives godt i de fleste jordtyper og har kun brug for lidt vand lejlighedsvis. Generelt set er det en stærk og robust plante.

  Epimedium pubigerum har typisk brug for en plads på cirka 30-40 cm i diameter for at vokse godt og sprede sig. Det er vigtigt at give tilstrækkelig plads mellem planterne for at fremme luftcirkulationen. Sørg for, at planten har plads nok til at udvikle sig og blomstre.

  Ja, Epimedium pubigerum trives godt i skyggen. Det er en skyggetolerant plante, der trives godt på steder med lidt direkte sollys. Det er et godt valg til haver med mange træer eller høje bygninger, der kaster skygge.

  Epimedium pubigerum har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Det anbefales at holde jorden let fugtig, men ikke gennemblødt. Generelt er det tilstrækkeligt at vande en til to gange om ugen.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier. Det er en attraktiv plante for bestøvere som sommerfugle og bier. Den tiltrækker disse insekter på grund af blomsterne og nektaren, som den tilbyder.

  Ja, denne plante er god for biodiversitet, fordi den tiltrækker insekter med sine blomster og blade. Derudover bidrager den til den økologiske balance i haven. Den skaber variation og fødekilder for forskellige typer af dyr.

  "Epimedium pubigerum" blomstrer i april og maj måned. Blomstringsperioden varer cirka 4 til 6 uger.

  Ja, planten Epimedium pubigerum kan godt klare fuld sol og kan endda trives i solrige forhold. Det er en vinterhård og tørketolerant haveplante, der kan vokse godt i fuld sol. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med vand i tørre perioder.

  Nej, planten Epimedium pubigerum er ikke spiselig og anbefales ikke til forbrug. Den dyrkes primært som prydplante på grund af de dekorative blomster og blade. Det er vigtigt kun at indtage planter, der specifikt betragtes som spiselige for at undgå sundhedsrisici.

  Epimedium pubigerum har ikke lyddæmpende egenskaber. Det er primært en dekorativ haveplante.

 • Epimedium pubigerum kan beskæres om foråret for at fjerne døde eller beskadigede blade. Trim også regelmæssigt for at holde planten kompakt og sund. Brug altid skarpt og rent værktøj til beskæring for at undgå infektioner.

  Epimedium pubigerum har brug for moderat vand og må ikke stå for vådt. Giv især om sommeren regelmæssigt vand, men lad jorden tørre lidt ud mellem vandingerne. Det er vigtigt at give vand ved plantens base og ikke på bladene for at forhindre skimmel.

  For Epimedium pubigerum er det vigtigt at vokse i godt drænet og fugtig pottemuld. Sørg for, at pottemulden ikke bliver for våd, og giv planten regelmæssigt vand. Tilsæt lejlighedsvis lidt gødning for optimal vækst og blomstring.

  Epimedium pubigerum trives bedst i veldrænet jord med en gennemsnitlig frugtbarhed. Sørg for, at jorden ikke er for våd, da planten kan være følsom over for rod råd. En let sur til neutral pH er ideel for denne haveplante.

  Epimedium pubigerum trives bedst på en placering i halvskygge til skygge. Sørg for en veldrænet jord, der forbliver fugtig, men ikke bliver for våd. Beskyt planten mod skarp eftermiddagssol.

  Det anbefales at mulche jorden omkring planten med blade eller kompost for ekstra isolering. Ved hård frost kan du dække planten med fiberdug eller en plantehætte. Sørg desuden for, at planten får tilstrækkeligt med vand om vinteren for at undgå udtørring.

  Planten kræver lidt vedligeholdelse og trives godt i humusrige, veldrænet jord. Det er vigtigt at give planten regelmæssigt vand, især i tørre perioder. Derudover kan planten beskæres om foråret for at bevare formen og sundheden.

  For haveplanter som Epimedium pubigerum er det vigtigt at give dem en organisk gødning om foråret. Undgå at bruge for meget kvælstof, da det kan hæmme blomstrende. Gød planterne gerne efter en regnbyge for at undgå forbrænding af rødderne.

  Mulch er en god tilføjelse til havenplanter, da det hjælper med at holde jorden fugtig og undertrykke ukrudt. Det er vigtigt at forny mulchlaget regelmæssigt for optimal vækst og sundhed for planterne. Især i tørre perioder kan mulch hjælpe med at holde planterne sunde.

  Epimedium pubigerum trives bedst i en let sur til neutral jord. Jordens pH-værdi bør holdes bedst mellem 5,5 og 7,0. En jordprøve kan hjælpe med at bestemme den rigtige surhedsgrad for optimal vækst.

  For at bekæmpe skadedyr på denne plante kan der bruges biologiske bekæmpelsesmidler såsom rov mider eller marihøner. Derudover er det vigtigt at inspicere planterne regelmæssigt for tegn på skadedyr og fjerne dem om nødvendigt med hånden. Kemiske bekæmpelsesmidler kan være skadelige for planten og dens miljø, derfor anbefales det at bruge dem så lidt som muligt.

 • Beskrivelse

  Epimedium pubigerum er en løvfældende flerårig plante, der tilhører Berberidaceae-familien. Planten har hjerteformede blade, der er grønne, og blomstrer om foråret med lysegule blomster med røde pletter. Epimedium pubigerum trives bedst i fugtig, veldrænet jord og halvskygge til skyggefulde miljøer. Denne plante er hårdfør og kan blive op til cirka 30 cm høj. Epimedium pubigerum er elsket for sine dekorative blade og blomster og er velegnet til brug som bunddække eller i bede og stenbede.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.