Erigeron compositus

Erigeron

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Erigeron compositus, ook wel bekend als de composietenfamilie, is een vaste plant die van nature voorkomt in Noord-Amerika. De plant produceert kleine witte bloemen met geelachtige centra die lijken op madeliefjes. De bladeren zijn smal en groen van kleur, en groeien in een dichte rozetvormige structuur. Erigeron compositus gedijt goed in zonnige tot halfschaduwrijke gebieden en gedijt in goed doorlatende grond. Deze plant trekt vaak vlinders en bijen aan en is een mooie toevoeging aan tuinen en borders.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren in de herfst en winter. Het is een bladverliezende tuinplant die zich in het voorjaar weer zal herstellen en nieuwe bladeren zal krijgen.

  Erigeron compositus is winterhard tot zone 4. Dit betekent dat de plant temperaturen tot -34°C kan verdragen. Het is dus een sterke plant die goed bestand is tegen koude winters.

  Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is een sterke en robuuste tuinplant die goed gedijt in de meeste omstandigheden. Regelmatig snoeien is voldoende om de plant gezond te houden.

  Deze plant heeft ongeveer 30 tot 60 centimeter ruimte nodig om te groeien en zich te ontwikkelen. Het is belangrijk om voldoende ruimte tussen de planten te laten, zodat ze goed kunnen ademen en niet verstikt raken. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt om gezond te blijven.

  Erigeron compositus groeit het beste in de zon of halfschaduw en kan ook goed gedijen in de schaduw. Het is een veelzijdige tuinplant die zich goed aanpast aan verschillende groeiomstandigheden. Zorg voor voldoende vocht en vruchtbare grond voor een optimale groei en bloei.

  De plant heeft gemiddeld eens per week water nodig. Het is belangrijk om de bodem vochtig te houden, maar niet doorweekt. Controleer regelmatig of de grond nog vochtig is voordat je opnieuw water geeft.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar en de aantrekkelijke bloemen. Het is een waardevolle toevoeging aan de tuin om deze bestuivers aan te trekken. Het is een goede keuze voor een tuinplant.

  Ja, deze plant trekt vele bestuivers aan, zoals bijen en vlinders, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Daarnaast kan de plant ook dienen als voedselbron voor verschillende insecten en vogels. Het is dus zeker een goede keuze voor biodiversiteit in de tuin.

  De plant bloeit voornamelijk in de maanden mei, juni en juli en de bloeiperiode duurt ongeveer vier tot zes weken.

  Deze plant kan goed gedijen in de volle zon en heeft minimaal 6 uur zonlicht per dag nodig. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme periodes. Over het algemeen gedijt deze plant goed in zonnige omstandigheden.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het is niet geschikt voor consumptie. Het valt onder de categorie tuinplanten.

  Ja, "Erigeron compositus" heeft geluidsdempende eigenschappen vanwege de bladeren en bloemen die geluidsgolven absorberen. Het kan helpen om het geluidsniveau in de tuin te verminderen. Het is een goede keuze voor het creëren van een rustige en vredige omgeving.

 • Knip na de bloei de uitgebloeide bloemstelen en lelijke bladeren weg om de plant er verzorgd uit te laten zien. Verwijder ook regelmatig de dode delen om de groei te bevorderen. Snoei de plant in het voorjaar voor een compacte groei.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed draineert om wortelrot te voorkomen. Geef geen water als de grond nog vochtig is van de vorige bewatering.

  De plant gedijt goed in goed doorlatende potgrond met een neutrale pH. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te drassig. Regelmatig bemesten tijdens het groeiseizoen zal de gezondheid van de plant bevorderen.

  Deze plant groeit het beste in goed doorlatende, vochtige grond. Zorg voor een bodem met een gemiddelde bodemkwaliteit en vermijd te natte of te droge omstandigheden. Voeg indien nodig compost of organisch materiaal toe om de bodem te verbeteren.

  De plant gedijt het best op een zonnige standplaats met goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant niet te lang in de volle zon staat, vooral tijdens hete zomerdagen. Deze plant is ideaal voor in borders, rotstuinen en als bodembedekker.

  De Tuinplanten hebben over het algemeen niet veel winterbescherming nodig, maar het kan geen kwaad om mulch rond de basis van de plant aan te brengen om de wortels te beschermen tegen strenge vorst. Ook is het verstandig om de plant af en toe water te geven tijdens droge wintermaanden om uitdroging te voorkomen. Over het algemeen is het niet nodig om de planten met speciale materialen te bedekken.

  Deze plant heeft weinig onderhoud nodig en groeit het best in goed doorlatende grond. Water geven is alleen nodig tijdens droge periodes en de plant kan jaarlijks worden teruggesnoeid om de groei te bevorderen. Het is raadzaam om dode bloemen regelmatig te verwijderen om de bloei te verlengen.

  Deze plant heeft weinig bemesting nodig maar kan af en toe wat organische mest gebruiken tijdens het groeiseizoen. Overbemesting moet vermeden worden om schade aan de plant te voorkomen. Het is belangrijk om de planten regelmatig water te geven, vooral tijdens droge periodes.

  Mulchen helpt om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen, waardoor de plant gezond blijft en beter kan groeien. Gebruik organisch materiaal zoals stro, bladeren of compost als mulch om de bodem te verbeteren en te beschermen tegen extreme temperaturen. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet te dik is en niet tegen de stam van de plant komt.

  Deze plant geeft de voorkeur aan een neutrale tot licht zure bodem. De zuurgraad van de bodem moet liggen tussen pH 6,0 en 7,0 voor optimale groei. Het is belangrijk om de juiste pH-waarde van de bodem te behouden om de gezondheid en groei van de plant te bevorderen.

  Het is belangrijk om regelmatig de plant te inspecteren op mogelijke plagen zoals bladluizen of spint. Gebruik natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of roofmijten om eventuele plagen te bestrijden. Houd de plant gezond door regelmatig water te geven en de juiste voedingsstoffen te geven.

 • Omschrijving

  Erigeron compositus, ook wel bekend als de composietenfamilie, is een vaste plant die van nature voorkomt in Noord-Amerika. De plant produceert kleine witte bloemen met geelachtige centra die lijken op madeliefjes. De bladeren zijn smal en groen van kleur, en groeien in een dichte rozetvormige structuur. Erigeron compositus gedijt goed in zonnige tot halfschaduwrijke gebieden en gedijt in goed doorlatende grond. Deze plant trekt vaak vlinders en bijen aan en is een mooie toevoeging aan tuinen en borders.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.