Erigeron 'Wuppertal'

Erigeron

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Erigeron 'Wuppertal' er en elegant staudeplante med smalle, grønne blade og stjerneformede blomster med hvide kronblade og en gul kerne. Denne plante blomstrer fra sen forår til sommer og tiltrækker sommerfugle og bier. Det er en kompakt voksende plante, der trives godt i sollys og godt drænet jord. Erigeron 'Wuppertal' er velegnet til blomsterbede, stenbede og som bunddække. Denne plante er vinterhårdfør og kræver lidt vedligeholdelse.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, planten Erigeron 'Wuppertal' er ikke stedsegrøn. Det er en flerårig plante, der mister sine blade om vinteren og begynder at vokse igen om foråret. Det er ikke en stedsegrøn plante.

  Planten Erigeron 'Wuppertal' er hårdfør til omkring -15 grader Celsius. Denne plante kan derfor overleve godt i køligere temperaturer. Det anbefales at beskytte planten godt ved hård frost.

  Erigeron 'Wuppertal' er en let at vedligeholde plante. Den kræver kun lidt pleje og opmærksomhed og er modstandsdygtig over for forskellige vejrforhold. Regelmæssig beskæring fremmer plantens blomstring og vækst.

  Planten har brug for ca. 30 til 40 centimeter plads til at vokse. Denne plante bør plantes bedst i grupper for en smuk effekt i haven. Sørg for, at planten har tilstrækkelig plads til at udvikle sig godt.

  Denne plante trives bedst i fuld sol eller halvskygge. I skyggen kan væksten blive reduceret, og blomstringen kan være mindre overdådig. Derfor anbefales det at plante denne plante på et solrigt sted for optimal vækst.

  Planten skal have vand 1 til 2 gange om ugen, afhængigt af vejret og jordfugtigheden. Det er vigtigt at holde jorden let fugtig mellem vanding. At give for meget vand kan føre til rådne rødder.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af blomsterne, der indeholder nektar. Det er et attraktivt valg til haver, der ønsker at tiltrække bier og sommerfugle.

  Ja, planten er god for biodiversiteten, fordi den tiltrækker bier og sommerfugle med dens blomster. Derudover giver den også skjulesteder og mad til små dyr som insekter. Som haveplante bidrager den således til at berige mangfoldigheden i haven.

  Planten blomstrer fra maj til august, og blomstringen kan vare i flere måneder. Blomsterne vises i sommermånederne og tilføjer farver til haven.

  Ja, planten kan godt tåle fuld sol og har brug for masser af lys til en sund vækst. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med vand, når det er meget varmt. Planten vil trives godt i en solrig og veldrænet jord.

  Nej, planten Erigeron 'Wuppertal' er ikke spiselig. Det er en dekorativ haveplante og bruges ikke som fødevarer. Det anbefales ikke at indtage nogen dele af denne plante.

  Ja, denne plante har en begrænset lyddæmpende effekt takket være bladene og stænglerne, der absorberer lydbølger. Dog er det ikke den mest effektive plante til lyddæmpning. Generelt set er buske og træer bedre egnet til lyddæmpning i haven.

 • Du kan beskære planten efter blomstringen for at bevare formen. Fjern døde eller beskadigede grene for at fremme plantens sundhed. Hold planten kompakt ved at beskære regelmæssigt.

  Giv regelmæssigt vand, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden ikke bliver alt for våd. Det er bedst at give vand om morgenen eller aftenen.

  Denne plante har brug for godt drænet pottemuld med tilstrækkelige næringsstoffer. Vælg en jordblanding, der er egnet til haveplanter. Sørg for, at pottemulden regelmæssigt udskiftes eller gødskes for optimal vækst og blomstring.

  Haveplanter trives bedst i en veldrænet jord med en gennemsnitlig frugtbarhed. Det er vigtigt, at jorden ikke bliver for våd, men heller ikke for tør. En let sur til neutral jord er ideel for god vækst og blomstring af haveplanter.

  Denne plante trives bedst på en solrig placering med veldrænet jord. Sørg for, at planten har tilstrækkelig plads til at vokse og blomstre. Denne haveplante kan plantes godt i bede, stenbede eller som bunddække.

  Planten har generelt ikke brug for speciel vinterbeskyttelse, da det er en vinterhård haveplante. Dog er det altid en god idé at mulche planten med blade eller halm for at beskytte rødderne mod kulden. Ved ekstrem frost kan det være en god idé at dække planten med fiberdug eller et tykt lag halm.

  Planten kræver lidt vedligeholdelse og kan trives godt i forskellige typer jord. Lejlighedsvis beskæring for at opretholde form og størrelse er tilstrækkelig. Sørg for regelmæssig vanding, især i tørre perioder.

  Have the following translation: Haveplanter som Erigeron 'Wuppertal' har regelmæssigt brug for gødning for en sund vækst. Brug en generel gødning til blomstrende planter om foråret og sommeren. Følg instruktionerne på emballagen for den korrekte dosering.

  Mulch anbefales til haveplanter for at reducere ukrudtsvækst, holde på fugtighed og regulere jordens temperatur. Det beskytter også plantens rødder mod frost om vinteren og overophedning om sommeren. Det er vigtigt at forny mulchlaget regelmæssigt for optimalt resultat.

  Jordens pH-værdi, hvor planten vokser, skal være neutral til let alkalisk. En pH-værdi mellem 6,5 og 7,5 er ideel for de fleste haveplanter. Det er vigtigt at opretholde den korrekte surhedsgrad for en sund vækst og blomstring.

  For haveplanter kan der anvendes en generel skadedyrsbekæmpelse, såsom regelmæssig kontrol af bladlus, spindemider og snegle. Naturlige fjender som mariehøns og snyltehvepse kan også være til hjælp ved bekæmpelse af skadedyr i haveplanterne. Det er vigtigt at inspicere planten regelmæssigt og handle hurtigt ved de første tegn på skadedyr.

 • Beskrivelse

  Erigeron 'Wuppertal' er en elegant staudeplante med smalle, grønne blade og stjerneformede blomster med hvide kronblade og en gul kerne. Denne plante blomstrer fra sen forår til sommer og tiltrækker sommerfugle og bier. Det er en kompakt voksende plante, der trives godt i sollys og godt drænet jord. Erigeron 'Wuppertal' er velegnet til blomsterbede, stenbede og som bunddække. Denne plante er vinterhårdfør og kræver lidt vedligeholdelse.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.