Erodium cheilanthifolium

Erodium

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Erodium cheilanthifolium, ook bekend als Storksbill, is een laagblijvende plant met fijn geveerd blad en kleine, roze bloemen. Deze plant behoort tot de Geraniaceae familie en groeit het beste in goed doorlatende grond en volle zon. De bloeiperiode van Erodium cheilanthifolium is in de zomer, waarbij de bloemen worden gevolgd door vruchten die lijken op ooievaarsbek zaaddozen. Het is een decoratieve plant die perfect is voor rotstuinen, borders en als bodembedekker. Erodium cheilanthifolium vereist weinig onderhoud en is perfect voor tuiniers die op zoek zijn naar een gemakkelijk te kweken en aantrekkelijke plant.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Het is een mooie toevoeging aan de tuin, vooral in de winter wanneer andere planten hun bladeren verliezen. De bladeren van deze plant zorgen voor een constant groen accent in de tuin.

  De plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant te beschermen bij lagere temperaturen. In de winter kan de plant het beste op een beschutte plek staan.

  Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud. Het heeft niet veel water nodig en gedijt goed in de volle zon. Regelmatig snoeien bevordert de groei en bloei.

  Erodium cheilanthifolium heeft ongeveer 30-40 cm ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Het is belangrijk om voldoende licht en luchtstroom rond de plant te hebben. Zorg ervoor dat de plant niet te dicht op andere planten staat om gezond te blijven.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw kan de groei verminderen en de bloei minder uitbundig zijn. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te planten.

  Geef de plant één keer per week water in de zomer. In de winter kan de frequentie worden verminderd tot eens in de twee weken. Zorg dat de grond tussen de gietbeurten door goed kan opdrogen.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar die de bloemen produceren. Dit maakt het een aantrekkelijke keuze voor tuinen die biodiversiteit willen bevorderen.

  Ja, deze plant trekt bestuivers aan zoals bijen en vlinders, waardoor het bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Daarnaast zorgt de plant voor een diversiteit aan plantensoorten in de tuin, wat gunstig is voor verschillende soorten dieren en micro-organismen. Over het algemeen is deze plant dus goed voor de biodiversiteit in de tuin.

  Deze plant bloeit van mei tot augustus en de bloeiperiode duurt gemiddeld 2 tot 3 weken.

  De plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige locatie in de tuin. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral tijdens droge periodes. Zorg voor goede afwatering in de grond om wortelrot te voorkomen.

  Nee, de Erodium cheilanthifolium is niet eetbaar. Het wordt voornamelijk gekweekt voor zijn decoratieve bladeren en bloemen in de tuin. Eetbaarheid wordt niet aanbevolen.

  Ja, deze plant heeft geluidsdempende eigenschappen vanwege de dichte groei en het blad dat geluid kan absorberen. Het kan dus helpen bij het verminderen van geluidsoverlast in de tuin.

 • Voor de beste resultaten, snoei deze plant regelmatig in het voorjaar om de groei te bevorderen. Verwijder ook dode of beschadigde bladeren en bloemen om de gezondheid van de plant te behouden. Zorg ervoor dat je scherpe snoeischaar gebruikt om een nette snede te maken.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels te lang nat blijven staan. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmelvorming te voorkomen.

  Kies een goed doorlatende potgrond voor deze plant. Zorg ervoor dat de potgrond licht en luchtig is. Vermijd zware en vochtige potgrond om wortelrot te voorkomen.

  De bodemkwaliteit voor deze plant moet goed doorlatend zijn en lichtvochtig. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat wordt, om wortelrot te voorkomen. Een neutrale tot lichtzure bodem is ideaal voor optimale groei.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige standplaats met goed doorlatende grond. Het is belangrijk dat de plant beschut staat tegen harde wind. Zorg ervoor dat de grond niet te vochtig is om wortelrot te voorkomen.

  De plant heeft geen winterbescherming nodig en kan goed tegen koude temperaturen. Het is belangrijk om de grond goed te laten uitlekken om wortelrot te voorkomen tijdens de wintermaanden. In strenge vorstperiodes kan het helpen om de plant af te dekken met wat bladeren of stro.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in goed doorlatende grond en volle zon. Regelmatig water geven is belangrijk, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig dode bladeren en bloemen om de plant gezond te houden.

  Voor de bemesting van deze plant is het aan te raden om een algemene meststof te gebruiken die geschikt is voor tuinplanten. Het is belangrijk om de plant niet te overbemesten, omdat dit schade kan veroorzaken. Volg de instructies op de verpakking van de meststof voor de juiste dosering.

  Mulch is een goede manier om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken bij deze plantensoort. Zorg ervoor dat de mulch niet direct tegen de stam of bladeren wordt gelegd om schimmelvorming te voorkomen. Organisch materiaal zoals compost, stro of houtsnippers werken goed als mulch voor tuinplanten.

  Deze plant gedijt het beste in een bodem met een neutrale tot licht zure pH-waarde. Het is belangrijk dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Het is aan te raden om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en zo nodig aan te passen.

  Deze plant kan gevoelig zijn voor luizen, bladluizen en spint. Insectenwerende sprays of natuurlijke roofdieren kunnen helpen bij het bestrijden van ongedierte. Regelmatig controleren op symptomen van plagen zal helpen om snel in te grijpen en de plant gezond te houden.

 • Omschrijving

  Erodium cheilanthifolium, ook bekend als Storksbill, is een laagblijvende plant met fijn geveerd blad en kleine, roze bloemen. Deze plant behoort tot de Geraniaceae familie en groeit het beste in goed doorlatende grond en volle zon. De bloeiperiode van Erodium cheilanthifolium is in de zomer, waarbij de bloemen worden gevolgd door vruchten die lijken op ooievaarsbek zaaddozen. Het is een decoratieve plant die perfect is voor rotstuinen, borders en als bodembedekker. Erodium cheilanthifolium vereist weinig onderhoud en is perfect voor tuiniers die op zoek zijn naar een gemakkelijk te kweken en aantrekkelijke plant.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.