Erodium x variabile 'Bishop's Form'

Erodium

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Erodium x variabile 'Bishop's Form' is een compacte en laagblijvende vaste plant met geveerd blad en opvallende paarsroze bloemen. Deze plant bloeit rijkelijk van de lente tot aan het begin van de zomer en trekt vlinders en bijen aan. 'Bishop's Form' gedijt goed in zonnige en goed doorlatende grond en is geschikt voor rotstuinen, borders en bloembakken. Deze Erodium variant is winterhard en kan temperaturen tot -15 graden Celsius verdragen. Regelmatig snoeien na de bloei bevordert een compacte groei en een volgende bloeiperiode.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend. Het blad van deze plant zal in de wintermaanden afvallen. Het is dus een bladverliezende tuinplant.

  De Erodium x variabile 'Bishop's Form' is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius en kan daarom goed overleven in ons klimaat. Het is een sterke plant die goed bestand is tegen koude temperaturen tijdens de winter. Het is aan te raden om de plant te beschermen bij strenge vorst.

  Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Het heeft weinig water en bemesting nodig en groeit goed in de meeste bodemsoorten. Het vereist weinig snoeiwerk en is over het algemeen een sterke en gezonde plant.

  De plant heeft ongeveer 20-30 cm ruimte nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen en verspreiden. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om te groeien en zich te vertakken. Plant ze op een afstand van ongeveer 25-30 cm uit elkaar voor een optimaal resultaat.

  Deze plant doet het beter in de volle zon dan in de schaduw. Zorg ervoor dat hij minstens 6 uur zonlicht per dag krijgt voor optimale groei. In de schaduw kan de groei belemmerd worden en kan de plant minder goed bloeien.

  De Erodium x variabile 'Bishop's Form' heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en de grondsoort. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Het is aan te raden om de grond tussen gietbeurten in licht op te laten drogen.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de aantrekkelijke bloemen en nectar die ze produceren. Het is dus een goede keuze voor een tuin waar je deze bestuivers wilt aantrekken.

  Ja, deze plant is goed voor biodiversiteit omdat het vlinders en bijen aantrekt met zijn bloemen. Daarnaast zorgt het voor afwisseling en variatie in de tuin, wat gunstig is voor verschillende dieren en insecten. Het biedt voedsel en schuilplaatsen voor verschillende soorten fauna.

  Deze plant bloeit meestal van mei tot september en de bloeiperiode duurt gemiddeld zo'n 3 tot 4 maanden.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige locatie in de tuin. Zorg er wel voor dat de grond voldoende vochtig blijft tijdens warme, zonnige periodes. Bescherm de plant tegen te felle zon in de heetste uren van de dag.

  Nee, de plant is niet eetbaar. Het is raadzaam om geen delen van deze tuinplant te consumeren. Het is beter om alleen planten te eten waarvan bekend is dat ze veilig zijn voor consumptie.

  Ja, de Erodium x variabile 'Bishop's Form' staat erom bekend geluiden te dempen door de dichte begroeiing en bladeren. Het is een goede keuze voor het verminderen van omgevingsgeluid in de tuin.

 • De plant dient regelmatig te worden teruggesnoeid om een compacte groei te behouden. Verwijder dode bloemen en takken om de bloei te stimuleren. Snoei de plant na de bloei om het volgende groeiseizoen te bevorderen.

  Geef regelmatig water aan deze plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed draineert om wortelrot te voorkomen. Controleer regelmatig of de grond vochtig genoeg is, maar vermijd dat de plant met zijn wortels in het water staat.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond met een neutrale pH-waarde. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Het regelmatig bemesten van de potgrond kan de groei en bloei van de plant bevorderen.

  De beste bodemkwaliteit voor de Tuinplanten Erodium x variabile 'Bishop's Form' is goed doorlatend en licht kalkhoudend. Het is belangrijk dat de grond niet te vochtig is, omdat dit kan leiden tot wortelrot. Zorg voor een plek in de zon of halfschaduw voor optimale groei van de plant.

  De plant gedijt het beste op een zonnige locatie in goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om te groeien en te bloeien. Bescherm de plant tegen sterke wind en vorst.

  Ter bescherming tegen vorst kan het nuttig zijn om de plant in de winter af te dekken met stro of mulch. Zorg er ook voor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. In barre weersomstandigheden kan het verstandig zijn om de plant tijdelijk binnen te zetten.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en kan goed gedijen in droge, goed doorlatende grond. Verwijder regelmatig dode bloemen om de bloei te stimuleren en knip in het voorjaar de planten terug om ze compact en gezond te houden. Geef de plant af en toe wat extra voeding voor een goede groei.

  Tuinplanten hebben over het algemeen genoeg aan organische bemesting in het voorjaar. Zorg voor een evenwichtige minerale bemesting voor een gezonde groei en bloei. Teveel mest kan leiden tot een weelderige groei met weinig bloemen.

  Mulch is een goede toevoeging rondom de basis van de plant om vocht vast te houden en onkruidgroei tegen te gaan. Het kan worden aangebracht in het voorjaar om de plant te beschermen tegen kou en vorst. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stengels wordt geplaatst om rotting te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste in een neutrale tot licht zure bodem. Het is belangrijk dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Het is aan te raden om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  Een effectieve manier om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten is door regelmatig de bladeren te inspecteren op sporen van ongedierte. Het gebruik van natuurlijke vijanden, zoals lieveheersbeestjes of sluipwespen, kan ook helpen om ongewenste plagen te bestrijden. Daarnaast kan het besproeien van de plant met een milde zeepoplossing ook helpen om ongedierte te verminderen.

 • Omschrijving

  De Erodium x variabile 'Bishop's Form' is een compacte en laagblijvende vaste plant met geveerd blad en opvallende paarsroze bloemen. Deze plant bloeit rijkelijk van de lente tot aan het begin van de zomer en trekt vlinders en bijen aan. 'Bishop's Form' gedijt goed in zonnige en goed doorlatende grond en is geschikt voor rotstuinen, borders en bloembakken. Deze Erodium variant is winterhard en kan temperaturen tot -15 graden Celsius verdragen. Regelmatig snoeien na de bloei bevordert een compacte groei en een volgende bloeiperiode.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.