Erodium x variabile 'Flore Pleno'

Erodium

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Erodium x variabile 'Flore Pleno' is een wintergroene vaste plant met prachtige dubbele bloemen in verschillende tinten roze en wit. De bloemen lijken op kleine rozetten en verschijnen in de zomermaanden. De plant heeft een compacte groeiwijze en bereikt een hoogte van ongeveer 15-20 centimeter. Het blad van de Erodium is groen en fijngevederd, wat zorgt voor een decoratief uiterlijk. Deze plant houdt van een zonnige standplaats en goed doorlatende grond.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, deze plant verliest zijn bladeren in de winter en is dus niet groenblijvend. Het is een vaste plant die elk jaar opnieuw bloeit in het voorjaar en de zomer. Het is belangrijk om de plant in het najaar terug te snoeien.

  De plant is winterhard tot ongeveer -12 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant te beschermen bij strenge vorst. Zorg voor een goede afwatering om schade door bevriezing te voorkomen.

  Ja, deze plant is gemakkelijk in onderhoud en vereist weinig aandacht. Zolang de grond goed gedraineerd is en de plant voldoende zonlicht krijgt, zal hij goed gedijen in de tuin. Snoeien is zelden nodig en de plant is over het algemeen vrij resistent tegen ziekten en plagen.

  De plant heeft niet veel ruimte nodig en kan prima gedijen in een border of rotstuin. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich goed te kunnen ontwikkelen en te groeien. Planten kunnen ook in potten of containers worden gekweekt, mits deze groot genoeg zijn.

  Deze plant groeit het beste op een plek met veel zonlicht. In de schaduw zal de groei mogelijk minder optimaal zijn. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te plaatsen voor een goede groei.

  Tuinplanten zoals deze hebben over het algemeen behoefte aan matige watergift, met eenmaal per week water geven in de warmere maanden. Controleer altijd de grond voordat je water geeft om ervoor te zorgen dat deze niet te nat is. Geef in de wintermaanden minder water, omdat de plant dan minder actief is en de grond langzamer droogt.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan met zijn bloemen. Het is een prachtige toevoeging aan de tuin vanwege de aantrekkingskracht op deze bestuivende insecten. Planten die veel vlinders en bijen aantrekken dragen bij aan een gezonde biodiversiteit in de tuin.

  Ja, deze plant is goed voor biodiversiteit omdat het insecten aantrekt met zijn bloemen en zaden, wat kan bijdragen aan de voedselketen in de tuin. Daarnaast kan de plant zich gemakkelijk verspreiden en zorgen voor een gevarieerde en natuurlijke omgeving. Het helpt dus om de diversiteit aan flora en fauna in de tuin te bevorderen.

  Deze plant bloeit van juni tot en met september en de bloeiperiode kan tot wel 4 maanden duren.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is een sterke tuinplant die goed gedijt in zonnige omstandigheden. Zorg er wel voor dat de plant voldoende water krijgt bij warm weer.

  Nee, Erodium x variabile 'Flore Pleno' is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en wordt niet gebruikt in de keuken. Het is belangrijk om alleen planten te eten die specifiek gekweekt zijn voor consumptie.

  Ja, veel tuinplanten hebben enigszins geluidsdempende eigenschappen vanwege hun bladeren en takken die geluidsgolven absorberen. Het is echter belangrijk om te onthouden dat planten geen volledige geluidsisolatie bieden en andere maatregelen nodig kunnen zijn voor effectieve geluidsdemping. Het is altijd aan te raden om specifieke informatie op te zoeken over de geluidsdempende eigenschappen van individuele planten.

 • Het is aan te raden om de plant in het voorjaar lichtjes te snoeien om de vorm en de bloei te stimuleren. Verwijder dode of beschadigde takken en bloemen regelmatig om de plant gezond te houden. Gebruik scherpe snoeischaar om de plant niet onnodig te beschadigen.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge perioden. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels te lang in stilstaand water staan. Gebruik bij voorkeur regenwater of lauw kraanwater.

  Deze plant gedijt het best in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig, maar niet te nat blijft. Gebruik bij het planten eventueel wat organische mest voor een goede start.

  Deze plant groeit het beste in goed doorlatende en vruchtbare grond. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat wordt, om wortelrot te voorkomen. Het toevoegen van organisch materiaal kan de bodemkwaliteit verbeteren en de plant helpen gedijen.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige standplaats met goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant ook voldoende licht krijgt en beschut is tegen harde wind. Let op dat de grond niet te vochtig wordt om wortelrot te voorkomen.

  Het is aan te raden om Tuinplanten zoals Erodium x variabile 'Flore Pleno' in de winter te beschermen tegen vorst door bijvoorbeeld mulch aan de basis aan te brengen. Daarnaast kunnen plantenbakken met vorstbestendige materialen worden bedekt om de wortels te beschermen. Het is belangrijk om de plant goed te verzorgen en regelmatig te controleren op eventuele vorstschade.

  De plant vereist regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig dode bloemen om de bloei te bevorderen. Geef de plant in het voorjaar meststoffen voor een gezonde groei.

  Tuinplanten hebben over het algemeen behoefte aan een gematigde bemesting. Het is belangrijk om de planten niet te overdoseren met mest, om wortelverbranding te voorkomen. Het gebruik van een langzaamwerkende meststof kan helpen de plant gezond te houden.

  Mulchen is belangrijk voor het behoud van vocht in de grond, het onderdrukken van onkruidgroei en het beschermen van de wortels tegen extreme temperaturen. Het kan gedaan worden met organisch materiaal zoals compost, stro of boomschors. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet te dik is en laat ruimte rond de stam van de plant vrij.

  Deze plant groeit het beste in een neutrale tot kalkrijke bodem. Een pH-waarde tussen 6.5 en 7.5 is ideaal voor de groei en bloei van de plant. Zure grond kan de gezondheid en bloeiperiode van de plant negatief beïnvloeden.

  Er zijn verschillende opties voor ongediertebestrijding bij tuinplanten, zoals het gebruik van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes of het besproeien van de plant met een zelfgemaakt mengsel van water en zeep. Daarnaast kan regelmatig inspecteren van de plant helpen om ongedierte vroegtijdig op te merken en te verwijderen. Het in stand houden van een gezonde bodem en plant zal ook helpen om de weerstand van de plant te verhogen tegen ongedierte.

 • Omschrijving

  De Erodium x variabile 'Flore Pleno' is een wintergroene vaste plant met prachtige dubbele bloemen in verschillende tinten roze en wit. De bloemen lijken op kleine rozetten en verschijnen in de zomermaanden. De plant heeft een compacte groeiwijze en bereikt een hoogte van ongeveer 15-20 centimeter. Het blad van de Erodium is groen en fijngevederd, wat zorgt voor een decoratief uiterlijk. Deze plant houdt van een zonnige standplaats en goed doorlatende grond.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.