Erythronium 'Pagoda'

Overig vaste planten

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Erythronium 'Pagoda' is een prachtige voorjaarsbloeiende plant met opvallende gele bloemen die lijken op hangende klokjes. De plant heeft smalle, groene bladeren die gevlekt kunnen zijn en zorgen voor een decoratief contrast. Deze soort gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond en houdt van halfschaduw. De Erythronium 'Pagoda' is perfect voor in borders, rotstuinen en onder bomen en struiken. Na de bloei vormt de plant zaden die zich verspreiden en voor nieuwe planten zorgen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Erythronium 'Pagoda' is geen groenblijvende plant. Het blad verdwijnt meestal in de zomer en groeit opnieuw in de herfst. Het is een bolgewas dat in het voorjaar bloeit.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant in de winter te beschermen tegen extreme vorst. Deze plant kan buiten worden geplant in ons klimaat.

  Erythronium 'Pagoda' is een gemakkelijk te onderhouden plant die goed gedijt in vochtige, goed doorlatende grond en halfschaduw. Regelmatig water geven en de plant voeden met organische meststoffen zal helpen bij een gezonde groei en bloei. Het is ook belangrijk om de plant in de herfst en winter te beschermen tegen vorst.

  Een volwassen plant heeft ongeveer 15 tot 20 cm ruimte nodig tussen andere planten om goed te groeien. Zorg voor voldoende ruimte zodat de bladeren zich goed kunnen ontwikkelen en de plant voldoende zonlicht kan krijgen. Houd ook rekening met de diepte van de grond voor een goede wortelgroei.

  De Erythronium 'Pagoda' groeit goed in de schaduw. Het is een plant die goed gedijt in halfschaduw of schaduwrijke omgevingen. Zorg ervoor dat de grond vochtig en goed doorlatend is voor optimale groei.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in water blijven staan. Het is aanbevolen om de plant ongeveer 1-2 keer per week water te geven, afhankelijk van de omstandigheden.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectarrijke bloemen. Het is een goede keuze voor tuinen die bijdragen aan het behoud van biodiversiteit.

  Tuinplanten kunnen bijdragen aan biodiversiteit door insecten aan te trekken en voedsel en schuilplaatsen te bieden. Het is belangrijk om een diversiteit aan planten aan te planten om verschillende diersoorten te ondersteunen. Het is ook nuttig om inheemse plantensoorten te kiezen om de biodiversiteit te bevorderen.

  Deze plant bloeit in de maanden april en mei en de bloei duurt ongeveer 2 tot 3 weken.

  Deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige locatie in de tuin. Een plek met minstens 6 uur direct zonlicht per dag is ideaal. Zorg ervoor dat de plant voldoende water krijgt tijdens warme periodes.

  Nee, Erythronium 'Pagoda' is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en is niet geschikt voor consumptie van mensen of dieren. Geniet van de bloemen en bladeren, maar eet ze niet op.

  Ja, Erythronium 'Pagoda' heeft de eigenschap om geluid te dempen door de bladeren en stengels. Het is niet de meest effectieve geluidsdemper, maar kan een bijdrage leveren aan het verminderen van omgevingsgeluid. Het is echter niet de voornaamste reden om deze plant in de tuin te plaatsen.

 • Het is niet nodig om de bloemen van de plant te snoeien. Verwijder dode of beschadigde bladeren in het voorjaar. Knip afgevallen bladeren en stengels weg om de plant gezond te houden.

  Geef regelmatig water aan de plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te drassig. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmelvorming te voorkomen.

  Deze plant gedijt het best in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik een speciale potgrond voor tuinplanten voor optimale groei.

  De bodemkwaliteit moet goed doorlatend zijn en vochtig, maar niet te nat. Een humusrijke bodem is ideaal voor deze plant. Zorg ervoor dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat.

  Erythronium 'Pagoda' gedijt het beste in halfschaduw tot schaduwrijke plekken in de tuin. Zorg voor goed doorlatende en vochtige grond voor optimale groei. Bescherm de plant tegen felle middagzon en harde wind.

  Tuinplanten zoals deze hebben meestal geen winterbescherming nodig. Het is echter aan te raden om mulch rond de plant te leggen om de wortels te beschermen tegen strenge vorst. Controleer regelmatig of de plant tijdens de winter voldoende vocht heeft.

  De plant dient regelmatig water te krijgen, vooral tijdens droge periodes. Verwijder dode bladeren en bloemen om de plant gezond te houden. Zorg voor een beschutte plek met halfschaduw en een goed doorlatende grond.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om in het voorjaar organische meststoffen toe te voegen om de groei en bloei te bevorderen. Gebruik een universele meststof met een gebalanceerde samenstelling, zoals NPK 12-10-18, volgens de aanwijzingen op de verpakking. Overbemesting kan leiden tot schade aan de wortels, dus wees voorzichtig met de hoeveelheid mest die wordt toegepast.

  Mulch is erg belangrijk voor Tuinplanten omdat het helpt om de bodem vochtig te houden, onkruid te onderdrukken en de wortels te beschermen tegen extreme temperaturen. Het kan bestaan uit organisch materiaal zoals compost, houtsnippers of bladeren en moet elk jaar worden aangebracht voor optimale groei en gezondheid van de plant. Let er wel op dat de mulch niet tegen de stengels of stammen van de plant aangebracht wordt om rotting te voorkomen.

  Erythronium 'Pagoda' gedijt het beste in een zure bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen voor een optimale groei en bloei van de plant. Planten kunnen anders moeite hebben om voedingsstoffen op te nemen en gezond te blijven.

  Er zijn geen specifieke plagen bekend die de Erythronium 'Pagoda' aantasten. Als preventieve maatregel kan de plant regelmatig gecontroleerd worden op luizen, slakken en rupsen. Bij een ernstige plaag kunnen insecticiden of natuurlijke vijanden ingezet worden.

 • Omschrijving

  De Erythronium 'Pagoda' is een prachtige voorjaarsbloeiende plant met opvallende gele bloemen die lijken op hangende klokjes. De plant heeft smalle, groene bladeren die gevlekt kunnen zijn en zorgen voor een decoratief contrast. Deze soort gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond en houdt van halfschaduw. De Erythronium 'Pagoda' is perfect voor in borders, rotstuinen en onder bomen en struiken. Na de bloei vormt de plant zaden die zich verspreiden en voor nieuwe planten zorgen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.