Eupatorium cannabinum

Eupatorium

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Eupatorium cannabinum, også kendt som kanelplante, er en flerårig plante, der tilhører kurvblomstfamilien. Planten har forgrenede stængler og klaser af små, lyserøde-lilla blomster, der er attraktive for sommerfugle og bier. Eupatorium cannabinum vokser i fugtige enge, moser og ved vandløb og kan blive op til 1,5 meter høj. Plantens blade har en stærk duft, der minder om kanel, derfor navnet. Om efteråret udvikler planten fnugede frø, der nemt spredes i omgivelserne.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, Eupatorium cannabinum er ikke stedsegrøn. Det er en haveplante, der mister sine blade om vinteren.

  Denne plante er hårdfør ned til omkring -20 grader Celsius og kan derfor godt tåle kulde. Det er en stærk haveplante, der er godt rustet mod frostgrader. Om vinteren har planten ikke brug for ekstra beskyttelse mod kulden.

  Ja, planten er generelt lette at vedligeholde og kræver minimal pleje. Det er en stærk og vinterhårdfør plante, der trives godt i forskellige jordtyper og placeringer. Regelmæssig beskæring af planten fremmer sund vækst og blomstring.

  Denne plante kræver en minimal plads på cirka 60 centimeter i diameter. Det anbefales at plante planten på et solrigt sted med tilstrækkelig plads til rødderne at sprede sig. Det er vigtigt at beskære planten regelmæssigt for at holde væksten under kontrol.

  Ja, Eupatorium cannabinum trives godt i skyggen. Det er en plante, der trives godt i delvis skygge til fuld skygge og kan endda blomstre med mindre sollys. Det er derfor et godt valg til steder i haven, hvor der ikke kommer meget direkte sollys.

  Eupatorium cannabinum har regelmæssigt brug for vand, især under tørre perioder. Det er vigtigt at holde jorden fugtig, uden at den bliver for våd. Generelt har haveplanter brug for vand cirka 1-2 gange om ugen.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af de nektarrige blomster, den producerer. Det er en ideel plante til haver, der bidrager til biodiversiteten og bevarelsen af bestøvende insekter.

  Ja, denne plante tiltrækker mange sommerfugle, bier og andre insekter. Dette bidrager til biodiversiteten i haven. Derudover giver planten skjul og mad til forskellige dyrearter.

  Denne plante blomstrer fra juli til og med september, og blomstringen kan vare op til 6 uger.

  Denne plante trives godt i fuld sol og trives godt under solrige forhold. Det er vigtigt at give planten regelmæssigt vand, især i tørre perioder. Planten kan vokse godt i forskellige typer jord og er nem at vedligeholde.

  Nej, planten Eupatorium cannabinum er ikke spiselig. Det anbefales ikke at indtage denne plante, da den kan indeholde giftige stoffer, der kan være skadelige for helbredet. Det er bedst at undgå at spise denne plante og i stedet nyde dens udseende i haven.

  Ja, Eupatorium cannabinum har lyddæmpende egenskaber på grund af den tætte beplantning og bladernes tekstur. Det kan hjælpe med at absorbere lyd og gøre miljøet lidt mere stille.

 • Planten skal beskæres om foråret til cirka 10 cm over jorden. Fjern døde eller beskadigede grene og udtynd planten om nødvendigt. Sørg for, at der er tilstrækkelig plads mellem grenene for at fremme luftcirkulationen.

  Planten har regelmæssigt brug for vand, især under tørre perioder. Sørg for at jorden forbliver fugtig, men ikke for våd. Giv vand ved plantens base for at undgå skimmeldannelse.

  For haveplanter er det vigtigt at bruge god dræningspottemuld, blandet med kompost og vermikulit for ekstra næring og struktur. På den måde forbliver rødderne sunde, og planten kan vokse og blomstre optimalt. Det anbefales at udskifte pottemulden regelmæssigt for at holde planten sund.

  Denne plante trives bedst på fugtig, nærende jord. Sørg for, at jorden er godt drænet, men stadig forbliver fugtig. En let sur til neutral jord er ideel for optimal vækst og blomstring af denne plante.

  Denne plante trives bedst på en solrig til halvskygget placering. Sørg for en fugtig, veldrænet jord. Undgå for tør eller for våd jord for at holde planten sund.

  For at beskytte planten mod strenge vintre, er det bedst at give den et tykt lag muld rundt om rødderne. Derudover anbefales det at beskytte planten med en fleece mod ekstrem frost. Sørg for, at jorden er godt drænet for at undgå rodgnidning.

  Denne plante har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Beskær planten om foråret for at fremme væksten. Fjern regelmæssigt visne blomster for at forlænge blomstringen.

  For denne plante er det vigtigt at give en organisk gødning om foråret. Brug en gødning rig på kvælstof for at fremme væksten. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt med næringsstoffer for at forblive sund og stærk.

  Mulching med organisk materiale som kompost eller træflis hjælper med at holde planten fugtig og undertrykke ukrudtsvækst. Dette fremmer plantens vækst og sundhed og giver en smuk udstråling i haven. Det anbefales at påføre mulchlaget årligt for optimale resultater.

  Eupatorium cannabinum trives bedst i neutral til let sur jord med en pH-værdi mellem 6,0 og 7,0. Det er vigtigt at regelmæssigt kontrollere jordens surhedsgrad og om nødvendigt justere den med kalk eller svovl. En optimal surhedsgrad sikrer en sund vækst og blomstring af planten.

  Eupatorium cannabinum kan lide af bladlus, trips og larver. Ved alvorlige angreb kan det være nødvendigt at bekæmpe disse insekter ved hjælp af naturlige fjender som marihøns eller parasitiske hvepse. Derudover kan neemolie eller pyrethrin også anvendes som miljøvenlige bekæmpelsesmidler.

 • Beskrivelse

  Eupatorium cannabinum, også kendt som kanelplante, er en flerårig plante, der tilhører kurvblomstfamilien. Planten har forgrenede stængler og klaser af små, lyserøde-lilla blomster, der er attraktive for sommerfugle og bier. Eupatorium cannabinum vokser i fugtige enge, moser og ved vandløb og kan blive op til 1,5 meter høj. Plantens blade har en stærk duft, der minder om kanel, derfor navnet. Om efteråret udvikler planten fnugede frø, der nemt spredes i omgivelserne.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.