Eupatorium cannabinum 'Plenum'

Eupatorium

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Eupatorium cannabinum 'Plenum' is een prachtige vaste plant met dubbele bloemen die lijken op kleine roze-witte pom-poms. Het heeft een rechtopstaande groeiwijze en kan een hoogte bereiken van ongeveer 150 cm. De plant bloeit in de zomermaanden en trekt vlinders en bijen aan met zijn nectarrijke bloemen. Eupatorium cannabinum 'Plenum' gedijt goed in vochtige, vruchtbare grond en gedijt goed in zon tot halfschaduw. Deze plant is een mooie toevoeging aan borders, natuurlijke tuinen en vochtige plekken in de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant Eupatorium cannabinum 'Plenum' is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren in de winter. Het is dus een bladverliezende tuinplant.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is bestand tegen koude temperaturen en kan in de meeste delen van Nederland buiten blijven staan in de winter. Het is belangrijk om de grond in de winter goed te laten afwateren om vorstschade te voorkomen.

  Ja, Eupatoriums zijn over het algemeen makkelijk te onderhouden in de tuin. Ze hebben weinig verzorging nodig en gedijen goed in de meeste bodemsoorten en standplaatsen. Regelmatig snoeien en bemesten zal de plant extra stimuleren om te groeien en bloeien.

  Deze plant heeft een gemiddelde ruimte nodig van ongeveer 60-80 cm in de breedte en 60-100 cm in de hoogte. Het is belangrijk om voldoende ruimte te geven voor de plant om zich goed te kunnen ontwikkelen. Plant de Eupatorium cannabinum 'Plenum' op een zonnige tot halfschaduwrijke plek in vochtige grond.

  De Eupatorium cannabinum 'Plenum' groeit het beste in de volle zon tot halfschaduw. In de schaduw kan de groei van de plant belemmerd worden en kunnen er minder bloemen verschijnen. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te planten voor optimale groei en bloei.

  De Eupatorium cannabinum 'Plenum' heeft behoefte aan regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes. Het is aan te raden om de plant ongeveer 1 tot 2 keer per week water te geven, afhankelijk van de weersomstandigheden en de grond waarin de plant groeit. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar die ze produceren. Het is een goede keuze voor een tuin die insecten wil aantrekken.

  Ja, Eupatorium cannabinum 'Plenum' is goed voor biodiversiteit omdat het insecten aantrekt, zoals bijen en vlinders, die zorgen voor bestuiving en voedsel voor andere dieren in de tuin. Daarnaast biedt de plant schuilplaatsen en nestmogelijkheden voor kleine dieren zoals vogels en egels.

  Deze plant bloeit meestal in de maanden juli en augustus. De bloeiperiode duurt ongeveer vier tot zes weken.

  Deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige locatie. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens droge periodes in de zomer. De plant is een populaire keuze voor in de tuin vanwege zijn mooie bloemen en groeit het beste in goed doorlatende grond.

  Nee, de plant Eupatorium cannabinum 'Plenum' is niet eetbaar. Het is belangrijk om te weten welke planten veilig zijn om te consumeren uit de tuin. Het is aan te raden alleen planten te eten waarvan bekend is dat ze eetbaar zijn.

  Ja, de Eupatorium cannabinum 'Plenum' heeft een geluidsdempende werking vanwege het dichte bladerdek en de hoge groeivorm. Dit maakt de plant geschikt om geluidshinder te verminderen in de tuin.

 • De plant kan het beste in het voorjaar gesnoeid worden, waarbij dode of beschadigde takken verwijderd kunnen worden. Verwijder ook uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren. Knip de plant tot ongeveer 15 cm boven de grond af om een compacte groei te bevorderen.

  De Eupatorium cannabinum 'Plenum' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels constant in natte grond staan. Geef de plant bij voorkeur water in de ochtend om schimmelziektes te voorkomen.

  Deze plant groeit het beste in humusrijke en goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Het is aan te raden om de plant regelmatig meststoffen te geven tijdens het groeiseizoen.

  De plant houdt van een vochtige bodem en kan goed groeien in vruchtbare grond. Het is belangrijk dat de bodem goed doorlatend is en niet te zwaar is. Het toevoegen van organisch materiaal kan de bodemkwaliteit verbeteren voor deze plant.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en vochtig blijft. Deze plant kan goed groeien in borders, perken of langs vijvers.

  Het is aanbevolen om de plant te beschermen tegen vorst tijdens de winter door mulch of een beschermende doek te gebruiken. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. In strenge winters kan het helpen om de plant te verplanten naar een beschutte locatie.

  Deze plant dient regelmatig bewaterd te worden en heeft een voorkeur voor een zonnige standplaats. Het is belangrijk om de plant jaarlijks te snoeien om de groei te stimuleren en de vorm te behouden. Daarnaast kan het nodig zijn om de plant te beschermen tegen harde wind.

  Het is belangrijk om de plant in het voorjaar te bemesten met een algemene meststof voor bloeiende planten. Gebruik een meststof die rijk is aan kalium en fosfor voor een goede bloei. Overbemesting kan leiden tot te veel bladeren en minder bloemen.

  Mulch is een goede manier om vocht vast te houden, onkruid te onderdrukken en de bodem te beschermen tegen extreme temperaturen. Het wordt aanbevolen om in het voorjaar een laag mulch aan te brengen rondom de plant om de groei te stimuleren. Houd er rekening mee dat de mulch niet direct tegen de stam van de plant moet liggen om verstikking te voorkomen.

  De zuurgraad van de bodem voor Tuinplanten zou bij voorkeur neutraal tot licht zuur moeten zijn. Een pH-waarde tussen 6.0 en 7.0 is ideaal voor de meeste Tuinplanten. Zorg ervoor dat de bodem goed doorlatend is en voedingsstoffen bevat voor een optimale groei.

  Het kan voorkomen dat bladluizen, trips of spint zich vestigen op deze plant. Gebruik biologische bestrijdingsmiddelen of natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes om deze plagen te bestrijden. Zorg daarnaast voor een goede luchtcirculatie en vermijd overmatig water geven om schimmelinfecties te voorkomen.

 • Omschrijving

  Eupatorium cannabinum 'Plenum' is een prachtige vaste plant met dubbele bloemen die lijken op kleine roze-witte pom-poms. Het heeft een rechtopstaande groeiwijze en kan een hoogte bereiken van ongeveer 150 cm. De plant bloeit in de zomermaanden en trekt vlinders en bijen aan met zijn nectarrijke bloemen. Eupatorium cannabinum 'Plenum' gedijt goed in vochtige, vruchtbare grond en gedijt goed in zon tot halfschaduw. Deze plant is een mooie toevoeging aan borders, natuurlijke tuinen en vochtige plekken in de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.