Conoclinium coelestinum

Overig vaste planten

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Conoclinium coelestinum, ook bekend als blauwe ijzerhard, is een vaste plant die in de zomer bloeit met kleine, lichtblauwe bloemen die lijken op asters. De plant heeft een bossige groeiwijze en bereikt een hoogte van ongeveer 60 cm. Het blad is langwerpig en groen van kleur. Conoclinium coelestinum trekt vlinders en bijen aan en gedijt goed in vochtige, vruchtbare grond in de volle zon of halfschaduw. Het is een mooie toevoeging aan tuinen en borders.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Conoclinium coelestinum is niet groenblijvend. Het verliest zijn bladeren in de winter. Het is een bladverliezende plant.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is aan te bevelen om de plant in de winter goed te beschermen tegen vorst door bijvoorbeeld mulch of vliesdoek te gebruiken. In strenge winters kan extra bescherming nodig zijn.

  Deze plant is redelijk gemakkelijk in onderhoud en vereist niet veel aandacht. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden en regelmatig te bemesten voor optimale groei. Hij gedijt goed in de volle zon tot halfschaduw.

  Conoclinium coelestinum heeft voldoende ruimte nodig om te groeien en zich te verspreiden. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zijn wortels uit te strekken en zijn bladeren te laten groeien. Houd rekening met de volwassen grootte van de plant bij het planten in de tuin.

  Ja, deze plant groeit goed in de schaduwrijke gebieden van de tuin. Het is een ideale keuze voor schaduwrijke borders of onder bomen en struiken. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om optimale groei te bevorderen.

  Tuinplanten zoals deze hebben over het algemeen één keer per week water nodig, afhankelijk van de bodem en weersomstandigheden. Zorg ervoor dat de grond niet te droog wordt tussen de gietbeurten. Het is beter om diep water te geven dan oppervlakkig.

  Ja, deze plant is aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege de bloemen die nectar produceren. Het is een goede keuze voor tuinen die willen bijdragen aan de biodiversiteit en het aantrekken van bestuivende insecten.

  Ja, deze plant is goed voor de biodiversiteit, omdat het nectar en pollen levert voor bijen, vlinders en andere bestuivers. Daarnaast trekt het verschillende soorten insecten aan die helpen bij de bestuiving van andere planten in de tuin. Het creëert zo een evenwichtige en gevarieerde leefomgeving voor verschillende dieren.

  De plant bloeit in de maanden september en oktober en de bloei kan duren van 4 tot 6 weken. Het is een populaire plant vanwege de mooie blauwe bloemen die in deze periode verschijnen.

  Ja, Tuinplanten zoals de Conoclinium coelestinum kunnen over het algemeen goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de grond voldoende vochtig blijft om uitdroging te voorkomen. Echter, het kan deze plantensoort ook goed gedijen in halfschaduw.

  "Conoclinium coelestinum" is niet eetbaar. Het wordt voornamelijk gebruikt als decoratieve tuinplant vanwege de mooie blauwe bloemen en het aantrekken van vlinders en bijen. Het consumeren van deze plant kan gezondheidsrisico's met zich meebrengen.

  Ja, Conoclinium coelestinum heeft geluidsdempende eigenschappen vanwege de dichtheid van de bladeren en de luchtzuiverende capaciteiten. Het is een ideale keuze om geluidsoverlast te verminderen in een tuin of buitenruimte.

 • Deze plant kan in het voorjaar gesnoeid worden om de groei te bevorderen. Verwijder dode of beschadigde takken en knip de plant terug tot een evenwichtige vorm. Zorg ervoor dat de plant voldoende tijd heeft om te herstellen voordat de bloeiperiode begint.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig maar niet doorweekt is. Vermijd echter dat de wortels te lang nat blijven staan om wortelrot te voorkomen.

  Voor Tuinplanten is het aanbevolen om goed doorlatende potgrond te gebruiken. Kies een potgrond speciaal voor tuinplanten om de groei en bloei te bevorderen. Zorg ervoor dat de potgrond voldoende voedingsstoffen bevat voor een gezonde groei.

  "Conoclinium coelestinum" houdt van een vochtige bodem en kan goed groeien in humusrijke en goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat en niet te zuur is. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de bodem voldoende vochtig is, vooral tijdens warme periodes.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige standplaats, maar kan ook in de halfschaduw groeien. Zorg voor goed doorlatende grond en vermijd te natte grond. Het is een populaire tuinplant vanwege zijn blauwe bloemen en aantrekkelijke blad.

  In de winter kan het helpen om de plant af te dekken met een dikke laag mulch om de wortels te beschermen tegen vorst. Het is ook belangrijk om de plant op een beschutte plek te planten om te voorkomen dat de koude wind de plant beschadigt. Zorg ervoor dat de plant voldoende water heeft gekregen voor de winter om uitdroging te voorkomen.

  De plant gedijt goed in vochtige, goed doorlaatbare grond en houdt van een standplaats in de volle zon tot halfschaduw. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig dode bloemen en bruine bladeren om de groei te bevorderen.

  Tuinplanten zoals Conoclinium coelestinum kunnen om de paar weken worden bemest met een algemene meststof voor bloeiende planten. Het is belangrijk om de doseringsinstructies op de verpakking te volgen om overbemesting te voorkomen. Bemesten kan het beste worden gedaan in het voorjaar tot aan het einde van de zomer.

  Het gebruik van mulch rondom deze plant helpt bij het vasthouden van vocht in de grond en onderdrukt onkruidgroei. Het beschermt tevens de wortels tegen temperatuurschommelingen en bevordert de gezondheid van de plant. Het is aan te raden om organisch materiaal zoals compost of houtsnippers te gebruiken als mulch.

  De Tuinplant Conoclinium coelestinum gedijt het best op een licht zure tot neutrale bodem. Een pH-waarde tussen de 5.5 en 7.0 is ideaal voor de groei en bloei van deze plant. Zorg ervoor dat de bodem goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant is gevoelig voor bladluizen en spint. Om ongedierte te bestrijden, kunnen natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en roofmijten helpen. Ook regelmatig controleren op ongedierte en deze handmatig verwijderen kan effectief zijn.

 • Omschrijving

  Conoclinium coelestinum, ook bekend als blauwe ijzerhard, is een vaste plant die in de zomer bloeit met kleine, lichtblauwe bloemen die lijken op asters. De plant heeft een bossige groeiwijze en bereikt een hoogte van ongeveer 60 cm. Het blad is langwerpig en groen van kleur. Conoclinium coelestinum trekt vlinders en bijen aan en gedijt goed in vochtige, vruchtbare grond in de volle zon of halfschaduw. Het is een mooie toevoeging aan tuinen en borders.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.