Euphorbia griffithii 'Fireglow'

Euphorbia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Euphorbia griffithii 'Fireglow' is een opvallende vaste plant met feloranje bloemen in de lente en zomer. De bladeren zijn smal en donkergroen van kleur. Deze plant kan tot ongeveer 60 cm hoog worden en is geschikt voor zonnige tot halfschaduwrijke plekken in de tuin. De 'Fireglow' heeft de neiging om zich uit te breiden, dus regelmatig snoeien is aanbevolen. Deze Euphorbia is winterhard en trekt vlinders aan.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Euphorbia griffithii 'Fireglow' is geen groenblijvende plant. Het verliest zijn blad in de winter en komt in het voorjaar weer tot bloei. Het is een meerjarige plant die elk jaar opnieuw groeit.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tijdens strenge vorst. Het is aan te raden om de plant in de winter af te dekken met bijvoorbeeld wat bladeren of stro.

  Ja, Euphorbia's zijn over het algemeen makkelijk te onderhouden en vereisen weinig verzorging. Ze gedijen goed in de meeste grondsoorten en hebben weinig water nodig. Regelmatig snoeien zorgt voor een gezonde groei en bloei.

  Euphorbia griffithii 'Fireglow' heeft ongeveer een ruimte van 60-80 cm nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen. Het is belangrijk om voldoende ruimte tussen de planten te laten, zodat ze genoeg lucht en zonlicht krijgen. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en de plant voldoende vocht en voeding krijgt.

  De Euphorbia griffithii 'Fireglow' groeit het beste op een zonnige plek in de tuin. In de schaduw kan de groei belemmerd worden en zal de plant minder bloemen produceren. Het is aan te raden om de plant op een zonnige locatie te plaatsen voor optimale groei en bloei.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Geef de plant ongeveer 1-2 keer per week water, afhankelijk van de weersomstandigheden.

  Ja, de plant Euphorbia griffithii 'Fireglow' trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar die het produceert. Dit maakt het een aantrekkelijke optie voor tuinen die willen bijdragen aan het behoud van deze belangrijke bestuivers.

  Euphorbia griffithii 'Fireglow' trekt bijen en vlinders aan door de nectarrijke bloemen. Dit zorgt voor bestuiving en draagt bij aan de biodiversiteit in de tuin. Het is dus een goede plant voor biodiversiteit.

  Euphorbia griffithii 'Fireglow' bloeit van mei tot juli en bloeit ongeveer 4 tot 6 weken. De feloranje bloemen vormen een opvallende verschijning in de tuin.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt goed in een zonnige locatie. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme periodes om uitdroging te voorkomen. De plant zal ook goed groeien in goed doorlatende grond.

  Nee, de plant is niet eetbaar. Het sap van de plant kan irriterend zijn voor de huid en slijmvliezen. Het wordt daarom afgeraden om deze plant te consumeren.

  Ja, de meeste tuinplanten hebben een beperkt geluidsdempend effect door het absorberen van geluidsgolven met hun bladeren en stelen. Echter, dit effect is over het algemeen minimaal in vergelijking met speciaal ontworpen geluidsdempende materialen.

 • Knip in het voorjaar de oude bloemstelen tot aan de basis af. Verwijder ook dode of beschadigde bladeren en takken. Het snoeien zorgt voor een gezonde en compacte groei van de plant.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Pas op met overbewatering, dit kan leiden tot wortelrot.

  De plant heeft een goed doorlatende potgrond nodig. Zorg voor een vochtige maar niet drassige grond. Gebruik bij voorkeur universele potgrond voor Tuinplanten.

  De plant gedijt het best in vochtige, goed doorlatende grond met een gemiddelde tot goede bodemkwaliteit. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat is, om wortelrot te voorkomen. Het toevoegen van compost kan de bodemkwaliteit verbeteren.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Het is belangrijk dat de grond goed doorlatend is en niet te nat blijft. Zorg ervoor dat de plant beschermd staat tegen harde wind.

  Het is raadzaam om Tuinplanten in de winter te beschermen tegen vorst door ze te bedekken met mulch of een beschermende doek. Zorg er ook voor dat de planten goed water krijgen voor de winter begint en vermijd overtollig vocht. Het is belangrijk om de planten regelmatig te inspecteren op tekenen van schade door vorst en indien nodig actie te ondernemen.

  Zorg ervoor dat de plant voldoende water krijgt, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig dode bloemen en bladeren om nieuwe groei te bevorderen. Snoei de plant in het voorjaar om de vorm te behouden en de bloei te stimuleren.

  Tuinplanten zoals deze hebben behoefte aan regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen. Gebruik een evenwichtige meststof voor vaste planten in het voorjaar en eventueel nog een keer in de zomer. Zorg ervoor dat de mest gelijkmatig over de wortelzone wordt verdeeld en water goed na het bemesten.

  Tuinplanten zoals deze hebben baat bij een mulchlaag van organisch materiaal om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Deze mulchlaag kan jaarlijks worden vernieuwd om de plant gezond te houden. Let op dat de mulch niet tegen de stam of het blad van de plant wordt aangebracht om rotting te voorkomen.

  De Tuinplant Euphorbia griffithii 'Fireglow' gedijt het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en aan te passen indien nodig, om de plant gezond en vitaal te houden. Het is aan te raden om bijvoorbeeld een pH-meter te gebruiken om de zuurtegraad van de bodem te meten.

  De plant heeft over het algemeen weinig last van ongedierte, maar kan soms last hebben van bladluizen. Deze kunnen worden bestreden met natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes of door de plant af te spoelen met water en zeep. Het is belangrijk om regelmatig te controleren op ongedierte om eventuele problemen op tijd aan te pakken.

 • Omschrijving

  De Euphorbia griffithii 'Fireglow' is een opvallende vaste plant met feloranje bloemen in de lente en zomer. De bladeren zijn smal en donkergroen van kleur. Deze plant kan tot ongeveer 60 cm hoog worden en is geschikt voor zonnige tot halfschaduwrijke plekken in de tuin. De 'Fireglow' heeft de neiging om zich uit te breiden, dus regelmatig snoeien is aanbevolen. Deze Euphorbia is winterhard en trekt vlinders aan.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.