Euphorbia nicaeensis

Euphorbia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Euphorbia nicaeensis is een vaste plant die behoort tot de wolfsmelkfamilie. Het is een wintergroene struik met groen-gele bloemen die bloeien in de lente en zomer. De plant kan ongeveer 50 cm hoog worden en heeft stekelige stengels. Euphorbia nicaeensis gedijt goed in goed doorlatende grond en volle zon, en is geschikt voor rotstuinen of borderbeplanting. Let op: deze plant scheiden een melkachtig sap af dat irritatie aan de huid kan veroorzaken, dus wees voorzichtig bij het hanteren ervan.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is groenblijvend. De bladeren blijven het hele jaar door groen. Het is een mooie toevoeging aan je tuin, omdat het het hele jaar door kleur en leven geeft.

  De plant is winterhard tot ongeveer -10 graden Celsius. Het is raadzaam om de plant bij strenge vorst te beschermen met bijvoorbeeld een mulchlaag of afdekking. Deze plant kan goed gedijen in ons klimaat.

  Ja, de Euphorbia nicaeensis is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is een sterke en robuuste tuinplant die goed gedijt in zowel zonlicht als halfschaduw. Het is belangrijk om de plant af en toe water te geven en de dode bloemen te verwijderen voor optimale groei en bloei.

  Euphorbia nicaeensis heeft een gemiddelde ruimte nodig van ongeveer 50 tot 100 centimeter in de breedte en hoogte. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich te kunnen ontwikkelen en uit te kunnen groeien. Houd bij het planten rekening met de grootte van de volwassen plant.

  De plant groeit het beste in de volle zon of lichte schaduw. Te veel schaduw kan de groei belemmeren en de bloei verminderen. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te zetten voor optimale groei.

  Euphorbia nicaeensis heeft niet veel water nodig en kan goed tegen droge periodes. Geef de plant eens per week water, maar zorg ervoor dat de grond tussen de gietbeurten door opdroogt. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de bloemen die nectar bevatten. Het is een goede keuze om deze in de tuin te planten als je deze insecten wilt lokken.

  Ja, Euphorbia nicaeensis trekt diverse insecten aan, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Daarnaast kan de plant dienen als schuil- en nestplaats voor kleine dieren. Door zijn aantrekkelijke bloemen kan het ook bijdragen aan de bestuiving van andere planten.

  De plant bloeit van maart tot mei en de bloei kan tot wel 6 weken duren.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste in een zonnige omgeving. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven wanneer het erg warm is. Het is een sterke en robuuste plant die goed kan groeien in de volle zon.

  Nee, de plant Euphorbia nicaeensis is niet eetbaar. Het sap van deze plant kan huidirritatie veroorzaken en dient niet geconsumeerd te worden. Het is belangrijk om voorzichtig om te gaan met deze plant en contact met de huid te vermijden.

  Ja, deze plant heeft geluidsdempende eigenschappen door zijn dichte bladeren en stengels die geluid kunnen absorberen. Dit maakt hem een goede keuze voor het verminderen van geluidsoverlast in de tuin.

 • Het snoeien van deze plant kan het beste in het voorjaar worden uitgevoerd, voordat de nieuwe groei begint. Verwijder dode of beschadigde stelen en zorg ervoor dat de vorm van de plant behouden blijft. Gebruik daarbij altijd handschoenen vanwege het giftige melksap dat kan vrijkomen.

  De plant heeft matig water nodig, geef water als de bovenste laag van de grond droog aanvoelt. Zorg ervoor dat de pot goed afwatert om wortelrot te voorkomen. In de winter heeft de plant minder water nodig.

  De Tuinplanten kunnen gedijen in potgrond die goed doorlatend is en rijk aan voedingsstoffen. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven zodat de wortels niet uitdrogen. Zorg ervoor dat de potgrond niet te vochtig wordt, om wortelrot te voorkomen.

  Voor de beste groeiresultaten is het belangrijk dat de bodem goed doorlatend is en een neutrale tot licht zure pH heeft. Zorg ervoor dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat en vermijd plekken waar water kan blijven staan. Het is ook belangrijk om regelmatig te bemesten en te zorgen voor voldoende vochtigheid.

  Deze plant groeit bij voorkeur op een zonnige standplaats in goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de grond niet te vochtig is, om wortelrot te voorkomen. Bescherm de plant tegen vorst in de winter.

  Het is raadzaam om deze plant in de winter te beschermen tegen strenge vorst door bijvoorbeeld een dikke mulchlaag aan te brengen rond de wortels. Een beschermende kap of fleecedoek kan ook helpen om de plant te beschermen tegen koude temperaturen. Zorg er daarnaast voor dat de plant op een beschutte plek staat tijdens de wintermaanden.

  De plant vereist goed doorlatende grond en kan goed tegen droge omstandigheden. Het is belangrijk om de plant regelmatig te snoeien om de vorm te behouden en oude takken te verwijderen. Vermijd het aanraken van het melksap, aangezien dit huidirritatie kan veroorzaken.

  Gebruik bij het bemesten van de plant een universele meststof voor tuinplanten. Geef de plant in het voorjaar en zomer regelmatig mest volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pas op met overbemesting, dit kan schade aan de plant veroorzaken.

  Mulchen is gunstig voor tuinplanten omdat het een isolatielaag vormt, vocht vasthoudt en onkruidgroei tegengaat. Het helpt ook om de bodemtemperatuur te reguleren en voedingsstoffen vast te houden voor gezondere planten. Het is aan te raden om jaarlijks een dunne laag mulch aan te brengen rondom de planten.

  De zuurgraad van de bodem waar Euphorbia nicaeensis groeit, zou bij voorkeur neutraal tot licht alkalisch moeten zijn. Een pH-waarde tussen de 6,5 en 7,5 wordt als ideaal beschouwd voor optimale groei en bloei. Het is belangrijk om de bodem regelmatig te testen en indien nodig de zuurgraad aan te passen met kalk.

  Deze plant kan last hebben van bladluizen, bijvoorbeeld de zwarte bonenluis. Om dit te bestrijden, kan je natuurlijke vijanden van bladluizen zoals lieveheersbeestjes aantrekken of gebruik maken van biologische bestrijdingsmiddelen. Regelmatig controleren op mogelijke plagen kan helpen om eventuele problemen vroegtijdig aan te pakken.

 • Omschrijving

  Euphorbia nicaeensis is een vaste plant die behoort tot de wolfsmelkfamilie. Het is een wintergroene struik met groen-gele bloemen die bloeien in de lente en zomer. De plant kan ongeveer 50 cm hoog worden en heeft stekelige stengels. Euphorbia nicaeensis gedijt goed in goed doorlatende grond en volle zon, en is geschikt voor rotstuinen of borderbeplanting. Let op: deze plant scheiden een melkachtig sap af dat irritatie aan de huid kan veroorzaken, dus wees voorzichtig bij het hanteren ervan.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.