Euphorbia characias 'Forescate'

Euphorbia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Euphorbia characias 'Forescate' is een groenblijvende vaste plant die bekend staat om zijn prachtige donkerpaarse bladeren en felgele bloemen. Deze plant kan een hoogte bereiken van ongeveer 60-80 cm en bloeit in de lente en vroege zomer. Euphorbia characias 'Forescate' gedijt goed in de volle zon en droge, goed doorlatende grond. Het is een gemakkelijk te onderhouden plant die weinig verzorging nodig heeft en goed bestand is tegen droogte. Vanwege zijn opvallende kleuren en textuur is deze Euphorbia een prachtige toevoeging aan de tuin of border.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is groenblijvend. Dit betekent dat hij zijn bladeren behoudt gedurende het hele jaar. Groenblijvende planten bieden het hele jaar door kleur en structuur in de tuin.

  De plant is winterhard tot ongeveer -10 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant tijdens strenge vorst te beschermen met een laag mulch of bladeren. In de lente zal de plant weer uitlopen en herstellen.

  Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Zorg voor voldoende zonlicht en goed doorlatende grond. Snoei de plant jaarlijks om de groei te bevorderen en de vorm te behouden.

  De Euphorbia characias 'Forescate' heeft ruimte nodig om te groeien en zich te ontwikkelen. Het is aan te raden om een plek te kiezen waar de plant voldoende ruimte heeft om uit te groeien zonder belemmeringen. Houd rekening met de hoogte en de breedte van de plant bij het bepalen van de benodigde ruimte.

  De Euphorbia characias 'Forescate' groeit het beste in de volle zon. In de schaduw zal de groei minder optimaal zijn en kan de plant minder bloemen produceren. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te plaatsen voor een goede groei en bloei.

  Deze plant heeft weinig water nodig en kan goed droge periodes overleven. Het is belangrijk om de grond tussen de gietbeurten goed te laten opdrogen. Over het algemeen is het voldoende om de plant eens per week water te geven.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectarrijke bloemen. Het is een goede keuze om biodiversiteit in je tuin te bevorderen. Het is belangrijk om ook andere planten aan te planten die hieraan bijdragen.

  Tuinplanten, zoals Euphorbia characias 'Forescate', kunnen bijdragen aan biodiversiteit door bijen, vlinders en andere insecten aan te trekken. Ook kunnen ze dienen als schuilplaats en voedselbron voor kleine dieren in de tuin. Het is dus een positieve toevoeging voor de biodiversiteit in je tuin.

  De plant bloeit meestal in de maanden april en mei. De bloeiperiode kan tot wel 6 tot 8 weken duren.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het best op een zonnige plek in de tuin. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven bij warm weer om uitdroging te voorkomen. In de winter kan de plant wel wat bescherming tegen vorst gebruiken.

  Nee, deze plant is niet eetbaar en kan bij inname tot vergiftiging leiden. Het is belangrijk om deze plant niet als voedselbron te gebruiken.

  Ja, de plant heeft een dicht bladerdek dat geluid kan absorberen en kan dus helpen om geluid te dempen in de omgeving.

 • Het is aan te raden om de plant na de bloei te snoeien om de vorm te behouden en nieuwe groei te bevorderen. Verwijder ook regelmatig dode, beschadigde of zieke takken. Snoei met scherpe en schone snoeischaar om infecties te voorkomen.

  Deze plant heeft matig water nodig, zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft. Geef water wanneer de bovenste laag van de grond opdroogt. Pas op met te veel water geven, dit kan leiden tot wortelrot.

  Euphorbia characias 'Forescate' gedijt goed in goed doorlatende potgrond die rijk is aan organisch materiaal. Het is belangrijk om de plant niet te laten verdrinken, dus zorg ervoor dat de potgrond niet te vochtig is. Een goede kwaliteit potgrond speciaal voor tuinplanten is aan te raden voor optimale groei.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende, droge tot vochtige grond. Zorg ervoor dat de bodem rijk is aan voedingsstoffen en een neutrale tot licht zure pH heeft. Vermijd natte of te zure grond om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant gedijt het best op een zonnige standplaats. Zorg voor goed doorlatende grond om wortelrot te voorkomen. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst.

  In de winter heeft de plant extra bescherming nodig tegen vorst. Je kunt de plant beschermen door bijvoorbeeld een dikke laag mulch rond de wortels aan te brengen. Zorg er ook voor dat de plant op een beschutte plek staat om vorstschade te voorkomen.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en is droogtetolerant. Snoei uitgebloeide bloemrijke schermen in de herfst om de groei te bevorderen. Zorg voor een goed doorlatende grond en voldoende zonlicht.

  Tuinplanten hebben over het algemeen behoefte aan voedingsstoffen zoals stikstof, fosfor en kalium voor gezonde groei. Het is raadzaam om tijdens het groeiseizoen regelmatig een algemene meststof te geven volgens de aanbevelingen op de verpakking. Te veel bemesting kan leiden tot verbranding van de wortels, dus houd de dosering in de gaten.

  Mulchen is belangrijk voor deze plant omdat het de grond vochtig houdt, onkruid onderdrukt en de wortels beschermt tegen temperatuurschommelingen. Gebruik organisch materiaal zoals compost, bladeren of stro als mulch rond de plant. Houd de mulchlaag ongeveer 5-10 cm dik en vermijd om het direct tegen de stam of stelen te leggen.

  De ideale bodem voor deze tuinplanten heeft een neutrale tot lichtzure pH-waarde. Het is belangrijk om de zuurgraad regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met kalk of zwavel. Een pH-waarde tussen 6.0 en 7.0 is ideaal voor de groei en bloei van deze planten.

  Deze plant kan last hebben van bladluizen, spint of wolluis. Deze plaaginsecten kunnen worden bestreden met natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes of roofmijten. Daarnaast kunnen ze ook worden bestreden met een milieuvriendelijke insecticide.

 • Omschrijving

  Euphorbia characias 'Forescate' is een groenblijvende vaste plant die bekend staat om zijn prachtige donkerpaarse bladeren en felgele bloemen. Deze plant kan een hoogte bereiken van ongeveer 60-80 cm en bloeit in de lente en vroege zomer. Euphorbia characias 'Forescate' gedijt goed in de volle zon en droge, goed doorlatende grond. Het is een gemakkelijk te onderhouden plant die weinig verzorging nodig heeft en goed bestand is tegen droogte. Vanwege zijn opvallende kleuren en textuur is deze Euphorbia een prachtige toevoeging aan de tuin of border.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.