Festuca gautieri 'Pic Carlit'

Festuca

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Festuca gautieri 'Pic Carlit' is een laagblijvend siergras met fijne, groene bladeren die een dichte zode vormen. Het gras heeft een compacte groeiwijze en is goed te gebruiken als bodembedekker. De plant bloeit met kleine, onopvallende bloemen in de zomer. Festuca gautieri 'Pic Carlit' is wintergroen en kan goed tegen droge omstandigheden. Het is een mooie toevoeging aan rotstuinen, borders of als accentplant in de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Festuca gautieri 'Pic Carlit' is een groenblijvende plant die het hele jaar door groen blijft. Deze plant behoudt zijn bladeren, zelfs in de wintermaanden. Het is een geschikte keuze voor tuinen die het hele jaar door wat groen willen.

  Deze plant is winterhard tot -15 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant te beschermen bij extreme kou. Deze plant kan goed gedijen in de tuin.

  Ja, de Festuca gautieri 'Pic Carlit' is makkelijk in onderhoud. Zolang de plant op een zonnige plek staat en regelmatig water krijgt, zal hij goed groeien. Snoeien is niet nodig, enkel verwelkte bladeren kunnen worden verwijderd.

  De plant heeft ongeveer 30 cm ruimte nodig om optimaal te groeien. Het is aan te raden om de plant niet te dicht op andere planten te plaatsen om voldoende licht en luchtstroom te geven. Bij het planten in grotere groepen is het raadzaam om minimaal 20 cm tussenruimte aan te houden.

  Ja, Festuca gautieri 'Pic Carlit' groeit goed in de schaduw. Het is een plant die weinig licht nodig heeft en goed gedijt in schaduwrijke omgevingen. Zorg wel voor voldoende vochtige grond voor optimale groei.

  De Festuca gautieri 'Pic Carlit' heeft weinig water nodig en kan goed tegen droge omstandigheden. Het is voldoende om de plant eens per week matig water te geven, vooral tijdens warme zomermaanden. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Ja, Festuca gautieri 'Pic Carlit' is aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege de bloeiende bloemen die nectar produceren. Het is een goede keuze voor tuinen die gericht zijn op het aantrekken van bestuivers.

  Ja, deze plant is goed voor biodiversiteit, omdat het een inheemse plant is die bijdraagt aan de diversiteit aan planten in de tuin. Het zorgt voor voedsel en habitat voor bijen, vlinders en andere insecten die belangrijk zijn voor het ecosysteem. Daarnaast helpt het bij het behouden van een gezonde bodem en het tegengaan van erosie.

  Festuca gautieri 'Pic Carlit' bloeit in de maanden mei tot en met juli en de bloeiperiode duurt ongeveer 4 tot 6 weken.

  De plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige plek in de tuin. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven, vooral tijdens droge periodes. Een goed doorlatende grond is ook essentieel voor een gezonde groei.

  Nee, Festuca gautieri 'Pic Carlit' is niet eetbaar. Het wordt niet aanbevolen om deze plant te consumeren. Het is vooral bedoeld als decoratieve tuinplant.

  Ja, Festuca gautieri 'Pic Carlit' heeft geluidsdempende eigenschappen vanwege de dichte groeiwijze en het blad dat geluid absorbeert. Deze plant kan helpen om geluid te dempen in de tuin of op het terras.

 • Je kunt de grasplant terugsnoeien tot ongeveer 5-10 cm boven de grond om hem gezond en compact te houden. Doe dit in het vroege voorjaar voordat de nieuwe groei begint. Verwijder ook eventuele dode of beschadigde bladeren om de plant er fris en verzorgd uit te laten zien.

  De plant heeft matig water nodig en moet vochtige grond vermijden. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot. Het is belangrijk om de grond tussen gietbeurten volledig te laten opdrogen.

  De plant heeft behoefte aan goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat blijft, maar wel voldoende vochtig is. Gebruik bij het verpotten bij voorkeur speciale potgrond voor tuinplanten.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende en vochtige bodem. Zorg voor een bodem die rijk is aan organisch materiaal. Vermijd bodems die te nat zijn, aangezien dit wortelrot kan veroorzaken.

  De beste standplaats voor deze plant is een zonnige plek in goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Deze plant kan goed groeien in borders, rotstuinen en als bodembedekker.

  In de winter heeft deze plant geen extra bescherming nodig, omdat hij goed winterhard is. Mocht er veel sneeuw vallen, dan kan het wel helpen om de sneeuw van de plant te schudden om te voorkomen dat hij onder het gewicht van de sneeuw buigt of beschadigd raakt. Mulchen rondom de basis van de plant kan helpen om de wortels te beschermen tegen strenge vorst.

  Deze plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in goed doorlatende grond en volle zon. Water geven alleen bij langdurige droogte en af en toe bemesten in het voorjaar. Het is belangrijk om dode bladeren en bloeistengels in het voorjaar te verwijderen.

  Deze plant heeft weinig bemesting nodig en kan goed gedijen in arme grond. Het gebruik van organische meststoffen in het voorjaar kan helpen bij de groei en gezondheid van de plant. Overbemesting kan leiden tot te veel groei en een minder compacte groeiwijze.

  Je kunt deze plant mulchen met organisch materiaal om de bodem vochtig te houden. Het mulchen helpt ook bij het onderdrukken van onkruidgroei en het beschermen van de wortels tegen temperatuurschommelingen. Gebruik bij voorkeur compost, boomschors of houtsnippers als mulchmateriaal.

  De plant gedijt het beste in een bodem met een lichtzure tot neutrale pH. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met bijvoorbeeld kalk. Zo kan de plant optimaal groeien en bloeien in de tuin.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze tuinplant is het belangrijk om regelmatig te controleren op mogelijke plagen zoals bladluizen, slakken en wantsen. Natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals roofinsecten of nematoden kunnen helpen bij het bestrijden van ongedierte zonder schade aan de plant toe te brengen. Het is ook aan te raden om de planten regelmatig te bemesten en voldoende water te geven om ze gezond en sterk te houden tegen eventuele plagen.

 • Omschrijving

  Festuca gautieri 'Pic Carlit' is een laagblijvend siergras met fijne, groene bladeren die een dichte zode vormen. Het gras heeft een compacte groeiwijze en is goed te gebruiken als bodembedekker. De plant bloeit met kleine, onopvallende bloemen in de zomer. Festuca gautieri 'Pic Carlit' is wintergroen en kan goed tegen droge omstandigheden. Het is een mooie toevoeging aan rotstuinen, borders of als accentplant in de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.