Festuca glauca 'Blaufuchs'

Festuca

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Festuca glauca 'Blaufuchs' er et dekorativt prygræs med iøjnefaldende blå-grå blade, der har en sølvfarvet glans. Planten danner kompakte tuer med stive, opretstående blade, der giver et elegant udseende. Om sommeren producerer 'Blaufuchs' blomstertoppe, der stikker op over bladene og tilføjer en legende element til planten. Denne græssort er vinterhårdfør og passer godt i stenbede, bede eller som jorddække. 'Blaufuchs' trives bedst i veldrænet jord og solrige til let skyggede steder.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, Festuca glauca 'Blaufuchs' er stedsegrøn og bevarer sine blade året rundt. Det er en vinterhårdfør plante, der bevarer sin blågrå farve, selv om vinteren. Det er et populært valg som bunddække i haven.

  Denne plante er hårdfør ned til cirka -15 grader Celsius. Det er vigtigt at beskytte planten godt mod ekstrem frost for at sikre, at den fortsætter med at vokse godt. Om vinteren er det klogt at dække planten med blade eller halm.

  "Festuca glauca 'Blaufuchs' er en nem plante at vedligeholde. Denne plante kræver lidt vand og trives bedst i veldrænet jord. Lejlighedsvis beskæring af døde eller gulfarvede blade er tilstrækkeligt."

  For garden plant Festuca glauca 'Blaufuchs', it is recommended to have about 30 centimeters of space around it. This ensures that the plant receives enough light and air to grow healthily. It is important not to place the plant too close to other plants.

  Festuca glauca 'Blaufuchs' trives bedst i fuld sol eller halvskygge. I skygge vil væksten af denne plante være begrænset, og bladfargen kan blive mindre intens. Det anbefales at plante denne plante på et solrigt sted for optimal vækst.

  Haveplanter som Festuca glauca 'Blaufuchs' har generelt ikke brug for meget vand. Det er tilstrækkeligt at give planten moderat vand en gang om ugen, især i tørre perioder. Det er vigtigt at lade jorden tørre godt mellem vandingerne.

  Haveplanter som Festuca glauca 'Blaufuchs' tiltrækker generelt ikke sommerfugle og bier på grund af deres græslignende blade og blomster. Disse planter er primært dekorative og tilbyder ikke nektar eller pollen til bestøvere. Det er derfor ikke kendt som en sommerfugl- eller bie-lokkende plante.

  Ja, Festuca glauca 'Blaufuchs' er godt for biodiversiteten, fordi den tiltrækker forskellige insekter som bier og sommerfugle. Den giver ly og mad til forskellige dyrearter og bidrager til et sundt havesystem.

  "Festuca glauca 'Blaufuchs' blomstrer normalt i månederne maj og juni, og blomstringen kan vare cirka 2 til 4 uger."

  Ja, planten kan godt tåle fuld sol og trives godt på et solrigt sted. Det er vigtigt at give planten regelmæssigt vand, når den udsættes for meget sollys for at undgå udtørring. Denne plante kan derfor placeres fint på et solrigt sted i haven.

  Nej, Festuca glauca 'Blaufuchs' er ikke spiselig. Den bruges primært som en dekorativ haveplante på grund af dens blågrønne blade. At indtage denne plante kan være skadeligt for helbredet.

  Ja, på grund af den tætte vækst og bladene kan planten absorbere og dæmpe lyde. Dette kan hjælpe med at reducere støjgener i haven eller på terrassen.

 • Festuca glauca 'Blaufuchs' kan beskæres til omkring 5 cm over jorden om foråret. Fjern regelmæssigt døde eller beskadigede blade for at holde planten sund. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt med vand og næringsstoffer efter beskæringen.

  Sørg for, at planten får regelmæssigt vand, især i tørre perioder. Men lad ikke jorden blive for gennemblødt for at undgå rodisk. Giv planten helst vand om morgenen eller sent om aftenen.

  Festuca glauca 'Blaufuchs' trives bedst i godt drænet, let sur pottemuld. Det er vigtigt, at pottemulden ikke bliver for fugtig for at undgå rodrot. Regelmæssig gødning i løbet af vækstsæsonen vil hjælpe planten med at forblive sund og vital.

  Planten trives i godt drænet jord og trives godt i normale til tørre jordbundsforhold. Sørg for, at jorden ikke er for fugtig for at undgå rådne rødder. Beriget jord med organisk materiale kan fremme plantens vækst og farve.

  Festuca glauca 'Blaufuchs' trives bedst på en solrig placering i veldrænet jord. Det er vigtigt, at jorden ikke er for våd for at undgå rådne rødder. Denne plante kan trives både i bede og i krukker på terrassen.

  Denne plante kræver ikke særlig beskyttelse om vinteren, men kan have gavn af et lag muld for at beskytte rødderne mod hård frost. Sørg for, at jorden er veldrænet for at forhindre rådne rødder. Hvis det bliver ekstremt koldt, kan det hjælpe at dække planten med et beskyttende klæde.

  Sørg for god drænende jord og giv planten regelmæssigt vand, især i tørre perioder. Klip døde blade væk om foråret for at holde planten sund. Placer planten på en solrig placering for optimal vækst.

  Havebede som disse har brug for moderat til let gødning i vækstsæsonen. Brug en generel gødning med en afbalanceret NPK-forhold. Overgødning kan føre til vækst af planten på bekostning af farve.

  Mulch hjælper med at bevare fugtigheden og undertrykke ukrudt omkring denne haveplante. Det kan påføres om foråret for at fremme vækst og om efteråret for at beskytte planten mod frost. Sørg for, at laget af muld ikke bliver for tæt på planten for at forhindre kvælning.

  Planten trives bedst i en jord med en let sur til neutral pH, helst mellem 5,5 og 7,5. En for høj surhedsgrad kan hæmme væksten og sundheden af planten, mens en for lav surhedsgrad kan påvirke optagelsen af næringsstoffer. Det er derfor vigtigt at kontrollere jordens surhedsgrad regelmæssigt og justere den om nødvendigt.

  Det er vigtigt for haveplanter at regelmæssigt kontrollere skadedyr som bladlus, trips og biller. Når skadedyr opdages, kan de bekæmpes med naturlige fjender som marihøns eller ved regelmæssigt at skylle planten med vand. Kemiske bekæmpelsesmidler kan også anvendes, men det frarådes på grund af de skadelige virkninger på miljøet.

 • Beskrivelse

  Festuca glauca 'Blaufuchs' er et dekorativt prygræs med iøjnefaldende blå-grå blade, der har en sølvfarvet glans. Planten danner kompakte tuer med stive, opretstående blade, der giver et elegant udseende. Om sommeren producerer 'Blaufuchs' blomstertoppe, der stikker op over bladene og tilføjer en legende element til planten. Denne græssort er vinterhårdfør og passer godt i stenbede, bede eller som jorddække. 'Blaufuchs' trives bedst i veldrænet jord og solrige til let skyggede steder.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.